• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    RSZ
    RSZ --- ---
    TABBY: nevrátil, ale určitě to dneska vrátí, budu ho čekat
    TABBY
    TABBY --- ---
    JESTEDMAN: Je to tenhle pan: http://www.fuchsieliberec.cz/

Kolegyne od nej bere sadbu uz par let, a je moc spokojena...
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    nemyslím ulici U Lomu, ale zastávku BUS
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    WYMA: zkus učňák nad "U Lomu", případně u silnice z Ruprechtic kousek před Litesem
    WYMA
    WYMA --- ---
    WYMA: tak prej sháním zahradnictví, ne květinářství...
    WYMA
    WYMA --- ---
    Doporučíte mi nějaký dobrý květinářství? Sháním něco do truhlíku (pelargonie atp.).
    TABBY
    TABBY --- ---
    RSZ: A vrátil to?
    FABE
    FABE --- ---
    RSZ: asi jeste neumi cist :))
    RSZ
    RSZ --- ---
    našel jsem ve sklepě takový to dětský plastový odstrkovadlo - "motorku" - po dětech, tak jsem to polepil nálepkama, popsal "Studentské náměstí", "Neber", "Kdo to ukradne, tomu ruka upadne" apod. a nechal u univerzity na náměstíčku, furt tady jsou nějaký děti tak ať se třeba projedou když jdou okolo.. no a za dvě hodiny jedu z centra, a po husovce na odstrkovadle uhání asi 12ti letej cigánek;)
    HEPTA
    HEPTA --- ---
    Kamarád shání fotografa, který by dneska večer pokryl koncert v rokáči. Do zpráv. Díky.

https://www.facebook.com/events/110405692796787/
    DIGITALISMEK
    DIGITALISMEK --- ---
    Přijeďte do Opičích ! Budou i sovy

HNZDD
    HNZDD --- ---
    EWUSHA: na fb ti napíšu
    NYCK
    NYCK --- ---
    Skauti vs. "sprejeři" za mě 10:0

EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    Potřebovala bych přetočit jednu vhs kazetu na divko či na flešku. Nevíte o někom? Na netu jsem něco našla, ale objednávky bez odezvy :-/
    RSZ
    RSZ --- ---
    ERVIN: tohle "dohání na vícepracech" už dávno neplatí.. alespoň co jsem byl za posledních pět let u větších staveb
    ANDULKASAFAROVA
    ANDULKASAFAROVA --- ---
    Ahoj, prosím, nevíte někdo o někom, kdo by mi mohl pridelat 2-3 dverovou skříňku k lince? Někde v Lbc. Diky

JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    a to město, když chce něco postavit, tak musí jednat s nějakou komorou? Nestačí dát inzerát do tipservisu?
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Všem odborníkům doporučuju prostudovat honorářový řád ČKA a zkusit si pohrát s timhle: http://www.stavebnistandardy.cz/doc/vypocet/vypocet_kom.htm

A pozor! Neplést náklady na projekt a honorář architekta. Ten by měl být 1% z předpokládáných nákladů, žel místní politika schvalování staveb vede z mnoha důvodů k řešením nekompetentními lidmi a velkýmu podsekávání cen (standartní postup Syneru, kterej to pak dohání na vícepracech).

Než začneš dělat něco jako autobusák, tam se musíš pobavit s takovejma profesema jako třeba dopravní inženýři ty pochopitelně chtěj za konzultaci prachy. Ty dílčí pastelkovný v tomhle konkrétním případě jsou směšný. Nehledě k tomu s tebou vede jednání takový vemeno jako Korytář, kterej si všechno představuje jak Hurvínek válku
    RSZ
    RSZ --- ---
    HNZDD: asi tak, koukám na veřejně dostupný zakázky univerzity, a za kompletní prováděčku u kompletní opravy/rekonstrukce jedné budovy s labama (čisté prostory apod. srágory) je to 1,6mio
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    tak jestli to ma být jedenapůl míče za kompletní prováděčku beru to, jestli je to jen za arch.studii a vizošky je to nemravné
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam