• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed
    MBR
    MBR --- ---
    OVERDRIVE: Machete girl :)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    QWWERTY: Skoda, zes nedal link, dogooglim az budu u kompa, takze dik. Dalsi doporuceni?
    Ctete treba nejakej cp casak? Zaslechnul jsem steampunk.com a cyberpunk girl, sam jsem jeste nevidel... Je cas na update nastenky na nove zdroje...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    OVERDRIVE: Naučili pár studentů hrát na piáno, pak první kontrolní skupina pokračovala v tréninku každá den, další kontrolní skupina se na to úplně vysrala a další kontrolní skupina trénovala jen "jako" v imaginaci. U skupiny která cvičila a u té, která cvičila jen v představách ukázalo EEG další rozvoj snynapsí a prohlubování naučené "aktivity"...

    já tohle zahlídl v Psycho-Cybernetics od Maltze a fascinovalo mě na tom právě to, že k rozvoji dochází i když si člověk jenom představuje, že danou aktivitu dělá :)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    vzhledem k tomu, ze JVMLOK se chytil na tema aktualniho cteni v jinem auditku, dovolim si re-past:

    JVMLOK --- --- 22:20:34 28.7.2015
    1 odpověď (+2)
    Ctu ted docela zajimavou knizku, jmenuje se Rewire, a je tam par zajimavejch poznatku z psychologie/psychiatrie/neurovědy. Kromě neustálýho učení mozku a vytváření nových stop a synapsí, a faktu, že se přišlo na to, že narozdíl od různých přecdchozích terorií se produkce mozkových buněk vlastně nikdy nezastaví (dřív se učilo, že jejich počet je konečný a daný někdy ke konci dospívání) je tam uvedenj experiment, kterej mi v souvislosti s RPG/simulací jako tréninkovou metodou dává docela dobnrý smysl. Naučili pár studentů hrát na piáno, pak první kontrolní skupina pokračovala v tréninku každá den, další kontrolní skupina se na to úplně vysrala a další kontrolní skupina trénovala jen "jako" v imaginaci. U skupiny která cvičila a u té, která cvičila jen v představách ukázalo EEG další rozvoj snynapsí a prohlubování naučené "aktivity", ti co se na to vykašlali tuhle dráhu v pdostatě ztratili. Ve zratce, jde o dráhy které mají při jednáíání vliv na naše reakce v nevědomé úrovni, naučené a bleskové reakce a odpovědi systému nevyžadující vědomou kontrolu.. Proto mi přijde, že cvičit systémové myšlní, rozhodování na základě nedostatečných informací, proaktivitu při dopl%nování potřebných informací, aby rozzhodnutí bylo co nejlepší ve vztahu k požadovanému výsledku atp, na to se nejen shjadowrun hodí víc než dobře.
    Taky jsem někde četl, a to nevím přesně zdroj, že člověk který pochopí aspoň pravidla dračíku nebo jiné hry, má mnohem větší tendenci se na svět dívat jako na souhru určitých faktorů a je lepší v analýze situace a možných výsledků jednání. Opět, na podvědomé úrovni. Trochu to do svých her asi implementuju.
    Na druhou stranu, čistě expresivní umění, čímž může RPG session taky dost dobře být, už jsem dlouho nezažil. Holt, vyprávím příběhy s pointou....začínám při stavbě od konce dost často, abych věděl jaké stopy a indicie můžu nabídnout.

    [ JVMLOK @ RPG - $HADOWRUN : Seattle from scratch : aneb Duha u Zgurvene Ryby ]


    knizka samotna je tohle: http://www.amazon.com/Rewire-Overcome-Addictions-Self-Destructive-Behavior/dp/1480597732
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    China sets up first unmanned factory; all processes are operated by robots - The Economic Times
    http://economictimes.indiatimes.com/...all-processes-are-operated-by-robots/articleshow/48238331.cms

    In the plant, all the processes are operated by computer- controlled robots, computer numerical control machining equipment, unmanned transport trucks and automated warehouse equipment.

    The technical staff just sits at the computer and monitors through a central control system.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    QWWERTY: BAN ;]]]]] etreme lol, co si jako kluci myslej, ze nekdo moh nekdy zakazat atomovou bombu?
    Ale dik za link.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    OVERDRIVE: no .. ubehl tyden a zjevne nejsme sami, kdo diskutuje na tema AI pesimismus
    Musk, Wozniak and Hawking urge ban on warfare AI and autonomous weapons | Technology | The Guardian
    http://www.theguardian.com/technology/2015/jul/27/musk-wozniak-hawking-ban-ai-autonomous-weapons
    Over 1,000 high-profile artificial intelligence experts and leading researchers have signed an open letter warning of a “military artificial intelligence arms race” and calling for a ban on “offensive autonomous weapons”.
    ...Tesla’s Elon Musk, Apple co-founder Steve Wozniak, Google DeepMind chief executive Demis Hassabis and professor Stephen Hawking along with 1,000 AI and robotics researchers.


    ...rekl bych, ze tuhle otazku uvidis v DARPA z prvni ruky :)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Doufám, že mne neukamenujete za trošku toho bezanotačního balastu.

    Badass Inc is a free cyberpunk adventure - PC Gamer
    http://www.pcgamer.com/badass-inc-is-a-free-cyberpunk-adventure/
    MBR
    MBR --- ---
    OVERDRIVE: dmz vypada dobre. dik za tip.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Sinister Dexter - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Sinister_Dexter

    DMZ (comics) - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/DMZ_%28comics%29
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Dotaz, neco aktualniho ke cteni? Klidne i Eng. to je jasny...

    Ja si ted ujizdim na DMZ, comix.
    a chystam se na Sinnister and Dexter, taky comix.

    Comixy, nebo knihy, je to fuck. Idealne i s linkem...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Slibovaly (ty projekty)-- pisu jak tatar (obecne) dnes vic - sorr
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: PrepisovalY
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    GIOMIKY: Pokud budes mit cas precist studii, dej vedet,zda je na tom neco, co je uzitecnejsi nez to co plyne z anotace, podle ktere je to spis fanouskovsky projekt bez realne overitelne fcnosti. Jak rikam, procenta z anotace jasne ukazuji, ze je to nefunkcni projekt a za danych podminek a testu to nedokazuje existenci jakehokoliv sitovani.

    Mmchodem, nesleduje nekdo CERN projekty, kdy prepisovali pavouka a chteli krysu? Tusim slybovali 2016 kopletni neuronet potkana v kremiku, ale ani neznam nazvy projektu. Linknete negdo progress milestones prosim.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Aktualni dotaz: mate dojem, ze HackingTeam je neco nenormalniho? Neco, co by se melo postihovat, zakazovat a tyhle veci? Pokud ano, jsou BlackHat neco, co by se melo nejak regulovat? A jak?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    OVERDRIVE: Studii primo ne. Beru to tak, ze je docela brutus neco takovyho vubec zkusit. Asi jsem staromodni, ale tohle je docela vostrej pokus sam o sobe. Navic predpokladam, ze s tim nezkoncili a budou pokracovat.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    MMchodem, nasel uz nekde nekdo ten NERUAL MODEM, co tu jednou probeh, ze jej snad ma v planu DARPA?
    Pak jsem docela browsil DARPA web a nic takoveho jsem tam nenasel, a ani jeden clanek nemel zadne zdroje... tak by me zajimalo co a jak.
    Neuralni rozhrani me zajima HODNE.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    GIOMIKY: cet jsi primo tu studii? Podle toho jak je to anotovane, tak je to naprosta blbost. Uspesnost prenosu informace po BrainNetu byl celkych nadhernych 35%, coz je min jak polovina, takze vicemene vime, ze to akorat tak nefunguje, a nevime jaka je bezna ucinost nejakeho solecneho chovani. Ale zda se, ze ta by mohla byt kolem 60% [coz je temer 50:50]... problem je, ze oni tem mysim delali pavlova, tedy odmenovali je, pokazde, kdyz si myslely to same... a] nechapu proc, b] je logicke, ze zvire bude opakovat neco, za co je odmenovano, tak taky funguje veskery vicvik. Takze kdyz pak chces
    "dokazat" ze zvirata mysli spolecne, postis je do modelove situace, kde maji pavlovem napodminovano, ze maji delat neco. Vzhledem k tomu, ze fungujici podmineni se na beznem psim cvicaku bere, ze pes udela vyzadovanou akci v 80% pripadu spravne, byl jejich pavlovskej vycvik jeste pekne nedotazenej.

    Ale to komentuju jen anotaci, samotnou studii jsem jeste necet.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    OVERDRIVE:
    "ale treba prave neco na tema skolstvi a medicina, pripadne budoucnost zakonu..."
    obávám se, že tohle je spadá do kategorie "současné zájmové skupiny mají zájem, aby na to vidět nebylo"
    když si vezmu jaký problém byl třeba registr vozidel, který státní správa a úřady zařizovala defacto pro sebe, tak si nedovedu představit, že by tu někdo udělal rozhraní/systém např. pro školy
    closed řešení vyžadujou platby za údržbu a nákladnou implementaci / z open řešní s volnou implementací a jednotným rozhraním zas kouká strašně malý bakšiš pro výherce výběrovýho řízení (o jejich průběhu snad nemá smysl psát)
    ...nasazení reg. pokladen bude taky ještě dobrá komedie

    sdílím myšlenku, že by bylo krásný se v rámci eGov dostat na úroveň Estonska (jenže na ty muselo zaútočit Rusko, aby si uvědomili, jak je důležitý mít robustní státní IT)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    RADIQAL: me prave pripada, ze tady zminujes vsechno mozne v prospech statu, co je ve skutecnosti spis prave problem naroda. kultura, jazyk, teritorium... dokonce nejaka identifikace s necim.
    Co se zdravotnictvi, skolstvi a policie/armady tyce, tak treba myslim, ze nas stat je daleko horsi manazer, nez kdyz by to delaly nejake zajmove organizace. Shodli jsme se s kamoskou [jejiz tata byl namestek policejniho prezidenta], ze stat [alespon ten nas] zadnym zpusobem nevede policii. Ze vedeni vznika jaksi neoficialne a daleko niz, nez na statni urovni. Z toho pak vznika stjna diskrepance, jako kdyz na free-open system zacnes roubovat soukromi.
    Na jednu stranu stat si vyhrazuje posledni slovo, ale na druhou stranu pak uz nema zadnou povinost to posledni slovo vyrknout, coz taky casto nendela.
    Dostavame se tak do momentu, kde vetsina veci co nekdo v danych strukturach dela je jaxi pololegalni. Nebylo to schvalenoz zhora, coz by bylo legalne spravne, ale zhora ani nikdo nic schvalovat nebo zakazovat nechce.
    Vznika tak takovy ten vachrlaty moment, kdy v momente, kde kdyz se zmeni vlada, mohou byt lide postihovani za neco, co delali [treba i v dobrem umyslu], jen proto, ze jim to sice nikdo nezakazal, ale taky "nemaj zadnej papir" na to, ze to delat meli.

    Typicky priklad toho je treba clovek, co mu hrozne vadi, jako mjiteli GrowShopu, ze kdyz budou elektronicke pokladny, tak se ukaze, jak moc se tady v CR vlastne pestuje a huli, a tim padem budou postihy a tak.
    Za dane situace ma uplnou pravdu.
    Kdyz by se to ale resilo spravne, jakoze tak jak by asi mel fungovat stat, tak by se reklo, ze ze zjisteni z elektronickych pokladen, jsme prisli na to, ze tolik a tolik lidi huli, a tim padem musime vec resit. A pak se rozhodne, zda je to legalni nebo nelegalni. Samo bez retrospektivy.
    Ted to mas tak, ze on vlastne nevi, jestli dela veci legalne, nebo nelegalne a neni si jisty, jestli zmena je pro nej ok nebo ne. A to ptoto, ze nenexistuje zadna diskuze, zadna spolecenska smlouva, nic.
    A tady stat selhava a jako takovy nedela co ma.

    Je to cele jen priklad, a stat podle me neni nezbytny a pokud je, tak jsem spise pro politiku zajmovych skupin, ktere rozhoduji nad vecmi ktere se jich tykaji, nez nejakeho a priori voleneho zastupce "lidu", kteryzto proste nemuze nijak zastupovat cely ten chaos zajmu uz jen proto, ze to nejsou jeho zajmy a neda se ani ve velkem prodat jemnost, s kterou by se opravdove vladnuti muselo potykat, pokud by vazne vladnout chtelo a mohlo.

    MMchodem existuji nejaky zajimavy statni weby, ktery vychazej z data-miningu nas jako obcanu? Pocitam nejaky scitani lidu, mozna nejakej web, kterej ukazuje jak kdo hlasoval v parlamentu a nejake statistiky... ale treba prave neco na tema skolstvi a medicina, pripadne budoucnost zakonu... a to myslim ne jako odborne organizizace, ale neco jako komunikace s obcany... [tohle jsem ted definoval hrozne siroko a asi to nebude fungovat... rekneme ale, ze je to neco, co treba ted maji amici v ruznych tech projektech : otevrena statni sprava, kdy urady musi mit datove API a lide na tom pak pisou ruzne weby... takoveho neco me zajima]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam