• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ROMANETprůvodce domácností APATIKŮ aneb praktický návod jak přežít bez uklízení a dalších buržoázních přežitků
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Nebylo tohle auditko kdysi průvodce domácností topiče?
    Potřebuju nezmrznout. Mám blbou termoregulaci, a nic s tím nejde pohnout, a odmítám řešit proč (už jsem vyčerpaná), čili pojďmě řešit topení. Co jsem zkoušela a co nefunguje - přímotop, vysušuje, fest (dávala jsem si do pokoje i mokrý prostěradlo), posléze horký láhve do postele (s mejma gramlavejma prackama jsem už dvě vylila, a není to na pohodu). Rozbila jsem prastarou elektrickou dečku. Aktuálně je zapotřebí, aby tatík spravil zapečenej ventil u něj. Znamená to ale vyhodit z provozu stoupačku, která vede ke mě. Takže to až bude teplo.
    Nemáte někdo potom zkušenost s nějakým smart home systémem? Kotel na wifině, ovládání pomocí aplikace, třeba jako https://www.conrad.cz/re/smarthome-topeni
    RAGUN
    RAGUN --- ---
    se po mesici vracim dom....
    jsem zvedav na pavouky
    FRDK
    FRDK --- ---
    DAVE_PAGE: Právě! Jiný kámoš, dle mého až úzkostlivě pořadkumilovný, mi vždy při návštěvách nechává vzkazy jako třeba 'utři mě' vepsané do prachu na poličkách, TV velkými písmeny přes celou obrazovku a vůbec všelijak nelichotivě komentuje různá líbezná zákoutí mého bytečku a dlouhá léta mě takto systematicky utvrzuje v tom, jaké jsem hovado. Proto mě svým způsobem uklidňuje, když se v jiných obydlených norách setkávám s takovýmto koloritem - člověk pak sezná, že v tom potýkání se s bordelem není sám, případně má ještě jakési rezervy ;)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    FRDK:Olalaaa!!! Dneska jsem to ukazoval Kacence. Malem se rozplakala a uznala, ze nejsem zase takove prase.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    FRDK: Talire s motylkem a s kytickou a rustikalni cajova lzycka tak krasne kontrastuji s temi punkovymi plastovymi kousky a zahnedlymi sedimenty :)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    FRDK: jednim slovem: bravo ! nadherne, inspirativni zatisi ... ta vyvazenost mezi archaismem a environmentalitou ... to se podari jendou za zivot ... smekam a tise zavidim
    FRDK
    FRDK --- ---
    Povimněte si útlého stvolu deroucího se mezi příbory na světlo boží. Nejprve jsem nabyl dojmu, že to kamarád naaranžoval úmyslně, aby mě potěšil a rozveselil, když mě na tuto scenérii sám upozornil, což se mu tímto i docela podařilo. Až po chvíli, když nepředstíraně bezelstně prohlásil: "Onehdá jsem si vařil čočku a asi mi nějaká upadla do dřezu", dovtípul jsem se, že vše je naprosto autentické.
    V minulosti jsem jíž někdy zaslech frázi 'z dřezu něco rostlo', ale nenadál bych se, že to kdy uvidím naživo :))

SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    NOFNAK: kolem mojí sedačky je relativně bezpečno, některý věci nemají svoje místo a přednavám je z / na / postel (podle denní doby). ale místo tam prostě není a věcí, co s sebou musím vozit je moc...

NINE_OF_NINE: to právě nesmím... a i kdyby. ještě jsem žádnýho nepotkal. jen dvě polky, co myslely, že když budou zuřivě mávat, tak jim zastavím a obě se vejdou :)
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    SELECTOR_IX: Stopare beres?:)
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    SELECTOR_IX: Člověče a okolo pedálů máš nějaké místo, nebo tam to vypadá stejně? :D
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    :)

ZSIS
    ZSIS --- ---
    tak sem chtel dat hezky panorama, ale furt to zobrazuje blbe. tak mate jen malou momentku h zebriku (ten tam stoji furt, bych jinak nedosahl na regal).

SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    Tak zjišťuju, že můj mobil neumí vložit přílohu... Tak až doma na pc...
    RAHZUL
    RAHZUL --- ---
    SELECTOR_IX: Řekl bych, že to projde :D Nahoď
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    Přemejšlím, že sem pastnu jak to vypadá u mě v autě, ať víte co je to bordel. Počítá se kabina náklaďáku za domácnost, když v ní trávím 28 dní v měsíci?
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    HRAFNAIN: nekupuj petky ani maly skleneny lahve :-)
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    už cpu do petek piliny, zaleju volejem, přiložim a volové jedem!
    ale taky furt nevim proc
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    to nevynášej vůbec, založ doma sklářskou dílnu a v peci zatápěj petkama
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    HRAFNAIN: proc?
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    poté, co jsem vynesl několik sáčků petek a tašku skla si slibuji, že to budu vynášet rovnou, bez meziskladu :D
    nebo aspoň občas ;P
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam