• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed
    SIGG
    SIGG --- ---
    V urcitym smyslu ma POTHEAD23 pravdu.
    Mozek podle vseho opravdu umi komunikovat prostrednictvim elektromagnetickyho vlneni naprimo s ostatnima. Jenze tuhle vlastnost umi "vedome" ovladat pouze hrstka jedincu. Typicky treba z rad ruznejch samanu anebo pomoci chemicky stimulace a otevirani patricnejch obvodu - napr. s LSD..
    Naproti tomu vetsina populace - teda vlastne ta zbyla masa, je defacto "omezena" na vyuzivani informacnich TECHNOLOGII k tomu samymu ucelu. Podle vyvoje to vypada, ze prave IT prevladne nad tim prirozenym zpusobem ovladani mozku. Ikdyz, spravne by bylo rict, ze budou ruzny skupiny, ktery budou pouzivat svoje postupy. Budto cyberpunkeri, pouzivajici implantaty z kremiku nebo jinejch materialu nebo typanci komunikujici telepaticky, ktery budou navic umet ovlivnit i ty kremikovy technologie... Staci si vybrat, kterou cestou se vydat! ;)
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    pothead: slysel jsi nekdy o sedmimilovych botach??? takze problem nedostatku pohonnych hmot je take vyresen?? staci to jen poradne osefovat??
    POTHEAD23
    POTHEAD23 --- ---
    ADYZ: mno, ne tak zcela určitě - jistě víš o telepatii, což není nic jiného než defaultní mozkovej plugin příjem-výdej. Takže receiver v hlavě už máme, jen jde o to to správně ošéfovat.
    ADYZ
    ADYZ --- ---
    POTHEAD23: Nic ve zlém, ale představuješ si to dost jednoduše. Wireless upload možná možný bude, ale rozhodně budeš v takovém případě muset mít v mozku wireless implantát pro příjem takže se tomu stejně nevyhneš :-)
    POTHEAD23
    POTHEAD23 --- ---
    IMZ: ale jo, jenže např. já jsem notorickej ztráceč věcí, proto bych upřednostňoval implantát... ale je fakt, že proč vlastně něco implantovat - mozek je nejvýkonější computer kterej ve vesmíru známe, takže bude stačit jednoduchej softwarovej plugin. Otázka je, jestli si ho bude muset každej vykódovat sám a nebo jestli bude možnej nějakej wireless upload...
    IMZMETECH
    IMZMETECH --- ---
    ad obrazky. vsechno veci, ktery si muzete koupit.. kdyz na ne teda mate.
    /rozhodne i ten solarni panel na zada, napajejici vsechny napojeny rozhrani/.
    IMZMETECH
    IMZMETECH --- ---
    proc neco implantovat do tela ??
    kdyz si predstavite tu masu lidi, ktera treba "jenom" z duvodu nabozenskych, na implantaci nikdy nepristoupi /tak jak je potom chcete kontrolovat/.
    a hlavne proc. vam staci vytvorit sifrovanou interface mezi necim co mate u sebe a terminalem. dokonce verim tomu, ze vase sifrovane id bude neco, s cim budete moci, v digitalnim prostoru, manipulovat z hw na hw /koupite si novy hodinky, nebo palmtop v hodinkach/ a svoje id tam "jednoduse" prehrajete, timhle id se budete identifikovat naprosto vsude, v samoskach, bankach, uradech na diskuznich serverech, bude to vase /doslova/ druhe ja.
    verim tomu, ze se..jednou.. najdou lide, kteri budou nosit sve druhe ja na brise, v batohu, lide co si nasadi na jedno oko vizor, ktery vam do realneho sveta preposle nevkusne ikonky a po nich lide /az to golobalni-telekomunikacni sit umozni/ nechavajici si na molekularni urovni, upravit /geneticky/ neuralni system, aby lepe prijimal kilogramy nanocastit v krevnim obehu /neco jako "tohle je nano-fitness, toho je tezky rozrezat /leda kdyz je zatazeno/ s dostatkem energie..neznicitelnej." verim tomu, se se jednou nase id bude nachazet primo v nas, rizene dna procesory, slozene z nanocastic. a kdo nebude mit ide, tak se proste nenazere, nebo si nezachatuje, ikdyz kdo by s nano id potreboval jist.








    [ Digitální šperky aneb oblečeni svým počítačem - hitech snobshits ]
    prevzato z klubu
    ADYZ
    ADYZ --- ---
    Hele, CP debata samosebou klidně, ale prosím nemíchat různé věci dohromady. Začínám mít pocit, že každý tu mluví o něčem trošku jiném :-) Někteří se baví o identifikačních čipech (jako další fáze identifikačních/platebních/atd. dokladů, zatímco někteří tu IMHO mluví o propojování lidkské mysli se strojem, ale přitom mám pocit, že si všichni povídají spolu :-D

    Co se identifikačních čipů týče, myslím, že ruka je ideální místo, jelikož s ní budeš moct pohodlně mávat kolem čteček s krátkým dosahem. Samosebou, pokud s tím někdo bude chtít trošku "čachrovat", bude zřejmě nejlepší, když si "padělaný" chip nalepí zespodu do dlaně nebo na zápěstí (takže podle mého celá bezpečná super technologie stejně přijde vniveč ještě dřív, než se vůbec pořádně rozjede :-))
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    pothead: imho je nejakej zasuvnej slot nesmysl - spis se bude dit bezdratovej prenos..
    POTHEAD23
    POTHEAD23 --- ---
    inferno: nevim, třeba takhle
    http://ew2.lysator.liu.se/pic/art/f/l/flaub2/positronic1.jpg

    :-DD ne ale to je prdel samozřejmě....

    ten slot si představuju jako normální slot třeba na paměťový karty, kam se budou flákat přídavný periferie (v počátcích keberismu, později se to všechno bude uploadovat softwarově...)
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    Hlava nad zatylkem? A jak to tam budes kua cpat? Treti oko na stopce?
    GINO
    GINO --- ---
    ADYZ: no to je jasny... jenze ruka mi proste prijde takova ne uplne bezpecna... to mi prijde lepsi je cpat nekam na krk nebo do hlavy...
    POTHEAD23
    POTHEAD23 --- ---
    hmm, jako slot na přídavné karty bych viděl ideálně vzadu na hlavě nad zátylkem...
    ADYZ
    ADYZ --- ---
    GINO: Hehe, zub nejvíc vydrží, dokud ho nenavrtáš ;-)
    Jinak co se týče identifikačních a podobných čipů, nevyžadují ani port na povrchu, ani propojování s nervovou soustavou, takže jejich masovému zavedení už v podstatě brání jen legislativa :-) Samosebou porty na výměnné čipy, to už je něco jiného, ale proč si takovou věc nechávat implantovat, když si ji můžeš nalepit zespodu na dlaň či zápěstí, že ano ;-)
    GINO
    GINO --- ---
    VAKOVLK: nekde jsem cetl ze zub je nejlepsi misto protoze nejvice vydrzi, i kvuli pripadne identifikaci mrtvol a tak... myslim ze to byl hlavni duvod, zkusim nekde vyhrabat jeden clanek co jsem o tom cetl, tam prave nekdo obhajoval podkozni a bylo tam vyjmenovany jaky maj vyhody/nevyhody...

    jinak to postupne zavadeni jsi popsal presne ;-))
    VAKOVLK
    VAKOVLK --- ---
    GINO: proc vrtat do zubu ? staci normalni RFID(nebo jak je ta zkratka) cip pod kuzi - stejne jako se davaj do psu... a pri soucasnym vyvoji EU bych se ani nedivil, kdyby to bylo za par let povinny
    - zacne to pacosema v nemocnicich, pak deti, duchodci, pristehovalci a za chvilku ho budem mit vsichni :)
    GINO
    GINO --- ---
    TONAL: to ja nevim, jestli je nebo neni, ale kdyz odhlednu od problemu propojeni s nervovym systemem a tak, porad mi tu zbyva problem realizovatelnosti z toho ciste fyzickeho hlediska - kde ten port budes mit? vzdyt to bude neustale otevrena dira do tela? musi byt nejak napojena na nervovy system a telo to zarizeni musi prijmout, proste vidim problem v tom "rozhrani" tela a slotu... to neni jako v matrixu - pekne licovane sloty pro napojeni - vezmi si, ze to bude hluboka "rana" kterou budes mit neustale otevrenou...

    stejne je to fuk, toho se imho nedoziju, to spis lokalizacnich/identifikacnich cipu v zubu, nebo neceho podobneho...
    TONAL
    TONAL --- ---
    gino: samo musis pro takovy prerod neco vytrpet pripadne obetovat. kdyz to bude k necemu dobry a vyuzitelne zneuzitelny... :)
    ale zatim asi na obzoru takovyho nic nenï ne?
    GINO
    GINO --- ---
    TONAL: no, ten prechod mezi kuzi a tim slotem bude asi hodne zajimavej... to by chtelo nejakyho doktora, ale co vim, tak kdyz ti treba rovnaji kosti u nohou a mas draty, ktere koukaji skrze kuzi ven, neni to nic moc...
    TONAL
    TONAL --- ---
    gino: jako bez umrtveni nebo co? nejaka pohodova lokalka a muzes se preci i divaj, jak ti to vyrabi a maximalne te bude svedit nos :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam