• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Kurňa jsem tu řešil telefonát a Lucky man mě předběhl!
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    MOZEK: Jestli fakt chceš někde začít, tak jestli můžu radit, kup štípačky a sundavej evidentně nelegální bordel. Dělám to už druhym rokem a ty plachty se občas docela hoděj. Třeba paní Lucii z MM reality už jsem využil 2x pod písek a 1x pod štěrk. U plachet "vymáhání dluhů" mám sice občas obavy, že mi na rameno zaklepe nějakej pán bez krku, ale výsledek za to stejně stojí. Většinou je přestane po čase bavit to tam dávat znovu. Více viz https://www.facebook.com/pridejseastrhnito
    LUCKY_MAN
    LUCKY_MAN --- ---
    MOZEK: Palec nahoru za chuť pomoct.

Já zatím podle návodu fb stránky Přidej se a strhni to
    https://www.facebook.com/pridejseastrhnito jsem zkusil zjistit, zda jsou legální (zatím jen dva) billboardy v Jablonecký ...(a pak nějaký v Plzni a na trase do Klatov a něco kolem Prahy). Celkem fajn činnost takhle od stolu/od kompa. Tady jim někdo z Liberce jménem Jindřich poslal jeho úspěch z Rochlic(e): https://scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/281024178_1400596827074169_8709638449530963179_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=sM4R3f8Pqp8AX-Xv6nV&tn=lYbbrxytYR_dpEyc&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8TNYdraF3HNFP9v_PpnHyLDJ8SmLK2qHRZiXVbO9t03g&oe=6288B192

A v autě mám štípačky a sem tam (málo) sundám evidentně nelegální bannery.

Normálně mu napiš.
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    LUCKY_MAN: Zajímalo by mě, jak svojí troškou do mlejna, můžu přispět k aktivitám, který můžou pomoci odplevelit Liberec od nánosu vizuálního smogu a rozvíjet kultivaci veřejného prostoru a podobná témata. Kdo se tomu věnuje na radnici (kde on evidentně sedí), jaké jsou plány na H2 2022 a 2023 a dál a tak no :-)
    LUCKY_MAN
    LUCKY_MAN --- ---
    MOZEK: Lehce ho znám, ale nejsme aktivně moc v kontaktu. Za mě dělaj dobrou práci. Proč?
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    Ještě k tématu veřejného prostoru:

Liberec a umění ve veřejném prostoru: https://www.ceskatelevize.cz/porady/1095913550-nedej-se/221562248430031/
    Spolek za estetiku veřejného prostoru: https://www.facebook.com/sevpcz

Btw neznáte někdo Jindřicha Gubeše?
    CDR
    CDR --- ---
    CERMINEK: v barvířské vedle barev. Tom Wosaak. Měl by bejt dobrej, je to hlavní servisák Slavíka (fourcross)
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    MAGGIE: Díky. Do druhého dne je to cajk... ono odvzdušnění brzd je akce na 5minut, jen na to nemám vercajk...
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    CERMINEK: McBike do druhého dne, když se to dělá na počkání, tak prý je to na ...
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    CERMINEK: Těžko říct, nemyslím, jedině po známosti. A i tak těžko. Zkusil bych v tomto pořadí:
    - MC Bike na Jablonecké
    - OK Sport - nezmám, nemám zkušenosti, ale dělají to, nevím. Napadlo mě to, že bych to zkusil.
    - Stadtherr v Jablonci (bikeservis.eu) - na toho bych si vsadil, že když uděláš psí oči, že by to mohlo jít. Je fakt dobrý a je rozumný.

Ostatní nedoporučuji pro špatné zkušenosti nebo proto, že to natuty na počkání nebude.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Máme v liberci bkeservis, kde by mi na počkání odvzšnili brzdy? Nic jinýho na kole nepotřebuji servisova ta nechce se mi čekat týden na "předsezónní servis".
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    GECKO: Už jsem se poučila a do budoucna budu hledat kombo servis+STK. Za ty komplikace to nestojí. Vezmeme auto do Dubu.

Moc děkuju všem za rady a komentáře (fajn vědět, že to taky neštve jenom mě).
    GECKO
    GECKO --- ---
    ALONSIA: Hele, jeď do Dubu nebo Raspenavy no... větší šance. Jinak ono si nevybereš.. servisy (hlavně ty malý, jakobylevný garážisti) jsou taky nenažraný. Všichni ti zkusí naúčtovat cenu dílů v koncovkách Kelly, který jsou na netu, přitom ty díly jdou obvykle na netu koupit cca za polovinu a servis na tom má dost velkou marži, kterou si opticky snižuje cenu za práci. Jako OK, za to, že to objednají, zavezou jim to i dvakrát denně a když to nesedí, nebo se nakonec nepoužije to bez problémů vrátí jsem ochotný něco připlatit, ale pokud za výměnu ramene, kde je práce tak na hodinu zaplatím za díl o dva tisíce víc, to už mi přijde trochu nepřiměřený... ale dělají to tak skoro všichni, nakonec v některých případech vyjde lépe slušný značkový servis.
    GECKO
    GECKO --- ---
    ALONSIA: Tak někde to auto asi obvykle servisuješ ne... většina autoservisů za nějaký peníz navíc (tisíc až dva) zajistí emise a STK, emise dost servisů měří přímo u sebe. Výhody jsou dvě... jednak jim to tam prostě dáš a jdeš pryč, nikde nestojíš v jedný a pak druhý frontě... oni by měli alespoň elementárně zkontrolovat co a jak (jako aspoň to obejít, jestli to svítí a cestou zkusit zabrzdit) dojedou na linku a při troše štěstí, když se najde B závada, se kterou by majitele přímo vyhodili a měl by to na měsíc, tak servisu řeknou, že to máj opravit a vrátit zákazníkovi až opravený, ale protokol bude OK... Jako taky z toho systému nejsem nadšený ale co už no...
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    ERVIN:
    NOIZER: Manžel nechtěl dávat auto na STK přes autoservis (dneska jsem se ho na to ptala), protože si prý rádi přiúčtují kdejakou položku a natáhnou tě (jenže to i na těch STK jak se ukázalo). Dneska už bych ty peníze radši dala 1x servisu než jet 2x na STK a ještě do servisu. To vše navíc tehdá v šestinedělí. Frustrace je slabý slovo jak mě to nakrklo. Bohužel jsme neměli štěstí na pražské STK. Nakonec manžel začal jezdit z Prahy do STK Horoměřice, ale moje auto už jsme před stěhováním nestihli.

Děkuju za tip na STK Bohdalec, může se hodit.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    ALONSIA: myslej tim, ze vetsinou kdyz nekde bydlis, tak jezdis vetsinou do toho stejnyho servisu, pokud jsi s nim spokojena.. ja to v praze takhle delal driv s Felicii taky.. rekl jsem svymu servisakovi, at mi to vyresi a stalo to nejakou kacku navic, ale prosel jsem, oni vedi jak na to:)

a jinak pokud mas pocit, ze STK bys mela projit v pohode, tak pripadne zkus v Praze na Bohdalci (https://www.stk-bohdalec.cz/).. ted mam Oktavku r.v. 2009 a prosel jsem uz nekolikrat naprosto bez kecu a bez problemu
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    ALONSIA: Rozumim ti. Já jsem z toho úplně frustrovanej, protože mi přijde, že nenažranost těch mechaniků přerostla nějakou rozumnou mez.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Ono je vždy něco jiného, když s autem přijede paní, nebo když s ním přijede pán. Vlastní zkušenost. Nedávno jsem ale byla velice mile překvapena, když žádné kecy kolem jakéhokoliv rázu neproběhly, byla jsem na opravě píchlé pneumatiky v pneuservisu u kláštera a dodnes jsem z toho paf, jak byl pán naprosto korektní.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    ALONSIA: Většina autorizovaných servisů to zajistí... Já tam vezl auto na garanční prohlídku a rovnou vyřídili technickou...
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    GECKO: a co znamená můj servis? (pardon že se tak blbě ptám, nejezdím dlouho a v Praze mi to můj servis nikdy nenabídnul) jako že nějaký servis Toyoty nabízí i vyřízení STK? Měli jsme blbou zkušenost s více auty u téže sítě STK (v Praze rozhodně nedoporučuji Pronto STK)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam