• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)

Hotovo. Hirošima Hadr. Hasne Hulení, Hyeny Hodují.....

rozbalit záhlaví
    GECKO
    GECKO --- ---
    RSZ: Si projdi diskusi pod tím článkem, co jsem linkoval... zase se debatuje, jestli se mělo přerozchodovávat a jestli se to má dodělat a jestli by se aspoň neměla udělat splitka atd... nojo no...

JESTEDMAN: Asi ne... navíc už to ani často není omezený na koleje... stačí že je to určený pro převoz substrátu/kaštanů v množství větším než malém...
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    RSZ: neexistuje náhodou pro tramvajové šotouše nějaké přesnější označení nebo šotouš je prostě ten, co ho vzrušují koleje? (ať už ty do Jablonce nebo ty v Harcově)
    RSZ
    RSZ --- ---
    Btw šotouši asi pláčou ne?
    GECKO
    GECKO --- ---
    JONAS3: Tady https://zdopravy.cz/posledni-dny-jedine-uzkorozchodne-tramvaje-v-cesku-v-cervenci-zacne-promena-trati-na-1435-mm-79498/ je to popsané trochu líp a je tam i odkaz na zadávací dokumentaci těch soutěží. V první etapě se přerozchodovává trať ještě za smyčku ve Vratislavicích, až cca k místu, kde se na Prosečskou ulici (už jsem v Jablonci) napojuje ulice V Pekle. To je cca dalších 600m. Pak je kompletně opravená (resp znovupostavená) trať od měnírny na Brandl, přesněji až ke křižovatce s ulicí U Nisy. Tady se jen přehodí kolejnice... to je dalších skoro 1300m. Ten zbytek celkem zachovává stopu a navíc vede poměrně velkou část po vlastním tělese mimo silnici a je tak celkem bezproblémový. U Kyselky se bude narovnávat oblouk a provizorní výhybna Kyselka bude následně vypadat jinak a na Proseč - Pošta má být nějaká zásadnější akce, kdy se bude bourat opěrná zeď ale i výpravní budova nádraží Proseč nad Nisou. Pak následuje snad jediný úsek, kde koleje vedou víceméně v silnici (ulice U Šamotky) tam nevím, jak moc to je v plánu oddělit. IMHO je celkem reálný, aby se to do dalšího roku zvládlo.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    GECKO: Aha. No tak takhle jsem to nepochopil, ale dává to smysl. Já měl za to, že zůstane metr kvůli Jablonci, protože se bude dělat později. To si docela s tou NAD věří, jestli se to nepodaří vysoutěžit dál z Vratislavic nebo jestli se to kvůli něčemu zdrží.
    Jinak v tom článku mluví o 5 km, ale z výhybny je to 7 km, i když je kus v Jablonci po rekonstrukci, ale jen na metr. No uvidíme.
    GECKO
    GECKO --- ---
    JONAS3: BTW, spitka tedy ještě technicky vzato je u Lékárny. Po výjezdu ze zastávky směrem ke kostelu jedou vozy ve společném profilu, ale sjezdová výhybka je až za křižovatkou. Tam to bude nutný taky překopat.
    GECKO
    GECKO --- ---
    JONAS3: Jen aby bylo jasno, splitka se ruší, (resp. ona tam není ani teď, jen od Fugnerky k Lomu a tam bych očekával demontáž nadbytečný kolejnice), celá trať bude od letoška jen na normálním rozchodu 1435 a jízda metrových tramvají do Jablonce už nebude možná. Pro provoz historických vozů zůstane jen městská trať od Viaduktu do Liďáků (a časem možná jen od Rybníčku). Od Nový Rudy do Vratislavic je těch přejezdů nejvíc podle hlavní ve Vraťáku a tam IMHO vždy udělají komplet nový, tak to bude OK i po akci. Jen nevím, jak přesně bude probíhat přehození kolejnice kolem Pivovarský za silem, kde je to v asfaltu. Mělo by to být přichystaný na relativně jednoduchou akci, tak možná bude jen pás novýho asfaltu podle posunutý kolejnice. Osobně doufám, že to na Rudě opraví, ono toho není moc, ale nějakých 30 metrů.

RSZ: Jako bys ty někdy do Jablonce dobrovolně jel.... do Vratislavic to má být hotový na podzim, (takže přerušení provozu asi 3 měsíce), dále do Jablonce to je na další rok tuším. Bude NAD. Tramvaje na nový provoz by měly během tý doby připravit, co si pamatuju, tak někde hlásily, že standardní podvozky na aktuálně metrový vozy jsou v Liberci už všechny ve vozovně k dispozici, takže se jen převážou a to na T3 není příliš složitá akce.

Jinak vzhledem k zoufalé politické situaci v jabloneckým zastupitelstvu je nový dopravní terminál a tím i prodloužení tramvaje odloženo na nikdy.
    RSZ
    RSZ --- ---
    krátce pro nás ostatní, na kolik let máme zapomenout na cesty do jablonce? Já jen, že loni jsem strávil cestou na koupání na "československé armády" pěkných pár desítek minut..
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    GECKO: Spíš než ta splitka mě dráždí ty přejezdy. Všechny jsou v dobrém stavu, co se týká komunikace. Takže kdyby tam byly už připravené, tak se na nich nemusí ani kopnou, a bylo by to prakticky bez dopravních omezení v těch místech. A to není málo.
    No a Ruda? Tam to nachystané je, takže tipuji, že tam do toho nehrábnou, teda pokud to nebude potřeba kvůli obrácení splitky... :D Takže předpokládám, že tam zůstane ten tankodrom.
    GECKO
    GECKO --- ---
    JONAS3: Opačná splitka od Lomu je marginálie, navíc v jednom směru jsou dřevěný pražce, který se budou měnit za ocelový Y... tam problém není. Přejezdy by se musely dělat tak jak tak, jen doufám, že při tom na Nový Rudě opraví ten kus silnice, co je jak vlnobití před a za přejezdem. Až do Vraťáku to je nejspíš celkem jednoduchý, ale zároveň se má začít dělat i na trase z Vratislavic do Jablonce a tam jsou na některých úsecích změny dost zásadní - nejen změna rozchodu, resp rekonstrukce svršku i spodku ale i úpravy trasy (Kyselka, Proseč Pošta). Tam to bude trvat dýl.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    No, není to zase tak úplně dávno, co tu o to běžel spor. Teda nečekal jsem to tak rychle.
    Takže teď budou řešit neudělané přejezdy a opačnou splitku od Lomu...

Práce na tramvajové trati z Liberce do Jablonce nad Nisou mají začít v červenci | Doprava | Zprávy | Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje
    https://liberecka.drbna.cz/zpravy/doprava/26265-prace-na-tramvajove-trati-z-liberce-do-jablonce-nad-nisou-maji-zacit-v-cervenci.html
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Jak je to se ševci - mají teď někde otevřeno? Potřebuju opravit jen drobnosti, žádné komplet podražení bot apod.
    1KA
    1KA --- ---
    Shanim dřevěný žebřík. Cca 1.5m. Chci ho použit jako věšák, takže muže být i starý...
    MAKII
    MAKII --- ---
    RSZ: To se mi zdá furt málo, dvakrát jsem to zažila já a to sem pryč tak od 2013.
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    RSZ: a vsechno v pohode? pospichala tam i sanitka
    RSZ
    RSZ --- ---
    ..pardon, myslel jsem ty nově opravené - od mistrovství
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    RSZ: To možná víc. Za doby co jsem tam bydlel hořelo 3x a mám to Karlička říkávala, že požárů už bylo víc.
    RSZ
    RSZ --- ---
    ..na kolejích zase hořelo a zase klasika - Indové si dali vařit oběd a odešli. To je asitak pátá vyhořelá kuchyňka:)
    ATAN
    ATAN --- ---
    ZSIS:
    Zrovna vcera opaleny klucina projel skrz celou zastavku na Saldaku na podobnem stroji.
    https://www.minicross-minibike.cz/fotky2198/fotos/_vyr_1335Elektrokolobezka-chopper-XR05-cerna-2.jpg
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    RSZ: vsak si jezdi na cem chces.
    v kombinaci s mestskou dopravou male kolobezky jeste nejak chapu, ale kdyz vidim cloveka na nejake te vetsi, co vypada jako kolo bez pedalu, tak si kladu otazku smysluplnosti. a ze liberec neni zrovna plochy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam