• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)

Hotovo. Hirošima Hadr. Hasne Hulení, Hyeny Hodují.....

rozbalit záhlaví
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    MAGGIE: pres den pracuju: bud doma, nebo dojdu do Lipa, nebo do Varsavy, na to zadny extra cas navic preci clovek nepotrebuje :-) Nic nepresouvam, to ano, mam macbook air a sluchatka -> pracovni napln tedy determinuje to, ze nic nepotrebuju a uz vubec ne hromadu plechu, cehoz si vazim, to jo :-) No a vsechno co v Liberci potrebujeme je 10 - 15 min pesky (co potrebuje rodina s 8 mesicnim spuntem). Bozi. A zbytek doveze kuryr.

A na kole jezdim jenom do lesa, nebo do Labaku na pivo a tam na nej vidim, to jo :)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    MOZEK: tak asi máš spoustu času a nemusíš přitom přesouvat množství věcí, které do rukou nepobereš - já bych bez auta nestíhala půlku věcí, co potřebuju stihnout, bohužel.. a to ráda chodím! a na kole do centra, abych nemusela autem? jen blázen by tam někde nechal i na pár minut své kolo bez dozoru
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    GECKO: Parkování na prd. V okolí nic není, ceny nájmů žádná hitparáda
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    GECKO: plivat pred lavicky. slysel jsem, ze tak se to v LBC dela.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    GECKO: S parkovánim je to tam totální peklo předevšim v ošklivý prázdninový dny, kdo kolem zoufale kroužej návštěvníci iq landie hledajíc sebemenší místěčko.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    GECKO: Jj to je ono. Určitě je možné si parkovací místo rezervovat, ale na kolik to vyjde nevím.
    GECKO
    GECKO --- ---
    LWEEK: Mluvíme o tomhle místě https://mapy.cz/s/kebabeloho ? Pravda je, že jsem tam byl asi před pandemií a to ten dvůr byl plnej a ulice taky, protože tam zase čekali lidi na STKčko... A ten dvorek je celkem malej. Tak nevím, jak to tam je s parkováním.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    MOZEK: Tam se nevejdeme ani plochou ani dispozičně a parkování je tam totálně problém...

Každopádně díky všem za tipy, obvolám, objíždím něco snad najdeme...
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    ERVIN: Jo, devadesatky napachali ve verejnem prostoru vic zla, nez vajgly a vyplivnuty zvejkacky. Jinak urcite souhlas s tim, ze ten barak trpi i tim, jak na nej majitel/provozovatel/najemce sere. To je nase spojka na divokej vychod - nestarat se o veci verejne. Kdyz jsem byl na KAMu a povidal si s Jirkou Jandourkem, rikal, ze mit manual vizualniho zachazeni ve verejnem prostoru je vec jedna, ale vec druha je jeho implementace v realite, ktera na rozdil od napr. manualu povrchu, kompletne vazne na vuli estetickeho citeni danych majitelu, ktera, jak je dobre videt, neni bohuzel opravdu valna.
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    CERMINEK: No a co to slavny Lipo? Prostoru je tam jak na letisti a parkovani tam je - netusim teda, jak a za kolik by vam tam udelali rezervace.
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    WYMA: To me fakt prekvapilo, to jak moc se tady jezdi autem, cekal jsem opak. Ja do auta sedam jenom, kdyz vezu rodinu do Prahy a nemuzu jet autobusem. Nebo na nakup do Zitavy. Jinak vsechno pesky, mj. to byl jeden z duvodu migrace z velkeho do maleho mesta.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    MOZEK: Von to není až tak blbej barák - taková devadesátková celkem umírněná postmodernička.

Děsivej je určitě tim, jak se k němu nájemci chovaj - to co je vohyzdný jsou všechny ty polepy a veškerej ten nános - to je takovej českej problém, ze každej jarda nejlíp sám ví, jak se dělá reklama a opět bychnse nedivil, kdyby k stavbě i nějakej manuál byl a správce má na salámu a nevymáhá.

Pokud to je tak, že tam správce neláká dobrý nájemníky nebo nějak třeba nezohlední to parkování, tak to taky není chyba designu (spíš teda v zadání a nějakym požadavku tehdejšího vedení města - dneska s novou stavbou v centru musíš garantovat počet stání, nepletu-li se).

No a v neposlední řadě tu s vomrdesáti kilometrama čtvrečníma prodejních ploch taky vznikly plochy kancelářské. Opět pokud si správce spočítal, že než by to dal levněji, radši to nechá prázdný, budeš mít zanedbanej prázdnej barák a ten tě bude děsit.

Souhlasím s názorem, že ta postmoderna nestárne moc hezky.

Palác Syner například měl být o jedno celé patro nižší, tak by oblá fasáda navazovala na římsy navazujících domů.

Halt devadesátky.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    GECKO: V té Mrštíkově? Já tam zatím vždycky zaparkoval. Ale je fakt, že už to mohlo být ovlivněné pandemií.
    GECKO
    GECKO --- ---
    LWEEK: Tam jsem tuším byl v nějaký firmě, uvnitř budovy se mi to celkem líbilo, ale co si pamatuju, tak venku nebylo pomalu kam plivnout, natož kde zaparkovat aspoň sdílenou koloběžku.
    RSZ
    RSZ --- ---
    ERVIN: aha, pardon
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Supr kancly jsou v Mrštíkově ulici vedle STK. Ale jak mají volno nevím. Další kancly byli za právní střední školou na křižovatce. A pak v Doubí jak je restarace Pelikán. Za opuštěnou benzínkou.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    RSZ: Menza TUL je Horatschke..
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    O tu budovu se očividně majitel nestará dobře. Myslím si, že byla snaha o severský design. Není to úplně harmonická budova ale zas tak špatná mi taky nepřijde. Kdyby z ní zmizel reklamní smog a povrchy se vyčistili tak si myslím že má potenciál stárnout rozumně. Mimochodem má to podzemní garáž, ale kolik míst tam je nevím.
    RSZ
    RSZ --- ---
    ..rektorát tul vlastně taky, ten už je taky na cestě ošklivě zestárnout:)
    RSZ
    RSZ --- ---
    já to stavěl! tak v 15-16 jsem tam montoval vzduchotechniku na brigádě a od té doby jsem tam nebyl

MORIARTY: výborný je třeba jak v dolním centru nenajdeš lavičku bez koláče flusanců před sebou, tuhle jsem si to uvědomil, když jsem někde potřeboval nakrmit kojence
    JONAS3: 90s hnus, ty věci velmi rychle zestárly - a ty od Suchomela snad nejvíc (palác syner, palac centrum, menza tul ..)
    WYMA
    WYMA --- ---
    MOZEK: LB není Praha, z mojí zkušenosti jezdí většina lidí autem, takže nemít u kanclu parkování je dost velkej handicap
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam