• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    EDASX
    EDASX --- ---
    hlavně si nenechat konvertovat menu bankomatem, ale nechat to na svoji bance
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    Díky moc vám všem, v tomhle sem fakt lehce negramot a proto se ptám :)
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    TLDR z bankomatu, ale bacha co mackas za cudliky
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    KOOTCHA: nehledě na to, že často mají automaty pro cizince nastavený poplatek za výběr, který bývá v řádech stokorun, tudíž výběr menší částky se může často prodražit
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    CERMINEK: To je zas moudro...

Záleží taky na tvý bance jaký má podmínky pro tvůj danej účet. Pak záleží, jestli si vybereš platbu ve vlastní měně, nebo v lokální a tam jsou kámen úrazu právě ty turistický atm, jak píše RSZ. Jinak je vcelku jedno jakej bankomat zvolíš, pokud chceš patbu v local currency.

Takže já bych doporučil kouknout na podmínky účtu (já mám ve fio poplatek asi kilo, myslim - což je pořád lepší než chodit do směnárny - o kurzu nemluvě), nebo si pořídit revolutku, neposílat si fyzicky kartu a vybrat si někde virtuální kartou. Tam jsou kurzy i poplatky super.
    Lepší způsob, jak hospodařit s penězi | Revolut CZ
    https://www.revolut.com/cs-CZ
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    RSZ: Ani v Rusku, ani v Jižní Americe nebyl problém. Jen se člověk musí rozhodnout a nejít do prvního bankomatu po přistání :)
    RSZ
    RSZ --- ---
    CERMINEK: jen bacha na "turistický" bankomaty, a občas bohužel jiný není (v nějakých prdelích typicky)

jinak jo, roh jezdecké a pražské bývá tradičně na standardní výběry nejlevnější
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    AQUALOCO: Vždy vybírám z bankomatu v dané zemi. Dlouhodobě nejlepší zkušenost a nejlepší kurzy.
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    kam chodíte měnit euro na dovču? dole v Jezdecký to bejvalo nejlepší..? něco bych bral do startu, jinak hodlam sosnout bankomat někde za hranicema. dík!
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    ACHERON: Na placeném výpisu z katastru se objevily nějaké Upozornění které online nejsou uvedené..

GECKO, CERMINEK: Osobní návštěva by samozřejmě byla nejlepší, bohlžel komplikované tím že jsme (zatím) v Praze a chodíme do práce.. = )

Každopádně po telefonu na katastru mega ochotný a všechno co jsem potřeboval vědět mi rádi řekli, můj strach se ukázal jako zbytečný. I tak díky za reakce!
    GECKO
    GECKO --- ---
    HEINZZ: Netřeba kontakt. Katastr je veřejný a pokud chceš něco, co není online, lze na místě nahlédnout do listin (možná za nějaký poplatek, to teď nevím).
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    HEINZZ: na katastralni mape online neni vsechno potřebné?
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    HEINZZ: Ideální je se objednat a nahlédnout do složky pozemku
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    Ahoj, nemáte někdo kontakt na někoho na katastrálním úřadě pro liberecký kraj? potřebovali by sme zjistit info k jednomu pozemku.. Zítra tam budu volat i tak ale nevím jestli mi řeknou to co potřebuju jako "pouhému" zájemci o nemovitost, tak to radši zkouším i jinými cestami. = )
    předem dík!
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    SUVA_: Už neexistuje bohužel.
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    Pardon, jestli jsem mimo, ale mnohokrat jsem slysela o legendarnim baru Zabak v Liberci a vzdycky jsem se tam chtela podivat. Shodou nahod tu ted tyden travim a chtela jsem se optat, zda Zabak jeste existuje, a pripadne jak se tam dostat, neb google mlci.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    CDR: S Honzou nekomunikuju, párkrát jsme se setkali na pivu přes kamaráda Tomáše Tesaře (oba ex-Liberecke zpravy, či jak se to jmenovalo) a zdál se bejt v klidu. Teď jenom zírám. Chjo. Dostane, protože Hajda se s ničim moc nesere a když dojde na pěsti, opravdu za žádných okolností bych nechtěl bejt v opozici...
    CDR
    CDR --- ---
    CDR
    CDR --- ---
    za toho tupého láčkovce má u mě bod .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam