• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)

Hotovo. Hirošima Hadr. Hasne Hulení, Hyeny Hodují.....

rozbalit záhlaví
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    EWUSHA: Meleš blbosti. Jestli po silnici, po které vede normální autobusová linka, musíš když uvidíš autobus zajet mezi stromy a zastavit, tak je něco špatně. Netvrdím, že ta cesta musí být postavená v kategorii S11,5/90, aby si tam máča mohli dokazovat, kdo má kratšího pinďora v jeho audině, ale musí být schopná sloužit účelu, ke kterému se používá. Jeden z dalších parametrů je , že když po ní jezdíš celoročně, tak nemusíš měnit 2x ročně tlumiče, stabilizátory a 4x ročně silentbloky.
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    JONAS3: já tam jezdím s autem a zatím jsem problém fakt neměla. možná to bude tím, že se necpu všude, ale když jede něco proti, kor velkého, tak počkám. Ale jasně, je nutná pořádná cesta pro máča, co to potřebujou všude valit 200km/hod. Pak to tam bude jistě bezpečnější.

zajímalo by mě, jak to dělali vozkové, když tam jezdili s kočáry. takový kočár není o moc užší než auto...

DOCENT: souhlas. za chvíli budou asfaltovat i turistické cesty, když někteří borci zkoušej, kam až po šutrech dojedou.
    GRYFY
    GRYFY --- ---
    Zítra ve Varšavě, kdo se chce více dozvědět o rostliné stravě ve sportu, pro děti, o veganství obecně a samozřejmě ochutnat veganské dobroty atd...
    časový harmonogram:
    13:10 Stravování a výživa při silovém a vytrvalostním tréninku
    15:10 Vaření s Mikynou
    16:15 Prezentace Farmy Naděje a o. s. Šance zvířatům
    16:50 Volná diskuze se třemi vegan rodinami o dětské stravě
    Na závěr promítání krátkého dokumentu o veganství Spojení (Making the Connection).
    +afterpárty v Pivním baru Azyl - PRESENTO / SAME RIVER TWICE
    https://www.facebook.com/events/787735214672757/
    [ Viva la Vegevolucion / festivalfestival / 19.9.2015 / CR - Liberecky kraj - Kino Varšava, Frýdlantská 285, 46001 Liberec ]
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    JONAS3: Doprdele, úplné peklo, past na past, normální sebevražda se tam vydat! Ta silnice je tam taková již věky, čím rozbitější, tím bezpečnější (páč se tam nikdo nebude řítit stopade). To už jsme takoví dementi že každá podhorská cestička musí být najednou široká 10 metrů a kolem svodidla? Když vidím staré fotky třeba z Lbc, kde lidé s kufříkem nebo paraplíčkem naskakují za jízdy z/do tramvaje a nikomu to nepřijde divný, chci se vrátit v čase. Stejně jako když letos jednoho kluka porazilo auto na zastávce Stodolní - udělalo se z toho místo hrůzy a bus teď musí kroužit jak vítr v bedně. Přitom není přehlednější místo. Když nebylo dříve těžký dítě naučit že nemá přebíhat ulici za busem, proč to je teď problém? Jestli to je pásama, airbagama a vší tou přehnanou pasivní bezpečností že řidiči jezdí jako magoři? Nevim ...
    TABBY
    TABBY --- ---
    Nabízím do laskavého domova plodlouhosrstého kocourka Kulíka a jeho sestru, mourovanou krátkosrstou Májinu. Je jim 10 týdnů, jsou opakované odčervení, po první vakcinaci.
    Narodili se v depozitu, jsou mazliví, čistotní, zvyklí na další kočky, hodné děti a hodné psy.

Liberec, ev. po domluvě Praha.

YORICK
    YORICK --- ---
    HNZDD: finiser:)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    HNZDD: pokladač je obsluha finišeru, která zrovna sere, ne?
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    říkalo se v jičíně finišer nebo pokladač? :))
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    YORICK: muj v silnicích liberec:))
    YORICK
    YORICK --- ---
    HNZDD: to vis, fotr delal v Silnicich Jicin n.p.:)
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    YORICK: dobře ty! Balená! Jsem dlouho neslyšel.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    TABBY: :) :D Tomu se říká řešení havarijního stavu, havarijní oprava, dočasná oprava, prostě záplatování. Pak to taky vypadá jak kabát bezdomovce. Tady je řeč o seriózní opravě nebo rekonstrukci.
    RSZ
    RSZ --- ---
    A musí se tahle cesta brát jako důležitá komunikace? Může jet přece na Frýdlant, a uhnout tam..za dvacet let bude na Frýdlant hotová silnice a bude to pohoda ne?
    YORICK
    YORICK --- ---
    JONAS3: hlavne kdyz mrdnes tu balenou jen tak na polni cestu, tak se tam muzes za par let vratit. vsechny tyhle cesty vznikaly pro kocary a pak tam kluci jen "vylili" trochu baleny. takze to zvedaj koreny, praska ta a jde to proste doprdele.
    plus i ty stromy jsou v riti (kvuli zimni udrzbe / sul atp).

jak pises, je to zacarovanej kruh a kazdy reseni nasere urcitou skupinu obcanu.
    TABBY
    TABBY --- ---
    JONAS3: Aha? On se dela jinak, nez ze prijedou borci s nakladakem, nahazi do nejvetsich der asfalt a upravi hrabema? Vidam kazde jaro, kdyz se tedy podari silnicare k tem nejvetsim diram dostat...
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    STOOPA: Nojo, dnes se už asfalt neleje jako dřív. Musíš to mít podle norem a směrnic, a nedej bože, když chceš čerpat dotaci (bez toho už dnes nikdo nic nedělá) :D Musíš to mít s podkladem (a řádným projektem) přesně na centimetry pomalu do půl metru...
    STOOPA
    STOOPA --- ---
    JONAS3: jj jel jsem tam a vím, že to je spíš tankodrom, což je asi nejlepší omezovač rychlosti. Myslím si, že opravě tý komunikace by ty stromy nevadily, když tam nalili asfal kdysi, proč by to nešlo teď? Ale já o tom vím prd, jen jsem dnes nějakej sluníčkář a je mi těch stromů líto .)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    STOOPA: Nevím, jestli jsi někdy po konkrétní silnic jel. Občas tam jedu na kole. Téhle silnici omezení rychlosti fakt nepomůže. Je v hrozném stavu a kvůli aleji se nedá rekonstruovat. Navíc je tak úzká, že máš problém se vyhnout se kole autu. Autobus a auto je slušný auto-buso-mat :).
    STOOPA
    STOOPA --- ---
    JONAS3: a nebylo by řešením tam prostě jen omezit rychlost? Přijde mi jako blbost kácet alej jen kvůli tomu, že doba je rychlá a nějakej trouba ve spěchu nezvládne ukočírovat svoji káru. Btw, když člověk kvůli věku trpí chvilkovou indispozicí, že neudrží auto na silnici, tak by asi neměl řídit.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    TABBY: Stačí si přečíst článek celý a ne číst jen perex.

Alej je i ve špatném technickém stavu. Stromy omezuje asfalt, který končí až těsně u kmenů, poškozují je projíždějící auta a vadí jim i solení silnic v zimě. „Už nyní je z původní aleje asi třetina stromů pryč,“ řekl Lžičař ( starosta Raspenavy).

A o epickém rozstřelu jsem nic nepsal! Navíc i 50 km/h je pro spoustu aut, které dnes jezdí, docela devastující. Každý nemá BMW 5.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam