• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    OVERDRIVE: Dá se někde zjistit co se stalo s těma lidma, nebo jak se postavil stát k tomu, že jim vlastně sebral bydliště? Protože pokud to zbořili (aby to nebyla ostuda) a už se dál o ty lidi nezajímali je to sice solidní ilustrace cyberpunkový dystopie, ale je to taky ostuda.
    Každopádně díky že si to sem dal, zapátrám po tom sama, je to docela dobrý oslí můstek k tomu jak vysvětlit těm co dělají na transformaci ústavů, že nejde jen ústavy zbořit a rozestěhovat uživatele služeb do malých domečků. Chci jít až tak daleko, jak sou současný lidi z Kowloonu schopnmý fungovat mimo Kowloon.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    tu je par foteciek z originalu: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2139914/A-rare-insight-Kowloon-Walled-City.html

    a tu je starsi dokument, par rokov pred "krachom" :)

    Kowloon Walled City documentary (Part 1/4)
    http://www.youtube.com/watch?v=fbsPEVbcsXc
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    DZODZO: super, i kdyz origo bylo asi vazne hodne lepsi [minimalne kvalita drog a stetek urcite ;]
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    OVERDRIVE: kowloon bolo fascinujuce miesto, pokial by niekto mal cestu do japonska, tak tam si z toho spravili biznis: http://randomwire.com/kowloon-walled-city-rebuilt-in-japan/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---





    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    bitch is back
    check your sources to get the latest episode of the ARISE series ;)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    US researchers reveal walking robot controlled by live MUSCLES | Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/...oming-US-researchers-reveal-walking-robot-controlled-live-MUSCLES.html
    JOSE_MAT
    JOSE_MAT --- ---
    DZODZO: no vidíš a zrovna Rimmer to říká v prvním díle "Já nejsem já, já jsem jen virtuální simulace sebe sama"
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    DZODZO: Ha, dobrá připomínka. Možná už to tak je... všichni jsme více méně nedokonalé kopie jeden druhého, proto se tak serem.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JVMLOK: děkuji.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    SHEALA: to je jenom egoismus
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JVMLOK: ok jinak, mě to nepřijde jako zachování vlastního self. Jenom jako fork :) resp nevadilo by mě mít kolem sebe 10000 dalších Sheal, který nakonec budou úplně jiný. Ale až umřu, já už existovat nebudu.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    SHEALA: ja furt nechapu co myslis tou kopii. Pokud je to kopie s vlastnim uvedomenim, od okamziku kopirovani se vyviji kazda svym vlastnim smerem, pokud neudela uplne stejny volby, k cemuz by musela mit uplne stejny vychozi podminky. Po tydnu jsou to uplne cizi lbytosti i kdyby se potkaly mezi sebou.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JVMLOK: hele, já sem četla sumu technologicae od Lema, a docela souhlasím v tom, že teleportace/odvysílání/přenos do Matrixu je jen kopie.
    Hele mě ten svět baví, i když občas narážím na okraj okraje :) Možná právě proto, že někde už ty kontakty mám, a vidím že spousta věcí co považuju za negativní, není dílem spiknutí, ale docela známejch procesů týkajících se sociální psychologie. Takže vím, kde do toho praštit, aby to "ono samo" začlo fcovat.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    SHEALA: a pak mi rekni ze neni nejlepsi se odvysilat do cile...

    "Beam me up, Scotty. There is no inteligent life downhere."
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    OVERDRIVE: Okay, budu na tom pracovat. Ale počítej s tím, že se ti to nemusí líbít, postižení se kterýma jsem v kontaktu jsou velmi rebelští, momentálně s námi cloumají diskuse o exoskeletonech, že jsou nahovno, a že schopnost chůze je přeceňovaná.
    Opinion: Why the obsession with walking? | AttitudeLive
    http://attitudelive.com/blog/red-nicholson/opinion-why-obsession-walking
    ¨
    Believe me when I say this: my wheelchair is a very capable tool and to be honest, the last thing I want is to be strapped to a District 9-esque robot and become a puppet in some corporation’s half-baked execution of an obsession with making the non-walkers walk again. Because the trouble with this narrative, if it wasn’t already obvious, is that the journalists who write these stories are unwittingly invalidating a unique way of life for millions of people around the globe who are really happy with their wheelchairs. The implicit message from the media seems to be, "Wheelchairs suck! Walk in this robot instead!

    Problém je v distribuci moci, majorita ji má, kriplové ne, kriplové v USA se pošoupli do pozice poněkud více rovnocenné než my v ČR, a je to znát.

    Já se na exoskeleton teším pro mě je je nebo spíš bylo cool.
    A proč bylo? Akorát se z toho stává nástroj oprese: Lidi co sou chudí, zústanou zastrkaný v ústavech, vozejk bude člověka nadále stigmatizovat, bude stále problém když polezu na stage nebo v práci po schodech jiným než majoritním stylem chůze. Nejsem v pozici člověka, kterej je vděčněj za "piškoty do kriplíčka", a nedostala sem to zadarmo, ať si to narvou do špic, chci plnou inkluzi, navíc je levnejší udělat jeden výtah než rozdat deset vyřazených armádních mašin, i když jsou cyber a i když jsem o nich četla u Gibsona.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Naniti+Bezdratovy prenos+prevod bitu na neurotransmitery+Postcentralis+Temporalis+Occipitalis+Olfactoria=Almost full immersion FTW
    JOSE_MAT
    JOSE_MAT --- ---
    DZODZO: naprosto souhlasim, taky bych do sebe nenechal řezat dobrovolně
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JOSE_MAT: to ne, myslim nejaky externy injektor na bazi bezdratu, nieco ako mas teraz Qi power chargery, invazivne zasahy do telovej tkaniny su mi proti srsti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam