MAGELLAN: jo trochu souhlasim, jsem treba ted preloukal Halting State od Charlese Strosse a podobne jako Reamde od Neila Stephensona mi to pripadlo, ze jako dobry, ze je to jako ze sveta typu dnesek + 14 dni navic, ale oproti Accelerandu [coz je tvuj Schismatrix do budoucnosti, respektive je to jakoby Shismatrix byl okorenenej tim, ze je tam dloho sledovany set postav, ktere prejdou az k posthumalnimu vyvoji, kdy telo uz neni potreba opravdu k nicemu, jenze pak vznikaji pravni problemy... no proste precist, je to GPL licencovany, mmchdm], takovy plany. Hraje si to vlastne jen s tim, co uz dneska mame, chybi k tomu politicky presah, vlastne je to takovy hrani na hrdiny s trosku lepsima "zrcadlovkama";
libil se mi tam jedinej vtipek: rikavaalo se, ze v UK hraji RPG jen nejakych par tisicovek lidi, a zbytek jsou NPC, v soucastne dobe je to naopak.
Takesi Kowatz me zas jako knihy bavil hodne, naopak tam z toho politika kape. Dost se mi libi "vsechno punky", nebo ja vlastne nevim, jestli to sem patri, ale China Mielville, samozrejme zasadni je Nadrazi perdido. Ale tred treba udelalo BBC sestidilny serial z City & City, coz je vlastne takova detektivka/thriller ze sveta, kde mezi dvema mestama existuje imaginarni zed, neco jako mezi izralem a palestinou nebo mezi dvema berliny, ale cele je to Mielvilovsky vsecko naopak a jeste pootocene. Neni to cyber, mozna to ani ani punk, ale definitivne je to weird a vyplati se zkouknout