• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)

Hotovo. Hirošima Hadr. Hasne Hulení, Hyeny Hodují.....

rozbalit záhlaví
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    RSZ: whataboutism. auta ve meste jsou stejna hovadina. nicmene, ve vetsine vetsich mest si za auto kazdy aspon plati parkovny. rozhodne je tema, jak omezit nenutne jizdy autem, kor kdyz v ty plechovce sedi jen jeden clovicek. ano.
    auto nekomu patri, a kdyz ho postavi kam nema, tak si pomoci SPZ muzu nekam treba podat stiznost. hromada skutru na kterych nekdo vydelava se vali po chodnicich, a normalnim smrtelnikum akorat muzou ukazat dlouhy nos. pritom by se 99% cest misto kolobezek dalo vyridit na kole, bez baterky nebo potreby, aby ty sracky nekdo pres noc zbiral a nabijel. bezesporu to je i zdravejsi. uz jsem zminil, ze nekdo vydelava na tom, ze svym odpadem zabira verejne misto?
    RSZ
    RSZ --- ---
    ZSIS: abych tomu rozuměl, tisíce aut ve městě jsou ok, ale pár kolobezek tě sere? Do aut taky kopes?
    Btw město to nestojí ani halíř, čti.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    RSZ: pockej, mesto za to PLATI? proboha proc? to vsem nasraly do hlav? mit po meste stovky pojizdnych baterek s ekologii spolecneho nic nema, hlavne kdyz vetsinou nahrazuji cesty, ktere by lidi jinak chodily pesky. za to si provozovatel muze nechavat svoje harampadi valet po meste, dostava za to zaplaceno a i mesto neco prihodi, jak slysim. to me poser.
    ja se teda priznam, ze sice jakoby z liberce jsem, a furt tam jezdim za mamou, a zasrany kolobezky sleduju uz nejakym rokem ve vidni. a fakt me boli ze to expanduje.
    no nic, uz se nebudu vztekat.

RSZ
    RSZ --- ---
    *pardon že píšu tatarsky, telefon
    RSZ
    RSZ --- ---
    ZSIS: lbc není Praha, kde tě na tom srali ozraly turisti a všude se to valelo, v centru jsou striktně předepsany parkoviště, jinde to nepřekáží. Když jsem chtěl s prckem do centra, beru to a je to fajn. Radši bych kola, ale provozovatele prý chtějí od města min. mega ročně, tak nás velezadluzeny magistrát vzal radši tohle zadax. Přijde teda ještě jeden provozovatel, tak budeš mít do čeho kopat:)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    ZSIS: A Robin by to nenechal napříč uprostřed chodníku...
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    ZORBEN: aha. nesnasim ty shity. symbol hodne veci, co jde se svetem do kytek. kopat do toho, kde jen to jde.
    batman by na to nestoupnul.
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    ZSIS: koloběžce
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    na cem?
    RSZ
    RSZ --- ---
    MILAZAJICEK: zas ale můžeš jet na boltu:)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Cesta do prace je po Liberci zase zazitek. Buď dají na Letnou cedulí ze ulice Břetislavova je neprůjezdná nebo ceduli slepá ulice postaví na konec te ulice dvacet metru pred tu uzavirku. U nás to vylepšili. Před domem máme ceduli ze slepa je v pravo a 50m dal je cedule ze slepa rovně.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    nechce nekdo prvorepublikovy litinovy radiatory? budu mit i vic / v lepsim povrchovym stavu

RSZ
    RSZ --- ---
    ty seš pivni fašoun, mě to bylo fuk:)
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    RSZ: Hospody je škoda, toho dědka ne ... takový kouzelník, kterému tekla Plzeň i Géčko ze stejného kohoutu ....
    RSZ
    RSZ --- ---
    škoda, pár kámošů brblalo na obsluhu, ale já tam chodil docela rád, na Primátora. Moc takhle "původních" hospod už nezbejvá, snad ještě vydrží jelen, vytrvale ho podporujeme:))
    WYMA
    WYMA --- ---
    Konec sto padesát let dlouhé historie. Hospoda Bříza definitivně zavřela | Společnost | Zprávy | Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje
    https://liberecka.drbna.cz/zpravy/spolecnost/26067-konec-sto-padesati-let-dlouhe-historie-hospoda-briza-definitivne-zavrela.html
    RSZ
    RSZ --- ---
    *mně
    RSZ
    RSZ --- ---
    GECKO: mě to standardní nepřijde, srovnavas co "byste mohli mít kdybyste nerefinancovali" s poměrem uroky-jistina, které město má i po několika refinancovanich, a to je 100k město, asi se neshodneme a s dovolením se dal zdrzim.
    GECKO
    GECKO --- ---
    RSZ: Co si pamatuju, tak jsme kolem 2007 sjednávali hypotéku za asi 4.2 na 20 let. Vycházelo by to tak, že se na úrocích za těch 20 let zaplatila cca polovina jistiny navíc a za začátku jistina mizí pomaleji protože úroky jsou vysoké. Ano, trh hypoték se změnil, několikrát jsme to refinancovali a dnes je úrok mnohem menší a zbývá doplatit málo. Ale za původních podmínek bysme dnes byli v situaci, kdy je zaplaceno hodně na úrocích a z jistiny stále dost zbývá... a tady se nebavíme o hypotéce ale komerčním úvěru, takže mě to zase tolik nepřekvapuje.
    RSZ
    RSZ --- ---
    GECKO: tabulku s castkama před sebou nemám, asi nebude problém ty data najít, ale tohle " Na úrocích Liberec od roku 2010 dosud zaplatil zhruba miliardu korun, svůj původně dvoumiliardový dluh za tu dobu ale snížil jen o čtvrtinu" mi nepřijde moc porovnatelne s hypotékou
    GECKO
    GECKO --- ---
    RSZ: Vůbec se nechci zastávat kittnera, ale jestli myslíš to vyčíslení úroků na konci, tak si to porovnej s tím, jak byly v tý době úročený hypotéky a koliks tedy běžně přeplatil...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam