jak se tu mluvilo o té klinice MAYO v Brně:
http://lidovky.zpravy.cz/ln_brno.asp?r=ln_brno&c=A060128_005559_ln_brno_lvv
Zájem o vznik centra jasně deklarovala také Praha. Z jakého důvodu by mělo být v Brně?*)
V Brně projekt vznikl, a to především kvůli tomu, že klinika Mayo má s Fakultní nemocnice u svaté Anny úzké vztahy. ICRC je teoreticky možné přenést do Prahy, ale v Brně vznikne propojením kampusu Masarykovy univerzity a dalších institucí unikátní vědecká infrastruktura. Brno má navíc ideální polohu z teritoriálního pohledu. V dosahu 150 kilometrů je asi dvacet tisíc pracovníků, kteří se věnují biomedicínskému výzkumu.
Anketa
Pokud v Brně vznikne ve spolupráci s americkou klinickou MAYO Mezinárodní centrum klinického výzkumu, co to bude znamenat?
Nabídne špičkovou lékařskou péči a pomůže zachraňovat lidské životy (320)
Budou to jen vyhozené peníze (97)
Obávám se pokusů na lidech, nechci, aby centrum vzniklo (39)
Správným místem pro jeho vybudování by měla být Praha (42)
Je mi jedno, kde a zda vznikne (38)
když k tomu přidám protesty kardiochirurgů (je to pro ně konkurence = střet zájmů) který ale redaktorka prezentuje jako lidi s vážným argumentem, šílené podezření na pokusy na lidech a transplantace zvířecích orgánů - tak mě napadá otázka "Není to zaplacený?".
*)může mi někdo vysvětlit proč byl dotaz veden takto - pardon, ale mě to zní jako "To patří automaticky do Prahy, proč by to mělo bejt v Brně?" když v Brně to lékaři prosadili, vymysleli, našli a dohodli s klinikou MAYA, našli místo, zaplatili projekt (město Brno se podílí 200 miliony, Praha nabízí 20)....
..až zas bude někdo vymejšlet, proč mimopražští mají něco proti Praze a že prý je to závist - vzpoměňte si na toto, tohle není první projekt co takhle dopadl nebo co se musel potýkat s přetahováním do hlavního města..