• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)

Hotovo. Hirošima Hadr. Hasne Hulení, Hyeny Hodují.....

rozbalit záhlaví
    RSZ
    RSZ --- ---
    TABBY: nevrátil, ale určitě to dneska vrátí, budu ho čekat
    TABBY
    TABBY --- ---
    RSZ: A vrátil to?
    FABE
    FABE --- ---
    RSZ: asi jeste neumi cist :))
    RSZ
    RSZ --- ---
    našel jsem ve sklepě takový to dětský plastový odstrkovadlo - "motorku" - po dětech, tak jsem to polepil nálepkama, popsal "Studentské náměstí", "Neber", "Kdo to ukradne, tomu ruka upadne" apod. a nechal u univerzity na náměstíčku, furt tady jsou nějaký děti tak ať se třeba projedou když jdou okolo.. no a za dvě hodiny jedu z centra, a po husovce na odstrkovadle uhání asi 12ti letej cigánek;)
    HEPTA
    HEPTA --- ---
    Kamarád shání fotografa, který by dneska večer pokryl koncert v rokáči. Do zpráv. Díky.

https://www.facebook.com/events/110405692796787/
    DIGITALISMEK
    DIGITALISMEK --- ---
    Přijeďte do Opičích ! Budou i sovy

HNZDD
    HNZDD --- ---
    EWUSHA: na fb ti napíšu
    NYCK
    NYCK --- ---
    Skauti vs. "sprejeři" za mě 10:0

EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    Potřebovala bych přetočit jednu vhs kazetu na divko či na flešku. Nevíte o někom? Na netu jsem něco našla, ale objednávky bez odezvy :-/
    RSZ
    RSZ --- ---
    ERVIN: tohle "dohání na vícepracech" už dávno neplatí.. alespoň co jsem byl za posledních pět let u větších staveb
    ANDULKASAFAROVA
    ANDULKASAFAROVA --- ---
    Ahoj, prosím, nevíte někdo o někom, kdo by mi mohl pridelat 2-3 dverovou skříňku k lince? Někde v Lbc. Diky

JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    a to město, když chce něco postavit, tak musí jednat s nějakou komorou? Nestačí dát inzerát do tipservisu?
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Všem odborníkům doporučuju prostudovat honorářový řád ČKA a zkusit si pohrát s timhle: http://www.stavebnistandardy.cz/doc/vypocet/vypocet_kom.htm

A pozor! Neplést náklady na projekt a honorář architekta. Ten by měl být 1% z předpokládáných nákladů, žel místní politika schvalování staveb vede z mnoha důvodů k řešením nekompetentními lidmi a velkýmu podsekávání cen (standartní postup Syneru, kterej to pak dohání na vícepracech).

Než začneš dělat něco jako autobusák, tam se musíš pobavit s takovejma profesema jako třeba dopravní inženýři ty pochopitelně chtěj za konzultaci prachy. Ty dílčí pastelkovný v tomhle konkrétním případě jsou směšný. Nehledě k tomu s tebou vede jednání takový vemeno jako Korytář, kterej si všechno představuje jak Hurvínek válku
    RSZ
    RSZ --- ---
    HNZDD: asi tak, koukám na veřejně dostupný zakázky univerzity, a za kompletní prováděčku u kompletní opravy/rekonstrukce jedné budovy s labama (čisté prostory apod. srágory) je to 1,6mio
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    tak jestli to ma být jedenapůl míče za kompletní prováděčku beru to, jestli je to jen za arch.studii a vizošky je to nemravné
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    Tak já nevím. Ale peníze za nové logo vs peníze za studii o podobu nového autobusového nádraží a parkovacího domu ... mi to přijde trochu neúměrné, ne?

Liberec chystal architektonickou soutěž o podobu nového autobusového nádraží a parkovacího domu.
    Přes veškerou snahu se Liberci nepodařilo dohodnout s Českou komorou architektů (ČKA). „Poslední překážkou byla výše odměn pro soutěžící. My jsme ji zvýšili z původních sto padesáti tisíc na čtyři sta padesát tisíc korun, jenže Česká komora architektů počítala s jedním procentem nákladů na celou stavbu, což by znamenalo jeden a půl milionu korun. To pro nás bylo neakceptovatelné. Proto jsme tuto zakázku zrušili,“ informovala Jana Kodymová, mluvčí libereckého magistrátu.
    Zdroj: http://liberec.idnes.cz/...rana-studia-dk7-/liberec-zpravy.aspx?c=A170317_150738_liberec-zpravy_jape
    Soutěž o podobu nádraží nebude. Liberec se s komorou nedohodl na odměně - iDNES.cz
    http://liberec.idnes.cz/...rana-studia-dk7-/liberec-zpravy.aspx?c=A170317_150738_liberec-zpravy_jape
    RSZ
    RSZ --- ---
    ZICHY: tyvole děláš si ze mě prdel, ale já sem normální chudák, jdu k přehradě se psem a potkám hráznýho mámu, a ta mi začne hustit všechny detaily o sobotním skoku, kam dopadl na střechu domečku, kde všude jsou tkáně (sic!), co se bude muset udělat se střechou, jaká je skladba střechy ...
    JONYXS
    JONYXS --- ---
    Přehrada patří stejnemu majiteli jako hotel Liberec takže zadnej pronájem. K tomu má ještě moccu a Lipo. Kdysi to pronajimaj ale po všech oserech a dluzích co mu tam najemci nechali usoudil že nejlepší bude když si to bude provozovat sám. Proto to tam je na hovno protože to je otevřený jen aby se neřeklo.
    ZICHY
    ZICHY --- ---
    RSZ: tak to si hráznej docela vyskakuje, co:) a nějakej volnej dron pro online reporty u vás na pracovišti nemáte?)
    RSZ
    RSZ --- ---
    ZICHY: tak pořádnou řeku nemáme, takže dělám denně průměrně tak 2,6kolečka kolem přehrady;)
    btw. pan hrázný je zrovna na lyžařský dovolený v itálii:))
    ZICHY
    ZICHY --- ---
    RSZ: už je aplikace na všechno, co se točí kolem regionálních vodních ploch? jestli ne, tak bych bejt tebou s vývojem neotálel:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam