• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)

Hotovo. Hirošima Hadr. Hasne Hulení, Hyeny Hodují.....

rozbalit záhlaví
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    JONAS3: já tam jezdím s autem a zatím jsem problém fakt neměla. možná to bude tím, že se necpu všude, ale když jede něco proti, kor velkého, tak počkám. Ale jasně, je nutná pořádná cesta pro máča, co to potřebujou všude valit 200km/hod. Pak to tam bude jistě bezpečnější.

zajímalo by mě, jak to dělali vozkové, když tam jezdili s kočáry. takový kočár není o moc užší než auto...

DOCENT: souhlas. za chvíli budou asfaltovat i turistické cesty, když někteří borci zkoušej, kam až po šutrech dojedou.
    STOOPA
    STOOPA --- ---
    JONAS3: jj jel jsem tam a vím, že to je spíš tankodrom, což je asi nejlepší omezovač rychlosti. Myslím si, že opravě tý komunikace by ty stromy nevadily, když tam nalili asfal kdysi, proč by to nešlo teď? Ale já o tom vím prd, jen jsem dnes nějakej sluníčkář a je mi těch stromů líto .)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    STOOPA: Nevím, jestli jsi někdy po konkrétní silnic jel. Občas tam jedu na kole. Téhle silnici omezení rychlosti fakt nepomůže. Je v hrozném stavu a kvůli aleji se nedá rekonstruovat. Navíc je tak úzká, že máš problém se vyhnout se kole autu. Autobus a auto je slušný auto-buso-mat :).
    STOOPA
    STOOPA --- ---
    JONAS3: a nebylo by řešením tam prostě jen omezit rychlost? Přijde mi jako blbost kácet alej jen kvůli tomu, že doba je rychlá a nějakej trouba ve spěchu nezvládne ukočírovat svoji káru. Btw, když člověk kvůli věku trpí chvilkovou indispozicí, že neudrží auto na silnici, tak by asi neměl řídit.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    TABBY: Stačí si přečíst článek celý a ne číst jen perex.

Alej je i ve špatném technickém stavu. Stromy omezuje asfalt, který končí až těsně u kmenů, poškozují je projíždějící auta a vadí jim i solení silnic v zimě. „Už nyní je z původní aleje asi třetina stromů pryč,“ řekl Lžičař ( starosta Raspenavy).

A o epickém rozstřelu jsem nic nepsal! Navíc i 50 km/h je pro spoustu aut, které dnes jezdí, docela devastující. Každý nemá BMW 5.
    TABBY
    TABBY --- ---
    JONAS3: A to vis jak, ze stav tech stromu neni dobry? A dalsi vec: komunikace, ktere jsou lemovane alejemi (tady vychazim z vlastni zkusenosti), jsou obvykle uzke a v takovem technickem stavu, ze neumoznuji rychlejsi jizdu nez 40 - 50. V takovem pripade to teda na epicke rozstreleni o strom moc nevidim...
    RSZ
    RSZ --- ---
    btw. v německu je dost často vidět i v úzký aleji svodidlo, třeba 100x přerušený když je mezi stromy výjezd do pole.. a vypadá to teda dost příšerně
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    EWUSHA: To je ale pitomost! Otázka alejí je trochu jiná (a daleko složitější).
    1) je to jejich zdravotní stav a ten není povětšinou dobrý.
    2) komunikace, která tam vede, prostě už neodpovídá požadavkům doby. Mně by vůbec nevadilo, kdyby ta alej zůstala. Ale jaké je řešení? Postavit cestu jinde. Jenže to se zase ozvou ti samí lidé, že přece není potřeba stavět novou komunikaci a založí si pro tento účel další i občanské sdružení. Dál se ozvou majitelé, kteří nebudou chtít prodat pozemek, na kterém by bylo smysluplné stavět. Když je budeš chtít vyvlastnit, poženou to až do Štrasburgu...

A točíme se v kruhu!

A mimochodem: Až třeba pojede takovou alejí tvůj rodič nebo jiný příbuzný ve vyšším věku, a právě kvůli věku bude mít chvilkovou indispozici, a sjede z cesty (a neříkej, že se to nestává), tak je setssakramenský rozdíl skončit rozšvihaný ve stromu nebo jen na boku ve škarpě!
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    JONAS3: to si tak v klidu jedeš po silnici a najednou zabiják! normálně to nedělá, ale zrovna teď vytáhl kořeny ze země a zastoupil ti cestu. hajzl jeden! nejlepší bude zlikvidovat je všechny, protože to jsou nevypočítavé svině. člověk nikdy neví, kdy zas někomu náhle a bez varování vstoupí do cesty....
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    TABBY: No je fakt, že jako o přehradu se starají v Jablonci dost (co jsem si stačila po těch pár měsících ve městě všimnout).... A je to dobře.o)
    TABBY
    TABBY --- ---
    MUFLONEK: Aha? Tak ja u hraze videla zatim jenom kapry :) Ale jestli jsou tam pravidelne, tak je to pro prohradu jedine dobre...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    RSZ: no, tak to mi je jasný.o) a proč ne.o)
    RSZ
    RSZ --- ---
    MUFLONEK: prostě se jdou potápět, a hledaj bordel na dně, doma před manželkama to díky zabalení do "čištění přehrady" obhájí lépe než potápění s kámičema + pivko celou neděli (místo sekání trávníku)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    TABBY: Hele, já bych tomu - každý týden věřila. U hráze jsem je v létě viděla několikrát - možná to berou jako cvičné ponory...
    TABBY
    TABBY --- ---
    VEETUHS: Jak v clanku pisou, ze liberecka prehrada se necistila 6 let, a jabloneckou cisti kazdy tyden, tak to je skutecnost, nebo preklep? Prisllo by mi realnejsi, kdyby jabloneckou cistili kazdy rok nebo pulrok...
    RSZ
    RSZ --- ---
    VEETUHS: tak právě kvůli tomuhle se právě přehrada nikdy nevypouštěla co si pamatuju, imho potápěčům je celkem fuk jestli je hladina mínus metr.
    GOG23
    GOG23 --- ---
    Tož byste asi měli vyjuchat ven a zrobit strýtpárty. Pak nějakou petici a nejlíp vystoupit na zastupitelstvu jaká je to ostuda pro město. Kam ten svět spěje ó bóže.
    RSZ
    RSZ --- ---
    VEETUHS: a kdo a jak ji má čistit?
    SUMPTN
    SUMPTN --- ---
    TABBY: Zrovna taky hanoim no nadherna premena ))))
    TABBY
    TABBY --- ---

"Citliva" vymena oken v palaci Koruna. (Podrobneji.)
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    tak před čištěním ji napouštět nebudou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam