MATHEW_ER: me se prenos vedomi a post-human way of thinking o vubec personality dost libi Accelerando, ktery uz jsem sem linkoval jako free book
SHEALA: ja Te trochu znam... ano to je zajimavy a dulezity pohled dik za nej.
Obecne podle me tyhle rozsireni i typu vozejk sem asi patrej. Precejen muze se kazdymu z nas stat, ze bude na kryplkare pripadne oslepne nebo tak.
jen tak mmchodem proto nepouzivam sracky typu flash, ktery nejsou taggovanej a pro-slepe vhodnej format a snazim se vsude dodrzovat standardy, prac presne vidim retezec nasledujicich technologii..
kdyz clovek vec napise a udela dobre, nejaka ctecka ji dokaze spravne precist i slepemu, kdyz je to obrazek nebo video bez zvuku, je to slepemu nahovno.
btw mam treba v oblibe radio jako zdroj informaci, ktere treba pro slepeho musi byt zazrak, veskera informace se predava sluchem, coz je vychytane, pac to naplnuje jeden smysl datovym streamem [a jinak sluch treba v dany moment ani nepotrebujes] a zaroven mas volne ostatni smysly na to, abys moh delat cokoliv dalsiho...
takze moje typicke prijdu domu nebo vstavam: projdu posledni -dokud se mi chce listovat dolu- v asi 40 sloupcich, ktere mi filtruji twitter v tweetdecku [typicky ted: #ukraine #irak #iran #czech #guns #cyberpunk #ott #broadcast #security #crypto [a varianty] #truecrypt #privacy @a @b @c @d @x] + k tomu pustim radio CRo+ televizi nemam...
radio necham hrat nez si udelam veceri, pak si ctu nebo planuju svetovy mir...
je strasna skoda, ze a] twitter nepouziva kazdej chytrej clovek, b] nepouzivaj lidi hasthtagy klicovych slov i tam, kde klicove slovo do textu napisou. nez si na to zvyknou, bohuzel musim cist i netrideny feed od lidi, ktere mam ve follow, ty chytrejsi uz jsem to naucil neustalym pripominanim "tady mas neotagane klicove slovo" ale stejne...
Takze pokud bys treba mela nejake znalosti o technologiich pro postizene, rozhodne bych byl rad, abys je sem placla. Chci vedet, co muzu pouzit, kdyz se mi zivot nejak posere a sledovat v tom vyvoj...