• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ROMANETprůvodce domácností APATIKŮ aneb praktický návod jak přežít bez uklízení a dalších buržoázních přežitků
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BIDAK: tak je to oficialni verze, ze to by virus, ktery zmutoval a preskocil na lidi z drubeze. jestli to tam bylo to ja nedokazu posoudit.
    PRAASHEK: chces mi rict, ze zvirata neprenaseji toxoplazmozu ?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    a zrovna salmonéloza a toxoplazmosa teda... to jsi dost mimo
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ANDY_WARHOL: vaříš z vody :)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ANDY_WARHOL: Drůbež? Jsou lidi co slepice chovají jako domácí mazlíčky, my měli křepelku. Ale papoušky má každej druhej.

Jestli vono to nebude nějak jinak...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    GUMBA: to ale souvisi, hygiena by se tezko dala provozovat v chlivku nemyslis ?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PRAASHEK: s tim spanim nad nima sem reagoval na tohle "fosna nad kotcema pro svine" EMIS
    co se tyce nemoci, tak se celkove zlepsila situace zlepsenim hygieny a to oddeleni zvirat od lidi bylo soucast te hygieny, takze ne nemuzu napsat konkretni nemoci ktere zmizely tim ze lide nespi se zviraty, protoze je to kombinace nekolika veci a nelze vypichnout jen jednu.
    ale chces li, tak jsou to napriklad salmonelóza, vzteklina, toxoplasmóza
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    ANDY_WARHOL: Jestli to neni spis jen korelace, protoze zhruba v podobne dobe, co chudi lide na venkove prestali spat "v chleve", se proste obecne zacala lepsit hygiena a kvalita potravin (paraziti apod.), ostatne i lekarska pece.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    no to mi moc nejde, lidé spali nad nima? :) pravda je, že nemám přesný pojem, které období "bydlení se zvířaty" máš na mysli a ani se v tomhle typu lidské historie extra nevyznám, ale když už teda píšeš, co píšeš (hodne nemoci zmizelo jen tim, ze lidi prestali zit se zviraty), tak to nějak konkretizuj, protože fakt nevim, co tím myslíš
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BIDAK: kocci a kralici ne, ale treba drubez ano, jak myslis ze vznikla ptaci kripka ?

PRAASHEK: no tak pokud ta prasata pod sebe kalej, tak to tam zdravy byt nemuze, kdyz si usteles nad nima. to jiste uznas. ale ktere nemoci zmizely bych musel najit, to se mi ted nechce.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ANDY_WARHOL: které? ideálně uveď hodně konkrétních :)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ANDY_WARHOL: Třeba se psy, kočkami, králíky a ptáky.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    EMIS: to je o zdravi - hodne nemoci zmizelo jen tim, ze lidi prestali zit se zviraty
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    hele, zatím jsem to vyřešila tak, že spím v obývaku, kde je koberec. Sice je to ten zlý koberec, o jehož kus jsem si zlomila kotník, long story, ale aspon mě zahřeje...

EMIS: hele, no svině jsou docela hypoalergenní, pouvažuju o tom :D
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    EMIS: Tak se to dělalo odjakživa.
    EMIS
    EMIS --- ---
    SHEALA: Pamatuju typka z jedne vsi na Vysocine, co netopil vubec, neb je to drahy a za usetreny peniz se da lecos poridit. Jeho tepelna pohoda byla zajistena pomoci dvou metod:
    a) Denni rezim: Obchazis zname, jestli neuvidis nekoho co dela neco v garazi/kotelne, pokud ano, vsunes nozku se slovy nazdar sousede jak se vede, se pozves na pokec, cim delsi tim lepsi..
    b) Nocni rezim: V noci sousedu moc nepotkas, tj. resis to pomoci "zivych primotopu", ne teda nejake slecny (to vyjde draho a neni tam profit), ale bohate staci 3 svine ve chlivku. Princip je prosty - fosna nad kotcema pro svine

+ nepotrebujes elektrinu
    + uspora a ekologicky pristup
    + utuzovani vztahu ze sousedy
    + zabijacka primotopu
    - smrad

Doufam, ze mas dost sousedu a doma alespon 2-3 prasnice, neb bez nich ti ma rada asi moc nepomuze.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    SHEALA: sehnat kamna? ja jsem prvni rok topil proudem, "no need to say", celkem sem platil. ted mam ty kaminka, a az na tahani briket celkem levna zalezitost.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    tady se to nejak zvrhava! doporucuju @euchenie - fotky ;)
    AL3X
    AL3X --- ---
    V zasade u smart topeni jsou dva systemy. Zalezi na tom, jeslti mas centralni topeni - tzn ovladas pouze radiatory, nebo jestli mas vlastni kotel - takze musis nechat radiatory v jedne mistnosti nechat pustene furt a regulace se dela vypinanim kotle.

V prvnim pripade potrebujes smart halvice (neco jako Cube Q3), v druhem je to podstatne drazsi a krom hlavic ve vedlejsich mistnostech potrebujes i regulaci kotle (treba jednodussi google nest, nebo komplexnejsi honneywell evo).

Vsechny se pak daji ovladat na dalku mobilem, casovat apod.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    jinak konvekcni topeni, a ultrasonickej zvlhcovac vzduchu
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    SHEALA: rum
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam