• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    MRDAC_BEDEN: To stary logo melo jeste dve verze, kdyz bylo maly, tak se musel povinne vynechat napis liberec
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    RSZ: Jako příjemce dotací, který má povinnost uvádět, že je podpořen městem Liberec musím říct 3x hurá, protože to staré bylo nepoužitelné v různých formátech - jednou ho potřebuješ dát do sidebaru, jednou na plakát, jednou do propozic závodu, někdy ti přímo do podmínek dají, že musí být i na startovních číslech.
    Ve srovnání s ostatními městy, které dali za podobnou věc milion Najbrtovi je tohle 3x levnější, na podobné úrovni a prakticky použitelné.
    FABE
    FABE --- ---
    SYMEON: mne se to libi
    ^Liberec

Porto.
    https://www.behance.net/.../New-identity-for-the-city-of...

Ostrava!!!
    Ostrava má nové logo!!!! / logo / Font
    http://www.font.cz/logo/ostrava-ma-nove-logo.html

to ze nekdo privlastnil ten symbol ^ Liberci je imho fajn napad vzhledem k tomu ze to symbolizuje mimojine i Ještěd
    provedeni mohlo byt tedy lepsi, nebo muze byt lepsi? manual jsem jeste nevidel
    RSZ
    RSZ --- ---
    ERVIN: nic proti grafickým manuálům obecně, ale reálně si potkal něco městského, u čeho sis řekl "proboha, kdy už město bude mít svoji grafickou identitu???"
    Městský navigační systém funguje bez manuálu, navigační systém v budovách funguje, zpravodaj liberecké radnice vypadá na hajzlu mezi ostatním časákama tak jak má (jako zpravodaj provinční radnice)...
    Městský plakáty jsem snad nikdy neviděl, pamatuju si snad jen historizující plakát na jarmark, kterej podle manuálu neuděláš. Celá "jednotná grafická identita" se zužuje na buzeraci úřednic, aby používali PPT šablony dle manuálu pro mailování sraček kámoškám.
    EDASX
    EDASX --- ---
    KOJB: faceliftnul bych to comic sansem
    KOJB
    KOJB --- ---
    já bych věděl o jednom logu, který by přijala široká veřejnost s nadšením a radostí

EDASX
    EDASX --- ---
    jako shift-6 Liberec?
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Já bych to zařadil někam mezi Ostrava!!! a Br|no Br|nein Br|nie
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    mě to přijde polovičaté, chybí mi tam ˅, pak by to teprv přesně stylizovalo pozici kde se Liberec nachází
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    RSZ:
    Sebeprezentace je stejně důležitá i když jdeš do divaldla a nejdeš tam v teplákách, tak je vhodné, aby 5. největší město mělo nějakou jednostnou grafickou identitu, notabene, když ji doteď nemělo a to starý logo byla diletantsky odvedená práce a znovu zdůrazňuju identitu jako takovou nevytváří jenom logo. Ta se netýká jen formluářů, ale úplně celýho vizuálního stylu - plakáty města, tiskoviny, informační systém... Je to ekonomický (na jednotlivý akce města už to nebude takovej ranec díky manuálu nebo nebudou vznikat hrůzy z pera nekvalifikovanejch úřednic) a vytváří to nějakej konzistetní rámec prezentace města nejen občnům, ale i turistům návštěvám atd. Chleba levnější nebude, školky taky nepřibudou.

Ale pokud bychom měli bejt jen vyloženě praktičktí a účelní tak můžeme chodit jenom v Windshieldkách a v rejoicech, žeo.

Ten kdo se chce na základě novýho loga odstěhovat ať to klidně udělá. Je to podobnej argument jako, tady uědlali o 30 centimetrů užší chodník - půjdu se zabít.

No a tvůj poslední styk s městem nemá ale vůbec žádnou souvislost s grafikou.
    RSZ
    RSZ --- ---
    ERVIN: "Konečně má město kompletní grafickou identitu a hlavně grafický manuál."

jestli má nebo nemá město grafickou identitu a grafický manuál je myslím téměř každému úplně u prdele:)
    ..ani si nepamatuju že bych to starý logo někde potkával, jediná tiskovina co mě z magistrátu zajímá je sem tam nějaký formulář. Ano, to starý logo je ould jak svině, ale město je ta poslední instituce, které budu vyčítat že má grafiku za zenitem a nemá "grafickou identitu" .. k čemu? Jakože když bude mít město de-mode grafiku, tak nezíská dotace? nebudou fungovat školky? nepřijedou turisti? nebo pozor - nějaký s grafikou nespokojený občan - se odstěhuje?

btw můj poslední styk s městem bylo optimistický hledání "pes" a "psa" na webu magistrátu, našel jsem hovno. Přesně 0 výsledků.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Mně se to líbí. Je to vtipný. Jedinou výtku mám k tomu symbolu, kdyby víc korespondoval s řežem, nemusely by tam bejt problémy s viditelností v menších rozměrech. Ale o logo nejde. Konečně má město kompletní grafickou identitu a hlavně grafický manuál.
    PUNKARO
    PUNKARO --- ---
    ^Liberec
    Hmm to asi někdo navrhoval dlouho !
    SYMEON
    SYMEON --- ---
    Zajímalo by mě, co na to říká tady místní osazenstvo. Mě to přijde jako dobrej self-trolling.
    ZICHY
    ZICHY --- ---
    10. června 2017 Ještědská odysea
    NYCK
    NYCK --- ---
    RSZ: z tveho pohledu to je jako kdybys to fotil z dronu :)
    RSZ
    RSZ --- ---
    dnešní extrém u přehrady

ATAN
    ATAN --- ---
    A nejvetsiho prodejce PVC vseho druhu U zabaka nikdo nedoporuci. Ccc...
    ANDULKASAFAROVA
    ANDULKASAFAROVA --- ---
    Díky, kluci, podívám se :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam