SMETI: No prave... Ja jsem to psal schvalne jako ukazku z uplne beznyho zivota, konretne z prostredi ve kterem se nepohybujou jenom lidi co maj techniku vylozene radi a zamerne se ji obklopujou. Ty lidi co zirali celou cestu na svuj laptop nebyli zadni IT freaks, kteri v roce 96 frceli pres 14kbps modem :) Byl to proste beznej, celkem typickej vzorek dnesni mladsi generace. Je jasny, ze klasicky PC uz je dneska beznym vybavenim vetsiny konzume fungujicich domacnosti. Me ale prekvapilo ze uz je to i ten laptop, kterej ma clovek furt u sebe proste proto, ze bez ty komunikace nebo zpracovani informaci nemuze vydrzet. Zda se mi, ze informace se stavaji jakousi "potravou" pro nas mozek. A nemusi to byt vyhradne mozek informatika z oboru.
Hezky o tom mimo jine mluvil Gibson v tom dokumentu No Maps For These Territories, kde vypravi o tom jak ho postupne napadaly temata pro Neuromancera a ostatni knihy.
BTW> Ten dokument mam v divx, takze bych ho mohl nasdilet. Akorat bohuzel momentalne jedu pres O2 data nonstop, takze mam mizerny moznosti uploadu.
BTW2> s komunitnima serverama jsem zacinal taky na Mamedia nekdy v devadesatym patym. Ale tehda to bylo jen pro "vyvolene" :))