• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    CDR: hele hele... nerejpej,jo? Počkej až ty střelci odstavený z liberecký "ODneS co můžeš" začnou řádit i v opičích horách ;)
    CDR
    CDR --- ---
    meh, teď mě můžete lynčovat jako smrdutého jablonečáka, ale stejně nechápu, jak je možné zadlužit město skoro ke třem miliardám (to je prý poslední odhad, město LBC neví, kolik doopravdu dluží), aniž by za to byl kdokoliv potrestán, alespoň podmínečně. Přemýšleli jste, jaký to bude mít dopad, jestli LBC zbankrotuje? Poslední půjčka od ČS byla krytá nemovitým majetkem a na další už není čím ručit...
    V Liberci jsem pracoval asi 4 roky (je tomu asi deset let) a vždy když vystoupím na terminálu, tak nechápu, jak se spodek města mohl změnit v tak souvislou dlouhou zónu urbanistickýho hnusu.
    Z odstupem deseti let je jediná pozitivní věc, která je vidět, citelné oživení čtvrtě u Papíráku, vzniká tam adept na novou severečeskou Stodolní...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Kde se prosim v Lbc daji sehnat okamzite papirove modely lodi nebo letadel? Modelcentrum ani Pe+Ka nemaji. Dik
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    WYMA: podle toho, co pise Korytar, by to ted vychazelo 17,8Kc/m2 pozemku. Taky tvrdi, ze staci změna uzemniho planu a promenit oblast na stavebni pozemky a da se to prodat draz...Zajimalo by me, jestli je to opravdu k zastaveni nevhodna, podmacena půda (tak to tusim bylo v nejakem radnicnim platku) nebo jestli by se tam stavet dalo...
    WYMA
    WYMA --- ---
    RSZ: jo, argument s cenama má logiku.

EWUSHA: ohledně těch TSML - i v současný době pravděpodobně existuje smlouva mezi městem a TSML, jelikož TSML je akciová společnost, neboli subjekt odlišnej od města. zda je výhodná netuším. každopádně za současný situace je stejně snadný přihrát šéfovi TSML solidní peníze, jako by tomu bylo v případě prodeje do soukromejch rukou, čehož se bojíš. btw hledal sem výroční zprávy za minulý roky, našel rok 2011, je tam ztráta nějakejch 6,5 mil. Kč. předpokládám, že to kreje město...

chápu ten pocit mít veřejný služby ala TSML v rukou města, ale hospodaří-li město blbě, budou TSML někdy hospodařit dobře?

AQUALOCO: zdravíme na vesnici a závidíme venkovskej optimismus :)
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    WYMA: navíc prodejem nenechaj žádnej prostor pro budoucí dobrý hospodáře, rozvoj města nějakym směrem..., je tam aspoň určitá naděje, prodejem jsou veškerý naděje v tahu. jestli má město padnout ať padne.., zdraví vesničan! ;)
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    WYMA: prodat technický služby do soukromých rukou, aby se pak město upsalo k nějaké 10leté naprosto nevýhodné a předražené smlouvě na úklid sněhu a údržbu zeleně?
    RSZ
    RSZ --- ---
    WYMA: já se třeba bojím, že tahle levá (ve smyslu neumětelská) holota to prodá blbě, navíc není teď zrovna (ještě pořád) celkem nešťastnej čas na prodej nemovitostí/pozemků?

..a o prodeji tsml tak nějak přesvědčenej nejsem
    WYMA
    WYMA --- ---
    MRDAC_BEDEN: nechci vyvolávat flejm, ale jsem sám, komu přijde to referendum tak nějak schizofrenní?

na jedný straně tady máme město, který podle všeho není zralý na nobelovu cenu dobrýho hospodáře. dluží víc, než je zdrávo, vyhazuje děsný prachy na nesmysly, aby pak chyběly na drobný leč důležitý věci. teď se rozhodlo prodat část majetku, proti čemuž se zvedla vlna nevole, a je tu referendum.

pokud referendum řekne ne, tak se majetek prodávat nebude, a zůstane dál v rukou tohodle vynikajícího hospodáře. si jenom řikám, jestli to bude vlastně nějaká výhra...
    CDR
    CDR --- ---
    DOCENT: jo a mladé sestřičky ze školy naproti na něj dohlédnou!
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    POTRAT: stačí ho nechat u vchodu, přes mříž se k tvému pivu nedostane!
    POTRAT
    POTRAT --- ---
    nevite esli uz u zabaka zridili detsky koutek? nebo, kam se ma jit slusny clovek jit ozrat s malym ditetem v zadech?
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    EWUSHA: Čas účtuje TULu :)
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    RSZ: ještěže si neúčtuješ čas ;-) děkuji převelice
    RSZ
    RSZ --- ---
    EWUSHA: "představení se hraje bez přestávky, cca hodinu dvacet pět" - dlužíš mi korunu třicet za telefon...
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    RSZ: asi sem se blbě vyjádřila. neb délku přestávky, jestli tam nějaká je, neuvádějí.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    MRDAC_BEDEN: jsem zvědavá, kolik lidí tam přijde.. :(
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    V patek, 3x NE
    Liberecké referendum je za dveřmi. Má město odprodat majetek? | Společnost | Zprávy | Liberecká drbna - super drbna online
    http://www.libereckadrbna.cz/...vni-liberecke-referendum-je-za-dvermi-ma-mesto-odprodat-majetek.html
    RSZ
    RSZ --- ---
    EWUSHA: 1) najdi web divadla
    2) najdi představení
    3) čekuj délku
    4) PROFIT!

Divadlo Františka Xavera Šaldy Liberec
    http://www.saldovo-divadlo.cz/program/saldovo-divadlo/performance_id/418/
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    prozradí mi někdo, jak dlouhé je představení LSDown? aneb, kdybychom šli v neděli od 19hod, stihneme autobus do praglu ve 21hod?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam