• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)

Hotovo. Hirošima Hadr. Hasne Hulení, Hyeny Hodují.....

rozbalit záhlaví
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    LUCKY_MAN: U takovýho domu to je dvojnásob těžký, protože to není žádnej solitér. Je to reziduum jedné fáze Liberce, nejen pro laika na první pohled nikterak významný i v době provozu pěkně zanešenej barák... No a ví se už nějakej pátek, že v tomhle máme blbou legislativu. Nevim, jestli je zrovna tohle příklad na kterym by to klaplo, každopádně na západě jsou běžné sankce nebo i vyvlastnění v případě takového úmyslného chátrání.

Je k diskuzi, jak je to s tim majetkem a svobodou. V kontextu města přece jen člověk musí počitat s tim, že si to bude město nějak hlídat a regulovat.
    LUCKY_MAN
    LUCKY_MAN --- ---
    Mě docela irituje "klasický" developersko investorstký přístup majitele (podnikatel a vlastník sousední nemovitosti a společnosti KASRO, Štěpán Hyk) u baráku na 5.květnu, bývalý hostinec U Severů. Na silvestra jsem šel okolo, viděl jak si to uvnitř "žije" svým životem a už chápu proč...a sere mě to:

Náš Liberec
    http://www.nasliberec.cz/aktuality-a-zajimavosti/4356-200-let-stary-dum-pujde-k-zemi-sponzor-pana-hejtmana-muze-stavet

Hostinec U Severů | Databáze domů s historií
    https://prazdnedomy.cz/domy/objekty/detail/7964-hostinec-u-severu
    CDR
    CDR --- ---
    ERVIN: z toho si nic nedělej, sice z toho nemám diplom, ale doteď jsem myslel, že to jsou Karyatidy. A ono to platí jen pro ženské podpěrné sochy :D
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    CDR: A ten druhej stejnej barák nad nim je pro změnu úpæ prázdnej.
    RSZ
    RSZ --- ---
    titán = kastruje, případě žere vlastní děti, atlán = podepírá barák
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    CDR: Jo jsou. Jdu vrátit diplom. Tam je AFAIK full house.
    CDR
    CDR --- ---
    ERVIN: ti Titáni jsou právě boží. Ale měl jsem pocit, že je tam jen jeden byt obydlenej.
    Hele a nejsou to spíš Atlanti?

Atlant – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Atlant
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    CDR:Je to ulice Rumunská, pokud se nemýlim. V domě pana Polívky bydlí hodně mých kámošů (je to první s těma Titána a nad vchodem s opravenými okny) párkrát jsem tam spal, není to tak hrozný, hodně toho poberou ta nová okna. To LED osvětlení je teda děs. Nedomrdaný byty jsou nááádherný, některý v téměř původním stavu. Štuky na stropech, teraco na podlaze, parkety. Bomba. A protože je to v takhle lehce blbý lokalitě, kde třeba nezaparkuješ tak se to celkem lidsky odráží na nájmu...
    CDR
    CDR --- ---
    JONAS3: kdyby se při renovaci daly trojitá skla, tak by to myslím šlo. Bydlím na horákovce u křižovatky u Babylonu a díky lepším oknům se to dá. Ovšem v létě je to trochu peklo, s otevřenými okny moc spát nejde
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Krásné domy to jsou, což o to. A když tam jdu, tak to skoro fyzicky bolí se na ně dívat. Ale upřímně, kdo by tam chtěl bydlet, tam bude slušný randál od tramvají (bydlel jsem o kousek výš na Palachově). Možná tak jako nájemní pro přespolní (ale na to jsou zase asi moc velké).
    Ale ty byty musejí být krásné, vysoké stropy, velký prostor. A kdyby to někdo předělal na kanceláře, tak je to taky úplně na nic kvůli parkování.
    CDR
    CDR --- ---
    jj vpravo
    Jsou tam obydlené snad jen dvě partie
    GECKO
    GECKO --- ---
    CDR: Polívkovi, Vorlíček, Hoffmann jestli tedy myslíš ty vpravo při pohledu do kopce... nahlizenidokn.cuzk.cz
    CDR
    CDR --- ---
    hele nevíte komu patří ty domy od bývalé adrie (včetně) směrem nahoru k plaze (u tramvajových kolejí)?
    To jsou docela krásný domy, ale vypadají na ušlechtilý podnikatelský záměr "dostat to co nejrychleji do havarijního stavu, aby to šlo zbourat".
    Docela mě zaráží, že to nikoho neirituje, vždyť to je centrum LBC.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    MOZEK: tak počkej, až začnou děti chodit na různé kroužky ;) ale jinak souhlas, že se po Liberci dá leckde dojít pěšky, což je fajn, ale já to mám vždy natěsno časově a ještě kolikrát přesouvám spoustu různých věcí s sebou, zkrátka bez auta bych strávila tím vším vždy zbytek odpoledne
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    MAGGIE: pres den pracuju: bud doma, nebo dojdu do Lipa, nebo do Varsavy, na to zadny extra cas navic preci clovek nepotrebuje :-) Nic nepresouvam, to ano, mam macbook air a sluchatka -> pracovni napln tedy determinuje to, ze nic nepotrebuju a uz vubec ne hromadu plechu, cehoz si vazim, to jo :-) No a vsechno co v Liberci potrebujeme je 10 - 15 min pesky (co potrebuje rodina s 8 mesicnim spuntem). Bozi. A zbytek doveze kuryr.

A na kole jezdim jenom do lesa, nebo do Labaku na pivo a tam na nej vidim, to jo :)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    MOZEK: tak asi máš spoustu času a nemusíš přitom přesouvat množství věcí, které do rukou nepobereš - já bych bez auta nestíhala půlku věcí, co potřebuju stihnout, bohužel.. a to ráda chodím! a na kole do centra, abych nemusela autem? jen blázen by tam někde nechal i na pár minut své kolo bez dozoru
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    GECKO: Parkování na prd. V okolí nic není, ceny nájmů žádná hitparáda
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    GECKO: plivat pred lavicky. slysel jsem, ze tak se to v LBC dela.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    GECKO: S parkovánim je to tam totální peklo předevšim v ošklivý prázdninový dny, kdo kolem zoufale kroužej návštěvníci iq landie hledajíc sebemenší místěčko.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    GECKO: Jj to je ono. Určitě je možné si parkovací místo rezervovat, ale na kolik to vyjde nevím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam