POZITRON: My jsme je měli i v hadrech. Měla jsem tu asi dva týdny hromadu prádla na vyžehlení a když jsem se k tomu dostala, sundavala jsem z toho, co bylo vespod, housenky.
Ale to bylo v době, kdy jsme jich tu měli fakt milion a asi už jinde neměli místo.
Jestli máte nějaké domácí zvíře, tak můžou být i v jeho žrádle. Psí a kočičí granule jsou taky plné obilí, nemluvě o tom, jestli chováte hlodavce jako my (přinesli jsme si je zřejmě s nějakým krmením pro potkany - koupila jsem neoveřený noname, protože už jsme neměli ani zrnko a v tom zveráku nic jiného neměli a vymstilo se mi to :-( ).
Oni jsou fakt mrchy, dokážou se prokousat i celkem silnými obaly. Sušenky zkontrolovat a vyhodit, pokud jsou plné housenek, jíst to už stejně nebudeš. Vyčistit skříně a až nakoupíš nové jídlo, tak ho nenechávat moc dlouho, prostě veškeré tohle jídlo rychle točit, pravidelně špajzku uklízet a co jde, zavřít do pevných těsnících obalů (sklenice, plastové boxy) - ale bacha, jim stačí fakt malinká škvírka.
My už se jich celkem zbavili, provedli jsme uvedená opatření a koupili jakýsi lapač od Raidu - takové pyramidky potřené čímsi lepkavým, co je láká na feromony. Postaíš nebo pověsíš to tam, kde se vyskytují (mělo by to být zdravotně nezávadné, takže i do špajzu) a za pár dní to budeš mít oblepené moly...