• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)

Hotovo. Hirošima Hadr. Hasne Hulení, Hyeny Hodují.....

rozbalit záhlaví
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    JONAS3: no to je taky tak dva roky zpátky, od té doby jsem se přesunul od fakovačů k předjížděčům :)
    YORICK
    YORICK --- ---
    JONAS3: nech, stoji to za to:)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    JESTEDMAN: To bude asi nějaká mejlka, ještě jsem neměl tu čest to tam předjet. Ale asi si udělám dnes cestou z práce zajížďku a nechám se zlehka pofakovat!
    SUIOR
    SUIOR --- ---
    Další varianta je kleknout si na koberec, vzít si do ruky autíčka a vysvětlovat a vysvětlovat :-D A s tím už by mě žena vyhodila :-)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    JONAS3: naposled když jsem fakoval nějakýho předjížděče v koloně u tunelu, tak jsem si všimnul že jseš ty :)
    WYMA
    WYMA --- ---
    GECKO: mame a taky me to desi. kde se odevzdava ridicak vim, jeste to vzdani se volebniho prava...
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    GECKO: Tak teď jsi mě rozsekal! Dneska mě na silnici všichni s...u, včetně filmového štábu, který zabral všechna parkovací místa u pošty,zrovna když jsem jela na poštu, aspoň že jsou tu takhle vtipné komentáře na zlepšení nálady...
    GECKO
    GECKO --- ---
    WYMA:
    SUIOR: Oba mate zjevne problem s chapanim psaneho textu. Tohle proste neokecate. Zip funguje v pripade soubezne jizdy a soubezna jizda je jasne definovana. To co obhajujete je predjizdeni, ok nic proti tomu, ale v tom pripade se nedivte, ze vas tam nekdo ochotne nepusti, protoze pokud dokoncujete rpedjizdeci manevr, tak proste nesmite omezit toho v prubeznem pruhu. A rozdil mezi tim neni pro pubertalni filozofy ale pomerne dulezity v pripade problemu.

Trochu me desi, ze lidi jaky vy maj ridicaky a volebni pravo.

Jinak nedokazete pochopit dalsi vec a to tu, ze ta popisovana chyba nespociva v tom, ze ridic nedojede PRAZDNYM pruhem az jke zuzeni. Problem nastava, pokud se pri soubezne jizde dvou souvislych kolon nekteri ridici z konciciho pruhu snazi do prubezzneho radit prilis brzy a ne az na konci, protoze tim fatalne narusuji plynulost celeho toho procesu.

To, ze ne vsichni pochopili jak se ma zipovat je pravda a vy dva jste bohuzel peknym prikladem....
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    BEBERA: Tak takhle si klepou na hlavu u mě. Já přesídlila z Prahy vedle do Jablonce.o) a nejproblémovější úsek je akorát sjezd od Kauflandu a pak kruháč u zeleného stromu.o)))
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    RSZ
    RSZ --- ---
    byla tu liberecká lochneska?

BEBERA
    BEBERA --- ---
    SUIOR: No já nevím, včera jsem se od Globusu potřebovala dostat k Aréně, cesta levým pruhem mi ušetřila stání v koloně tak 200 metrů, ale nic víc. Ten kousínek ke sjezdu na Františkov jsme se plazili asi 10 minut, tam mi ruply nervy a sjela jsem, souběžná silnice taky komplet stála, tam to ani nemělo cenu, bylo to ještě horší než rychlostka, a odbočit doprava na Františkov trvalo 3 červené.

Po přestěhování z Prahy do Liberce, když na mě všichni kamarádi soustrastně koukali, jakou životní chybu jsem udělala, jsem všem vykládala, že jsou blízko ty hory, je tu krásně a NEJVĚTŠÍ ZÁCPA JE, KDYŽ VEČER PŘI CESTĚ Z PRÁCE ČEKÁM 4 ČERVENÉ NA KŘIŽOVATCE U FUEGNERKY.
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    SUIOR: tak jako já jsem jinak trpělivej, ale tl;dr
    SUIOR
    SUIOR --- ---
    Hmmm, tak tady taky... V místě kde vznikne zácpa (v Liberci pravidelně, jinde v ČR jsem nezaregistroval) stojí auta, případně popojíždějí v pravém pruhu. Vy vjedete jednoduše o levého a předjíždíte. Nic vám nebrání, žádný předpis, žádná vyhláška. Bláboly o tom, kdy předjíždíte a kdy je to souběžná jízda jsou dobré do kroužku pubertálních filozofů. Já si klidně budu předjíždět, když budeme dva a více budeme souběžnit, nebo tam může stát komisař a praporkem dávat znamení ostatním, zda předjíždíme, nebo souběžníme :-) Jinak díky za odkaz, popisují tam právě tu chujovinu co dělají řidiči každý den v Liberci.

Celá "GECKO logika" je postavená na hlavu, neboť řidič nemůže tušit, zda se jedná o zácpu vedoucí na sjezd (v Liberci na sněhuláka, například, pravidelně!), nebo je prostě někde ucpaná celá víceproudá silnice. V případě plácání o souběžné jízdě/předjíždění totiž dojíždící řidič NENÍ SCHOPEN rozlišit, zda se jedná o zacpanou dálnici, nebo jen zacpaný sjezd. Samozřejmě lze namítnout, že "je to vidět", "tady to znám", nebo "hlásili to v rádiu", ale to asi nebude to pravé ořechové :-D Ucpané sjezdy byly mimochodem motorem pro rozjetí "pravidla zipu" a pochopitelně je to i rozumné řešení problému.

Krásně to psali v roce 2008 na webu BESIPu:
    "Pravidlo ZIPu je v české legislativě ustanoveno od roku 2000. Za osm let se při pohledu na situace na našich silnicích ovšem příliš neujalo, respektive ti řidiči, kteří je dodržují, jsou trnem v oku těch, kteří mu pravděpodobně neporozuměli"

Dodávám jen, že ani po 15 letech je to stejná bída!
    WYMA
    WYMA --- ---
    GECKO: blbost. precti si poradne ten clanek, v cem spocivaji ty nejvetsi omyly. chybu nedela ten kdo dojede na konec a pak se zarazuje, ale ten, kdo se zarazuje dva kilometry predem.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    SUIOR: Mno nemyslím si, že by tady zrovna zipovací pravidlo platilo... IMHO je to stejný problém jako u nájezdu na R10 u Černého Mostu A tam se teda najíždí fakt blbě... tam mám pořád strach, že mě někdo jedoucí od jižní spojky sejme...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    TABBY
    TABBY --- ---
    SUIOR: Rovnostarsti ridici? Spis ti, kteri nevedi, kde to zuzeni uz skutecne zacina...
    GECKO
    GECKO --- ---
    DOCENT: No uplne nevim, co tim ted chces rict... Predpoklad zipovani je, ze dochazi pred zuzenim k soubezne jizde (tedy vpodstate dve souvisle kolony, kde je mozne jet pouze rychlosti dle vozidla pred sebou).

Jenze SUIOR: popisuje situaci, kdy je levy pruh volny a on tedy ty ostatni PREDJIZDI a pak ale plati uplne jina pravidla (napriklad nesmi toho v prubeznem pruhu omezit a ohrozit). Tvrdi tu, ze se chova presne dle pravidel, ktera ale evidentne nezna. Vybral si z nich pouze cast, ktera je pro nej vyhodna a zbytek bud nezna, nebo ignoruje. To je znakem charakteroveho problemu.

Ono, pokud to situace umoznuje, je samozrejme rozumne se pred znacenym a avizovanym zuzenim zaradit do prubezneho pruhu a plynule jim projet a pokud pred zuzenim za takove situace nevznika kolona, je to mnohem lepsi nez zipovat. (dalnice, slabsi provoz, kdy proste staci sundat nohu z plynu, ubrat na tech 80 a zaradit se do spravnyho pruhu a pak vsichni pokracuji - tady je zuriva jizda v koncicim pruhu a pak zipovani evidentni blbost, takze zip neni univerzalni pravidlo kdykoliv jeden pruh konci.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    GECKO: No však, základ je zařadit se daleko před zůžením, tím sólo jedoucí vyčůránek ztrácí legitimitu na zařazení a zuřivým troubením nutit auta před sebou ho nepustit. Hehe, dosud jsem netušil jaké dobrodružství na silnicích čeká :)
    SUIOR: Škoda že nestojí v LEVÉM pruhu, to by tomu dodalo tu rovnostářskou pointu ...
    GECKO
    GECKO --- ---
    SUIOR: Paradoxne tim to pravidlo spis porusujes, protoze zip predpokalda, ze dochazi k soubezne jizde ve dvou (nebo vice) pruzich, z nichz jeden konci. Pokud dojedes sam volnym koncicim pruhem az ke zuzeni a pak se tam cpes, tak jaksi nejsou splneny vstupni podminky. Vpodstate se dopoustit predjizdeni. Viz napriklad zde: http://www.autoweb.cz/pravidlo-zipu-a-nejhorsi-omyly-a-myty-o-nem/ Jina vec je, zda je takoveto "predcasne" vytvoreni jedne fronty rozumne nebo ne...

6746: dtto
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam