• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ani nevim jak moc je to cyberpunk, podoba se to min silenemu Schysmatrixu od Sterlinga a je to takove natahovaci, tam kde Schysmatrix je az k nesneseni nelidsky HIgh Density (pamatujete si jeste HD a SD zaznamova media? ;))

    Jako serial mi to pripadlo spis hezke, nez zabavne, moc pekomplikovane a malo zahustene, knizky jsou takove... pouzitelnejsi, zas ne tak hezke na obrazutvornost... kazdopadne daji se sehnat i dalsi dily, nekdo mi poslal archiv, kde jsou vsechny v epub a doc (??? Knizky v doc? Wtf?)... takze se asi taky nekde povaluje komplet, dokonce to vyslo i cesky. No... holt doba netflixova, ale jako neurazi to, takova space (mydlova) operetka

    Corey, James S. A. - Expanze 1 - Leviatan se probouzí.epub | Ulož.to
    https://uloz.to/file/XpAXgWOjEzDJ/corey-james-s-a-expanze-1-leviatan-se-probouzi-epub
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Mmchodem navrhnul jsem Nyx, ze by mohlo byt bezva, ze kdyz bys mel v infu incomming link na platby, tak by se vedle like a dislike obevil i ¥$£€ symbol, a po kliknuti na nej by se autorovi poslala platba, kterou ma nastavenou. (Bylo by videt, jak si kdo veri, za kolik stojej jeho prispevky, ja bych si dal default 666 za like ;) schvalne, kdo by mi poslal drobak ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tyjo, asi mi sice reknete “wellcum on teh InternetZ”, pac kdyz koukam na zname, jsem skoro jedinej, kdo to neznal.

    Kazdopadne ReVolut je moznost, jak si z “kapesni sekretarky” udela “kredithulku”.

    Je to uplne virtualni banka, ucet se tam zaklada jak na burze s coinama, proste nacionale + fotka obcanky (prani spinavejch a zakon k tomu, pokud to dobre chapu).

    Kazdopadne umi to chovat se jako normalni IBAN ucet, 16 men, smenarna, burza, v premiovce to umi i coiny.

    Kazdopadne vygenerovani linku na platbu pro nekoho nebo od nekoho je cool. (Sedim v hospode a chci si od kamose pucit petikilo, vygeneruju lin, on zaplati kartou nebo z ReVolut uctu, nez mi donesou pivo, mam prachy u sebe!)

    Vydavaji jak fyzicke, tak virtualni karty. Umej vydat i kartu na jedno pouziti. V kombinaci treba s Apple Wallet je tohle asi prvni karta, kterou budou akceptovat i dyleri ;) (zvalst, pokud nemaj problem ucet sparovat s kradenou obcankou).

    To je proste vychytana banka!!! Asi bych jim nesveril cele sve skrovne jmeni (uz proto, ze minus by asi nechteli ;), kazdopadne tak nejak jsem si vzdycky predstavoval, ze by kreditstic fungoval, nebo jak v ruznejch cyberpunkarnach postavy hazi zebrakum do klobouku “kreditni cip”, to je uplne ono.


    2 rady do zacatku:
    - na to, abyste mohli venerovat link pro incomming platby, musite mit aspo zakladni kartu, stoji 99,-, doruci za 3 dny. Je treba jednou zaplatit pin&chip.
    - pokud generujet incomming link na platby na male sumy (stovky) nemusi mit protistrana ReVolut ucet, proste zaplati kartou ad hoc, v radech tisicu uz musi mit i platce ReValut ucet


    Pokud to budete zkouset, poprosim, pouzijte muj referal link, vypadne z toho pro me premiovka na ucet, coz bych chtel, uz jen proto, ze pak to obsahuje i kovovou kreditku a moznost platit a obchodovat pomoci coinu. Taky bych rad videl vsecky moznosti.


    Jak rikam, vsechny prachy bych do toho nesypal, ale to do zadnych “elektronickych penez”, precejen konec sveta se blizi.


    Referal link, a dekuju, pokud jej pouzijet (musite aspon jednou zaplatit, coz obsahuje i registraci, az pak se mi to pripise):


    https://revolut.com/referral/tomasf4iz
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    These clothes and accessories outsmart facial recognition tech - Business Insider
    https://www.businessinsider.com/...0#the-masks-curvature-blocks-facial-recognition-from-all-angles-2

    CRS
    CRS --- ---
    ATOMSK:
    možná další cyberpunkový tip - konec tohohle dema má fly-by ze světa Blade Runner.
    Tannhäuser Gate by Cubicle (FullHD 1080p HQ HD demoscene demo Assembly 2005)
    https://www.youtube.com/watch?v=DCAV6UVwKU8

    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    Připravuju si podklady pro videomix a narazil jsem na scény z Akiry... Film jsem neviděl docela dlouho a musím říct, že i teď mě ten vizuál posadil na prdel... Ten film předběhl svojí dobu.

    Akira Opening Bike Sequence HD - Original English Dub
    https://www.youtube.com/watch?v=SP6vWDUfgpo


    Akira: Tetsuo's End
    https://www.youtube.com/watch?v=l1URmUxNdqg



    OVERDRIVE: Já myslím, že jsem právě na HOBO koukal u vás na wiki. Pošli mi do PM odkaz a mrknu na to. Jenom škoda, že Metan city je trochu z ruky :(
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ATOMSK: Tak jako vsechny napady se pocitaj. Na labka.cz v projektech je nacatej project H.O.B.O. Tusim to znamenalo neco jako hackersky orientacni beh ostravou. Zatim jediny ukol, ktery tam je, tak bylo hacknout verejne terminaly a informacni budky... ale kdyz by nekdo chtel na projektu spolupracovat, poslu do mailu kredence na wiki a muzem neco zbastlit.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    AVATAR: Jak rikam prijela zasahovka, s ostrejma. Kolega dostal pazbou brokady za neopatrnej pohyb. Nic nam nenaparili. Ale mohli, treba verejny ohrozeni. Taky to bylo pred 9/11. A ne az tak casto se tahaly opravdovy zbrane. Po strilecce v nemocnici v Methan City uz bych gewehr netahal na svetlo vubec.
    Mam v korporatnim teamu Tier2 kluka, kerej je jako *Nix admin nejmin schopnej a nejmin ochotnej se ucit, po 4 letech u konzole furt nechape, ze commandy si nemuze zkouset na produkci a nevi co je SAN a NAS (pak je samo jeste semanticky prohledavatelna zaloha NSA)... kazdopadne ssebou taka CZ Shadow 3, pac tvrdi, ze kdyz by prisli imigranti a zacali strilet nekde v Methan City, byl by on ten hrdina, co by to vyresil.
    Obcas mam dojem, ze takovych lidi se bojim, uz proto, ze nosim jen nuz a boxer ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Nekdo predelal Quarantine a Road Warrior, zda se... jeden cas to byly moje oblibeny gamesky.

    Kemo is nice city to visit.


    The Flying Taxi Game 'Collateral' Let Me Live In 'The Fifth Element' | Inverse
    https://www.inverse.com/...le/12001-the-flying-taxi-game-collateral-let-me-live-in-the-fifth-element
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    AVATAR: ale hudba je to hezka, to souhlasim:)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    DRAGON: ok :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    AVATAR: tak v nem teda to cp 'neco' vubec necitim
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    serial watchmen ma uzasny ost. Samotnej seros CP neni, ale ten soundtrack tezce!

    k poslechu je to na youtube, ofc.
    TONAL
    TONAL --- ---
    OVERDRIVE: posunulo se to asi tak někam sem - https://www.mindmeister.com/359868226/why-nootropics?fullscreen=1
    :)
    což je jen navíc copypasta z toho nootropik auditka tady na nyxu... nicméně by to pro tebe mohla být určitá odpověď
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    OVERDRIVE: Já je zbožňuju

    https://www.cnbc.com/2018/11/29/mcdonalds-touchscreen-kiosks-in-uk-contain-traces-of-feces.html

    A study by U.K. newspaper Metro found gut and fecal bacteria on touchscreens in all of the chain’s restaurants it surveyed. It took samples from the screens in eight branches and found that they contained coliform bacteria, a group of microorganisms found in people’s intestines as well as in soil and on plants.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jak vám s nedostatkem zaměstnanců pomohlo zavedení digitálních kiosků?

    Upřímně řečeno, nesouvisí to spolu. Vím, že z pohledu zákazníka to tak může vypadat, ale nebyl to jejich primárně účel. Udělali jsme to jako součást naší strategie, kterou jsme začali před dvěma lety, když jsme začali s remodelingem prodejen. Je to kompletně nový servis.

    Zákazníci přijímají kiosky velmi rychle, což nás mile překvapilo. V současnosti udělají více než 15 procent všech objednávek přes kiosky. Je to pro nás nástroj budoucnosti. Je to místo, kde si zákazníci mohou objednat, děti si na tom mohou hrát a myslím, že je velmi atraktivní i pro teenagery. Kiosek bude důležitý pro tvorbu burgeru na míru, což nyní umožňujeme v 11 našich restauracích. Míříme i dál, chceme, aby v budoucnu například rozpoznal zákazníka a nabídl mu jeho oblíbené produkty, možnost získat věrnostní body…


    https://zpravy.aktualne.cz/...u-stolu-kupony-na-miru-a-mozna-dal/r~9fd6c0180a8011e89efbac1f6b220ee8/

    ——

    Taky vas napada Minority Report?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---

    https://lainzine.neocities.org

    About the Lainzine
    so what is this thing?

    the Lainzine is a free, not-for-profit zine created (largely) by / for fans of the late-90s anime Serial Experiments Lain and the many relevant communities, websites, and dusty art-projects it has inspired over the last decades. topics covered include "digital life", the intersection of art and computers, cyberpunk themes, programming and opsec, pseudo-religious technobabble, and whatever else people feel like sharing, all presented in a lain-inspired aesthetique format.

    i see you, you see me
    https://lainzine.org/about.html
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    AVATAR: Ale napadá mě udělat ten LARP víc hackerskej, to by možná dávalo smysl :) To by mohla být zábavná i příprava
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Subserial Network: A multi-window video game experience for organics
    https://aether.in.net/subserial/

    Subserial Network: The Science-Fiction masterpiece hidden in the June Humble Bundle. Can we have a discussion about it? : Games
    https://www.reddit.com/r/Games/comments/8vez8t/subserial_network_the_sciencefiction_masterpiece/

    This is the only Humble Original I've played through to completion (that's longer than ten minutes). Fantastic...thing, it's basically a giant infodump where you piece together the story while fielding additional information from the fake network's denizens.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam