• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed

    Kick, ban, ignore, offtopic
    Jak se po 20 000 prispevku ukazalo, tak v tomhle klubu jsou vsichni uznavani odbornici na tema co je a co neni cyberpunk. Nedoporucuji proto psat sem ani slovo punk ani slovo cyber /kyber, cp..../, protoze jinak se najde vzdycky nekdo, kdo vam rekne, ze to neni dost cyber nebo dost punk.
    S pozdravem vas milujici Overdrive

    LUKASHIVA --- --- 8.07:22 24.8.2004
    NIC JAKO CYBERPUNKER neexistuje! Podte mi to odsouhlasit at uz je klid.. :)) Kdo byl kdy cyberpunker? Case ( myslim ze spis zkrachovaly programator), Kovboj ( ten byl snad pilotem ve vysluzbe, chlastajici troska touzici se vratit na oblohu), Silencio (prtavy dite s pravdepodobne poskozenym mozkem?), Ransom Stark (bloodnet), Rick z Dreamwebu?


    Navrhuji temata pro audit:
    [Augmented Personality - paradigm change && "Kazdy den je prochazkou v databazi"] -- [Hack of reality, hack of virtuality] -- [Smart City & House] -- [CyberPunk is the state of Art - projekty, ktere nejakym zpusobem umelecky zpracovavaji nebo reaguji na CP, jsou CP] -- [Cyberpunk Geography - od SIlicon Valley az po hardwarove plaze na Tchaiwanu, middle east and Africa sillicon valley boom?] -- [Augmented Body & Brain - od LSD po benza a hydergine] -- [Completely Virtual - virtual paranoia, Internet 3.0 - matrix...] -- [Future military] -- [???]


    Navrhujte dalsi temata s tim, ze cilem je shromazdit nejen linky, ale treba i predstavy budoucnosti, touhy a predstavy, ktere se ve vas s danym tematem objevuji. Samozrejme ale davejte linky a informace o cemkoliv, co se sem hodi. Idealne muzete prispevky otagovat pomoci #keyword, v RSS se to pak lepe filtruje. [BloodNet - cyberpunková hra, imho jedna z nejlepsich] -- [DreamWeb - cyberpunkvá hra s motivy magie] -- [Cyberpunk RPG] -- [Cyberpunk, industrial a novoromantika v textech a hlavne obrazech...].... atd, atd.
    Google.com
    Neural.it
    rozbalit záhlaví
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    AVATAR: myslim iba tu vizualnu podobu, pamatam si ze som cital skrz to nejaky clanok o whitewashingu v hollywoode :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    DZODZO: vsak byla jap, jen v bilym tele :)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    asi jako jeden z poslednych tu som vcera pozrel gits 2017 a priklanam sa na stranu sklamanych fanusikov, zrejme keby som ten pribeh nepoznal, tak by to pre mna bola vizualne pekna podivana, ale takto mi tam vadili hlavne 2 veci:
    1. spoiler hned snad v 2. minute filmu, ktory vyzradza celu pointu
    2. plytky pribeh, kde je ten vnutorny boj medzi strojom a clovekom spomenuty pre zmenu iba par vetami na konci

    inak samotne zobrazenie major ako non-jap mi tak velmi nevadilo, jej "ghost" sa uchoval v celkom vernej podobe
    ALWA
    ALWA --- ---
    ALWA
    ALWA --- ---
    KALKALOID: ale máš pravdu. zatím mi ta postava nevadí, ale fakt mě nezajímaj´ její rodinný poměry, právě slaví asi 10 minut doma s příbuz. den mrtvých, úplně zbytečná vata
    ALWA
    ALWA --- ---
    KALKALOID: jo, já měl taky pocit, že se tam nic neděje. Miluju hrdiny typu Marva ze Sin City. V The Expanse mi tohle chybělo, naopak politický šarády mě fakt nebavily. Netvrdím, že je to špatně, vše IMHO samozřejmě. Mě hodně baví ten svět v Altered C., je to prostě cyberpunk. Digitalizovaný osobnosti, bioimplantáty etc. I když Kovacs je, ale četl jsem to dávno, zbytečnej hezoun po Punisherovi :) A policajtka? Teď po Punisherovi mám chuť napsat "Vždycky je policajtka" :) Zase teda IMHO :) Ta Expanze byla roztahaná, ale čert ví, kdybych to nejdřív četl, třeba bych byl shovívavější. Ten vizuál (E04, v půlce), je ale pastva pro oči. Trochu se vytahujou z Netflixu, po prvním díle jsem si trochu vzpoměl na děj a říkal jsem si, že by stačila stopáž celovečeráku, ale ne, je to fakt pěkný. Vůbec si v knížce nevzpomínám na narážky na Poea a pod., jestli je ještě nějaký a pod.
    KALKALOID
    KALKALOID --- ---
    ALWA: ja s Expanse mel ten problem, ze se obe serie uplne bajecne rozjely, az jsem z toho byl uplne unesnej a na konci mi to prislo jak takovy preslapovani na miste nebo co se tyce dvojky plny takovych nesmyslu, ze me to az skoro zklamalo. Nicmene na novou serii se urcite tesim. Ale mozna to je ve me, jelikoz s tim Altered Carbon jsem to mel trochu podobne. Na to sem ale prestal koukat jelikoz sem to sledoval jednou za cas a navic vzdy dost pozde v noci, ze uz jsem se v tom navic ani neorientoval, mozna sem si to taky mel radsi dat s ceskejma titulkama. Nicmene vizual naprosto dokonalej, ale ta policajtka me tam fakt nebavila.
    ALWA
    ALWA --- ---
    GANDHI:
    INF1466:

    ééé nebudu to přepisovat;) dole , sry
    ALWA
    ALWA --- ---
    GANDHI: Jo, budu to muset dát znova. Bylo to jednoznačně blbým setem, settingem, teď nevím, co je co. Logickej by byl myslím set.
    INF1466: Jo, s tim vizuálem si hodně pohráli, soudě teda po 10 min E01. Tohle mě fakt baví. Včera jsem dokoukal Punishera a jestli si dobřei pamatuju, to pouzdro, do kterýho ho v tomhle stáhnou taky umí :D
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Meet 'Norman,' the Darkest, Most Disturbed AI the World Has Ever Seen
    https://www.livescience.com/62198-norman-ai-psychopath.html
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MBR: hurá. Mohla bych tenhle rok přežít jenom mírně nepříčetná.
    ALWA
    ALWA --- ---
    To jsem četl... no když to vyšlo. Jo, to nebylo úplně blbý :)
    ALWA
    ALWA --- ---
    JOSE_MAT: no neke :)
    MBR
    MBR --- ---
    SHEALA: za tyden zacina treti serie. uz se tesim.
    JOSE_MAT
    JOSE_MAT --- ---
    ALWA: ano půjčovna masa, v angličtině altered carbon ...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    no, já sjíždím Expanse už podruhý - mimo jiný taky proto, že poprvý se mě hrozně pletly postavy /mě se dycky pletou/ a taky kvůli atmosféře a tom dechberoucím vesmíru.
    ALWA
    ALWA --- ---
    GANDHI: Ale jinak ten noir, potsava detektiva, to mi všechno nahrávalo, aby mě to bavilo. Třeba jsem na to koukal taky jenom v blbym období.... Věřim, ratingy to má dobrý. Moje škoda, co na to říct.
    ALWA
    ALWA --- ---
    GANDHI: Já dal určitě i druhou. Já jim prostě ten open Space tčžko věřim. Vetřelec 1? pche. Prostě prázdnota, vesmír. Asi jsem jen starej a neumim se na to koukat....
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    ALWA: ona cela prvni serie expanse je takovy dlouhy intro do toho universa, ktery se imho vyplati prekousnout, protoze nasledujici serie je imho fakt dobra (tedy ne ze by prvni nebyla taky:))
    ALWA
    ALWA --- ---
    SHEALA: Na mě už překombinovaný, jsem starší model. Navíc jsem se nešetřil.
    ALWA
    ALWA --- ---
    SHEALA: No jasně. Byla to The Expanse. Mě to nechytlo. Ale já jsem jednoduchej ;).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam