• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    RSZ: Děkuju za tento neotřesitelný důkaz, hnedle dvakrát. Jdu se sešvihat krabicí od AutoCADu...
    RSZ
    RSZ --- ---
    jak tady byla řeč o kanibalizaci života v bezprostředním okolí nového nákupaku.. tady mám životem tepající OD ještěd z vlastní zahrádky:)

MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    1KA: Boels v liberci maji jestli neni pujcenej otereno i v sobotu dopo
    1KA
    1KA --- ---
    Ahoj, máte někdo vysavač na vodní bázi, který byste mi mohli zapůjčit na víkend?
    ATAN
    ATAN --- ---
    ERVIN: no vim, ze v KNL, kdyz prijdes kolem jedne odpo, tak ti prijde vysledek vecer kolem sedme osme. Takze predpokladam, ze by bud prisel jeste ten vecer nebo minimalne dalsi den dopoledne.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Je prosimvás v Liberci nějaký místo, kde mi třeba i za nekřesťanský penis garantují výsledek PCRka do zítřka do 18:00? Zvládl bych odběr dneska do 18:00.. repektive v okně mezi 16:25 a 18:00
    RSZ
    RSZ --- ---
    MORIARTY: jak známo, vzhledem k množství aktivní látky se LSD detekuje obtížně, takže běž v klidu do práce a děti pošli do školky:)
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    CDR: Dělají se i testy na LSD?
    CDR
    CDR --- ---
    tady asi můžu
    jestli jste někdo byl v sobotu na mejdanu v argo na mejdanu, tak si radši udělejte test
    P_T
    P_T --- ---
    JESTEDMAN: stotisicova metropole! :DD tos zabils
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    LWEEK: Kromě menších obchodníků, v případě (nejen) Liberce, i kompletně celý veřejný prostor v celém svém kontextu. Kdyby šel vrátit čas, bylo by super, kdyby tohle někdo dal na libereckou radnici a kocourům ze syneru (a jiným kocourům) do kolíbky hned po narození: https://www.databazeknih.cz/knihy/mesto-pro-kazdeho-manual-urbanisty-zacatecnika-457305
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    MOZEK: Souhlas, v zásadě obchoďák v centru zabíjí menší obchodníky a tím pádem i přirozený život. To konec konců můžeme v Pražské a Moskevské docela dobře vidět.

RSZ: Chápu, Rozzol Melara není nejharmoničtější stavbou na světě. Ale o to právě jde. Ta stavba je fascinující mimo jiné i svou brutálností a atmosférou velkých vizí vedoucích k zmaru. Bydlet bych v tom nechtěl a jsem rád že podobného, leč mnohem skromnějšího, rázu existuje v ČR snad jen jediná stavba.

JESTEDMAN: Já si nejsem jistý jak moc je dnešní doba lepší. To co vzniká v centru za bytovky rozhodně není žádný skvost. Teď je to "hezké", za deset let to budou zase paneláky bez duše. Čím dál víc mladých lidí raději žije v maringotce než v tomhle o určitém trendu svědčí. Třeba se v důchodu budeme schopni potěšit nějakou významnou novou budovou, která nebude jen vizuální fastfood. To ale kultura nesmí být považovaná za zbytný luxus.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    LWEEK: otázkou je, jestli byla v devadesátkách vůbec nějaká veřejná vůle vytvořit uprostřed stotisícové metropole něco jako nepraktický skanzen. Jasné, že všechno spláchl čas a současní mileniálové by dokázali takové bizarní uspořádání prostor využít, ale tehdy byla doba fialových sáček. Tím nijak neobhajuji Fórum, je to sračka, to jo.

RSZ: Jendo, nechci ti kazit nadšení, ale imho nikdy nebudou peníze na opravu a už vůbec ne na stavbu novýho. Jen se to vytáhne jednou za 4 roky.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Když už jste u těch estetickejch záležitostí v centru, tak mně hlava nebere sídlo CHKO. Respektive tu jeho přístavbu. Na to, že by měli chránit nějakej estetickej dojem z oblasti...

RSZ
    RSZ --- ---
    LWEEK: ..kámoš nedávno posílal fotky z Rozzol Melara, taky se na to jezdí dívat lidi z celého světa, ale ze společných prostor bys blil. A tak to vypadalo i tady. A žádný park a žádná citlivá rekonstrukce by se nekonala.
    Doporučuju pozornost obrátit na stojící Ještěd (který rekonstrukci taky potřebuje) nebo třeba bazén, kde se zdá že ho politici odepsali a bude se to směřovat na stavbu nového u arény.
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    "Mimochodem nový obchoďák mohl klidně být v kráteru s velkým podzemním parkovištěm."

IMHO, obecně by tyhle mastodontní, neměstotvorné zrůdy vůbec neměly v centrech malých měst být. Navíc, když je to 5 minut do dalších obchodních hubů typu Nisa, nebo to, kde je Bauhaus a spol.

Tohle prvenství je fakt k zblití.
    Liberec má nejvíce obchodů na obyvatele v Česku. A Jablonec chce taky - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/liberec-ma-nejvice-obchodu-na-jednoho-obyvatele-v-cesku.A130517_082510_liberec-zpravy_tm
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    To mi nepřijde fér srovnání. Jasně že lidé se dělí na konzervy a progresivisty. Někdo chce uchovávat a někdo přebudovávat. Pointou je umět rozlišit význam stavby. OD Ještěd byl libereckou dominantou světového významu. To samé jako Ještěd, kdyby přišel někdo s tím že to tam přebudujeme tak se asi ozve každý. Problém OD Ještěd byl v tom, že to nebylo tolik patrné. Lidé bez estetického cítění nebo architektonického povědomí to vnímali spíš jako chátrající budovu. Mimochodem nový obchoďák mohl klidně být v kráteru s velkým podzemním parkovištěm. OD Ještěd se mohl přeměnit na společenské centrum + obchoďák s menšími obchody, tak jak to Hubáček zamýšlel a volná plocha vedle se mohla přeměnit na park, který v centru města docela chybí.
    RSZ
    RSZ --- ---
    RSZ: (z "už nejdu do Ještědu")

RSZ
    RSZ --- ---
    ERVIN: to musel bejt sakra staroliberecky purista, ty ruiny v dolním centru před stavbou moc k žití nebyly
    GECKO
    GECKO --- ---
    ERVIN: No vždyť... těsně po výstavbě to asi nějak všeobecně nadšeně přijímáno nebylo... A teda kacířsky, neb nejsem místní a nemám to spojený se vzpomínkama na zmrzku ze stánku v průchodu, když mi bylo pět. IMHO ten barák nějak extra hezkej nebyl a městotvornej taky zrovna ne... já si ho pamatuju jako nepřehledný spojení několika věží, mezi kterýma vedly zaplivaný nevyužitelný průchody...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam