• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed

    Kick, ban, ignore, offtopic
    Jak se po 20 000 prispevku ukazalo, tak v tomhle klubu jsou vsichni uznavani odbornici na tema co je a co neni cyberpunk. Nedoporucuji proto psat sem ani slovo punk ani slovo cyber /kyber, cp..../, protoze jinak se najde vzdycky nekdo, kdo vam rekne, ze to neni dost cyber nebo dost punk.
    S pozdravem vas milujici Overdrive

    LUKASHIVA --- --- 8.07:22 24.8.2004
    NIC JAKO CYBERPUNKER neexistuje! Podte mi to odsouhlasit at uz je klid.. :)) Kdo byl kdy cyberpunker? Case ( myslim ze spis zkrachovaly programator), Kovboj ( ten byl snad pilotem ve vysluzbe, chlastajici troska touzici se vratit na oblohu), Silencio (prtavy dite s pravdepodobne poskozenym mozkem?), Ransom Stark (bloodnet), Rick z Dreamwebu?


    Navrhuji temata pro audit:
    [Augmented Personality - paradigm change && "Kazdy den je prochazkou v databazi"] -- [Hack of reality, hack of virtuality] -- [Smart City & House] -- [CyberPunk is the state of Art - projekty, ktere nejakym zpusobem umelecky zpracovavaji nebo reaguji na CP, jsou CP] -- [Cyberpunk Geography - od SIlicon Valley az po hardwarove plaze na Tchaiwanu, middle east and Africa sillicon valley boom?] -- [Augmented Body & Brain - od LSD po benza a hydergine] -- [Completely Virtual - virtual paranoia, Internet 3.0 - matrix...] -- [Future military] -- [???]


    Navrhujte dalsi temata s tim, ze cilem je shromazdit nejen linky, ale treba i predstavy budoucnosti, touhy a predstavy, ktere se ve vas s danym tematem objevuji. Samozrejme ale davejte linky a informace o cemkoliv, co se sem hodi. Idealne muzete prispevky otagovat pomoci #keyword, v RSS se to pak lepe filtruje. [BloodNet - cyberpunková hra, imho jedna z nejlepsich] -- [DreamWeb - cyberpunkvá hra s motivy magie] -- [Cyberpunk RPG] -- [Cyberpunk, industrial a novoromantika v textech a hlavne obrazech...].... atd, atd.
    Google.com
    Neural.it
    rozbalit záhlaví
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SATAI: to asi je, zadna moc extremni anglictina, jen je to velmi ale velmi unavne cteni, pac stranek je moc a dej je relativne pomaly a spletity (co ja vim tak cela strana ma urcite pres 500 stran, ja to cet elektronicky, tak to nevim jiste, ale je to dost textu).
    IMHO na tom celem neni moc co zggurvit, jak rikam, adna zasadne poeticka anglictina, nebo neco cemu by nerozumel stredoskolak v knize neni bezna.
    SATAI
    SATAI --- ---
    AVATAR: Afaik je jediny preklad, ten od Krejcove, co vysel zhruba pred ctrnacti dny.
    Coz prakticky znamena, ze musim doufat, ze ma anglictina je lepsi nez prekladatelcina a vrhnout se na original ;(
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Mno a GINO mluvi o tomhle prekladu, nebo o nejakym novym?
    VANEK
    VANEK --- ---
    AVATAR: Jistě, Krejčová. Už se to probíralo v několika klubech, centrála je [ Wittgensteinovy lyrické denunciace z nakladatelského podsvětí ]
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Kdo to prekladal? Slysel jsem jen o prekladu od Krejčové, kterej je prej tragickej.
    GINO
    GINO --- ---
    CHE_GUEVARA: Ja jsem prave taky skepticky, zatim jsem nepokrocil, tak nevim, jsem zvedavy na ty narocnejsi pasaze
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    GINO: NA ten překlad čekám už dlouho, ale jsem vcelku skeptický, takže si raději počkám až ho budou mít v knihovně než bych běžel do krámu.
    GINO
    GINO --- ---
    Dostal se mi do ruky novy cesky preklad Cryptonomiconu od Stephensona, na prvni pohled vypada povedene, ale precetl jsem zatim jen patnact stranek. Kazdopadne stoji za precteni pro vsechny, kterym se nedostala kniha v puvodnim zneni do ruky :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    SEEKER: Začátek Vurtu; a tuším jsem něco prolistoval.
    Šlo mi čistě o to, že to bude asi jin(ak chápan)ý Larkin, než jakého znám a mám rád já.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    VANEK: A co si od něj čet, že pochybuješ? VURT je možná slabší, ale Needle in The Groove mě utvrdila, že tenhle autor stojí za pozornost. (I když je pravda, že styl u něj vítězí nad samotnym obsahem)
    VANEK
    VANEK --- ---
    SEEKER: Kvůli tomu Larkinovi bych byl v pokušení si to přečíst, ale pochybuju.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    tak jasně že ne bohužel, skandinávie byla super, ale do varů sem se docela těšil a až pozdě mi došlo, že se mi to trochu překrývá.

    A eště k tomu Noonovi: zrovna sem koukal na Automated Alice a minimálně utržky z recenzí na přebalu vypadaj lákavě ("Borges meets Phillip Larkin" "CP on its cutting edge" apod.) Asi se co nevidět začtu...
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    SEEKER: "bohuzel"?
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    ICE: jo to chci známej se o tom fakt rozplýval (bohužel sem místo varů cestoval po severských zemích)

    OVERDRIVE: Myslim žes narážel na Charlese Strosse, ten je imho dost dobrej. Jinak bych doporučil ještě Jeffa Noona, což je hodně poetický autor, výborný stylista a jeho román Vurt je rozhodně CP (a taky dost surrealistickej, trochu dickovskej a dost drogovej). Jinak od Noona doporučuju i Needle in the Groove - to sice není "klasický" CP a vlastně ani moc SF, ale myslim že to má hodně podobnej feeling (hi-tech poetry, skloubení hudby a literatury aneb jak lze remixovat prózu)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    CHE_GUEVARA: a to vim, vid :)
    ICE
    ICE --- ---
    http://www.sci-fi-london.com/cutenews/filmreviews.php?subaction=showfull&id=1152547026&archive=&start_from=&ucat=2&

    tenhle film doporucuju smraknout. kdo byl v Karlovych Varech na MFF tak to mozna uz stihl. nicmene urcite se to na siti casem objevi ;)
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    AVATAR: On to jen na chvíli zabalil v ČR :-D
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    GHIVERAN: ooo on zije!! :)
    jsem myslel, ze uz si to komplet na nyxu zabalil ;)
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    AVATAR: na co? have been away 4 while...

    OVERDRIVE: sikovna navrharka:)
    ICE
    ICE --- ---
    OVERDRIVE: aa tohle ozivilo moje neurotransmitery! :D
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam