• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed
    JANCHOR
    JANCHOR --- ---
    Lukashiva ma recht. Ja si k tomu prisadim, ze cyberpunk je retro fetis.
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    KIE: Muzes nejak presnejc definovat do znovuobjeveni a ceho by se presne melo tykat?
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    KIE: Teda nevim, ale ja jsem presvedcen ze Tolkien byl popularni davno predtim nez byl natocenej film. Alespon z jeho zivotopisu, ktery tu vysel v roce 95' to tak vypada. Kdyz dostal rad britskeho imperia za literaturu tak tezko mohl bejt nejakym zapomenutym literarnim geniem, jehoz dilo ziskalo popularitu az po natoceni filmu.

    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    Samozrejme ze precte, stejne jako Tolkiena. A taky netvrdis, ze fantasy literatura proziva boom. Cyberpunk je spojovanej z gibsonem, pravdepodobne proto, ze Gibson svyho casu jaksi definoval, coze to vlastne ten cyberpunk je.

    Jinak tvoje definice cyberpunku jako "svobodneho zivotniho stylu, kdy jedinnec vyuziva vsechny nejmodernejsi technologie k co nejsirsi komunikaci, spolecenske bariery padaji, integrace se zvysuje a potence obyvatel planety snizuje " mi prijde z meho pohledu stejne mimo jako tve tvrzeni ze "jednim z ucinku LSD je zvysovani inteligence". Ale respect, okazes ucelene popsat svuj nazor a postoj, bez toho aby ses schovaval za to, ze "kdo chce, tak si to tam najde". :)
    POTHEAD23
    POTHEAD23 --- ---
    Takže dnes už si nikdo Neuromancera nekoupí a nepřečte?

    Já to takhle vyškatulkovaně nevidím. Cyberpunk se dneska bůhvíproč pořád spojuje jenom s Gibsonem, vždyť ta věc si žije svým způsobem života, kterej se dále vyvíjí a šťaví... Gibson prostě napsal zajímavý romány, ale nemá tím přece patent na ten termín!

    "splyvajici s tou ostatni bezbarvou a vsemi konzumovanou srackou."

    - teda já to tak černě nevidím... asi to bude i tím, že se stýkám výhradně se zajímavejma lidma... a na sračkoidní lůzu absolutně seru. To že je cyberpunk taky (ale dle mýho názoru především) způsob života nezávislej na názoru nějakých škatulkářů, je prostě svobodná lingvistická volba popsat něco co tady určitá skupina lidí dělá... a když se pohybuješ na internetu, zjistíš, že jich je čím dál víc...samozřejmě to chce rozumět nejen anglicky, ale třeba dalším padesáti jazykům.. a to je teprv KYBERPUNK ;-)
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    POTHEAD23:
    to přece není vůbec žádnej styl, ani uměleckej žánr...
    CP je predevsim umeleckej zanr. Na zacatku rozhodne byl. To ze Gibson zapracoval dej do blizke budoucnosti, jejiz vyvoj sel v jeho dobe snadno predpovidat (rok 1985 mam pocit.. nebo 82?) a tudiz mohl dane prostredi docela verne popisovat, neznamena ze by vytvarel zivotni styl.
    Stejne tak asi jako Geogre Orwell nevytvoril svym romanem 1984 zivotni styl obyvatel Severni Korei.

    a v současnosti samozřejmě dochází k lineárnímu vzestupu CP mezi všední lid
    muzu vedet kolik ti je let a kolik ti bylo kdyz vysel Neuromancer?? Jakej vzestup mezi vsedni lid? Neuromancer byl ve svy dobe bestseller, to znamena, ze si ho ten vsedni lid kupoval... Ve svy dobe dostal Huga a Nebulu jestli se nepletu. A ta jeho doba, to je 20 let zpatky!!

    Cyberpunk rozhodne neni na vzestupu, jeho nejvetsi boom vidim tak na prvni polovinu 90. let, kdy leteli dark zalezitosti, zvnikalo spousty dobry elektornicky muziky, bralo se hodne drog, nastal internetovej boom a vyvoj technologii sel zavratne kupredu. V soucasny dobe je CP spis uz zabydlenej v mainstreamu, domestikovanej, vykradenej, vytezenej a splyvajici s tou ostatni bezbarvou a vsemi konzumovanou srackou.
    POTHEAD23
    POTHEAD23 --- ---
    LUKASHIVA: To je skvělá kniha... koneckonců jako všechno od Wellse... už dávno předpokládám že to je tajnej Gibsonův děda :-))

    a jinak, k tý definici cyberpunku - to přece není vůbec žádnej styl, ani uměleckej žánr... je to prostě způsob života, ať už jednotlivce nebo společnosti... a v současnosti samozřejmě dochází k lineárnímu vzestupu CP mezi všední lid (a ono nejen v Evropě a USA (kde naopak trochu stagnuje) ale všude na celym světě... Cyber je každý, kdo se pohybuje v kyberprostoru a cyberpunker je každej, kdo si tam dělá co chce a směje se pokusům o paragrafizaci jakýchsi vycucaných pravidel...
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    Tvrzeni ze cyberpunk jako umeleckej zanr nema zenit za sebou je stejne smysluplne jako tvrdit, ze Front242 to jeste rozjedou a budou lepsi nez predtim.

    Jinak ted ctu super knihu, H.G. Wells - Moderni utopie. Rok vydani 1922. Jeho popis spolecnosti v krasnem novem svete je kouzelnej.

    Věřím, že vytrvalou výchovnou kampaní nynější kapitalistický systém může být civilizován v kolektivistický světový systém.

    Az to doctu tak poreferuju, o cem to vlastne je. :)
    SMETI
    SMETI --- ---
    LINDUSHKA: to se zas neomlouvej....aspon si tu clovek pocte ze...ale na tuhle akci fakt nepujdu...fakt nechapu čim se to vubec kyberpunku týka...
    SMETI
    SMETI --- ---
    paneboze rastamani !!!!!!
    LINDUSHKA
    LINDUSHKA --- ---
    ale stejně,omylem,ale přece jsem přehlídce udělala interaktivní reklamu!:O))i víc než bylo v plánu.. .)
    LINDUSHKA
    LINDUSHKA --- ---
    POTHEAD23: když mlčím a přemýšlím,tak mi na hlavě bliká majáček a kouří se z uší.a co se mluvení týká,poslední dobou se tolik vypovídám v práci,že ve svém volném čase mám sílu už jen na tiky očí,popř.prstů do klávesnice.ce e

    KIE: Tobě i všem ostatním se omlouvám za post partnerskou standartní rozepři,které jste svědky v auditku,který si to zrovna nezaslouží.. když s někým mluvím,mluvím s ním podle toho,proč a na co se ptá a pak samozřejmě podle času a nálady,popř.výše jeho inteligenčního koeficientu/ot,ale poslední dobou,nejpřínosnější rozhovory proběhly s pejskem rastou v šárce/.Je li to člověk,který přijímá diskuzi,dokáže naslouchat a ještě k tomu naslouchat chce,volím jistě jinou formu než zde.
    vzhledem k tomu,že všechny moje dnešní příspěvky byly psány v pracovní době/a teď tomu není jinak/,byla jsem nucena svou pozornost a koncentraci věnovat na více míst najednou...
    2.je to možná spekulantství,ale za tu dobu,co se s luk.známe,/přiznávám,většina příspěvků zde je nedopatřením adresována jemu/ troufám si říct,že dokážu odhadnout jeho reakci.A v tomto případě jsem věděla,že ať napíšu cokoli,nebude to dobré.A je to pravda,nejsem přebornice na cyberpunk,dokonce si /na rozdíl od Vás/ani nemyslím,že by byl za svým zenitem,naopak!
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Nejak nechapu proc delat naky masky, kdyz v CP zijeme... ke? :)
    ale jako proti gustu zadnej disputat, ja na tyhle maskary nikdy nebyl ;)
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    24. 6. 2005

    TEATRO.XY uvádí v 18:00 v 1. patře (sál Universal NoD):
    KARNIVAL

    Komponovaný den Kyberpunk KARNIVAL začne dopoledne workshopem, na kterém se budou vyrábět karnevalové masky a dekorace interiéru NoD. V 18.00 bude zahájen karneval, během něhož zahrají kapely Emmo_Cz a 4 Lišky, na hlavní scéně v Sále. Vyvrcholením karnevalu bude vyhlášení nejlepších kostýmů, které, volně moderované, přejde plynule v módní přehlídku. Při ní budou představeny modely nezávislých návrhářů – Parazit, Faux-Paux, KudyTudy a dalších... Pak bude následovat koncert kapely HOOKERS a DJ.
    POTHEAD23
    POTHEAD23 --- ---
    hehe, to je fakt, buď mluví v reálu strašně rychle, nebo naopak mlčí a jenom jí na hlavě blikaj světýlka :--))
    LINDUSHKA
    LINDUSHKA --- ---
    a toto všechno 50/50 s id barbarka
    LINDUSHKA
    LINDUSHKA --- ---
    celá akce je v režii vojtěcha ,spolupracovat bude určitě se smyslama,sukim a spol/PANEBOŽE RASTAMANI!!! co?.) /jedná se o renesanci cyberpunku,/právem můžeš nazvat kýčem/nebo spíš pootevření vrátek spíš než "profesionální hlubokomyslnou akci,troufám si říct,lepší by bylo samozřejmě kontaktovat přímo organizátory,konat se bude v nodu,nevím ,co vše tam plánuje,myslím,že karnevalovou parodii určitě.
    přehlídka má primárně sloužit jako zčásti pokrytí financování akce/modely zapůjčuje parazit,mýrnyx týrnyx,kudy-tudy,specializovaní návrháři,šperky moje znáš/materiál kov,plast,indiánské šperky,kolorované tekutiny,uv lazura/,pak jako zpřístupnění netradičních obleků,které je samozřejmě možné civilně nosit ,pro širší veřejnost,která se ale přirozeně specifikuje tím,že na tuto akci přijde.
    můj přínos do přehlídky bude choreografický,koncepční a produkční.
    produkční práce je myslím principiálně všude stejná,nemusím popisivat,choreografie,/znáš moje přehlídky,ale pro ostatní/vychází z tanečních prvků,propojení tanečníka/modelu s divákem a videoprojekcí a ohledem na to,že ze do prostředí vlastně vsazen,nechtěně,ale /a to už je koncepční/se snaží najít mimikry,hledá svojí identitu,boří zdi a staví města,utíká sám ze sebou do přírody vnitřního parelelního věta,kde tančí tančí s pudlíky utkanými z růřového kouře,kteří se vznáší nad hřbety zrezlých valachů přeskakujících plastová jezera zapomnění:O))
    POTHEAD23
    POTHEAD23 --- ---
    smázněte to po sobě, utřete se a jedeme dál
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    Ne ze bych to necekal, ale o konceptu se nic nedovime, ze? :))
    LINDUSHKA
    LINDUSHKA --- ---
    nevím,jestli v týhle diskuzi má význam vytahovat to,že jsme spolu chodili,je to nějakej čas vážně nemyslím,že by to mělo jakýkoli význam nebo podíl nebo ovlivnění toho,že se snažím udělat produkci a choreografii modní přehlídy na projektu cyberpunk,kterej má v kompetenci někdo jinej.samozřejmě mžu nastínit koncept,přestože mě bolí,že po cca dvou letech,kdy jsi se mnou nikdy bez afektu nediskutoval máš konkrétní představu o mém přehledu a zaměření.stejně tak o životě a cílech mého muže,kterej je v tomhle myslím ale úplně mimo..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam