• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)

Hotovo. Hirošima Hadr. Hasne Hulení, Hyeny Hodují.....

rozbalit záhlaví
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    JONAS3: Taky vám to přijde jako píčovina? Hlavně cýve aby už byli ty lítací auta, protože Liberec bude zase kompletně neprůjezdný. Rozdělený na západní a východní Liberec. :)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Aha...
    Liberec chystá proměnu rušné křižovatky u tunelu, část zaplatí developeři - Zdopravy.cz
    https://zdopravy.cz/liberec-chysta-promenu-rusne-krizovatky-u-tunelu-cast-zaplati-developeri-114395/
    JIGGYBIGGIE
    JIGGYBIGGIE --- ---
    JONAS3: Dnes jsem koukala na nějakou benzínku v Bogatini a cena cca. 42 Kc
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Nevíte někdo náhodou, jaké jsou teď ceny nafty na Orlenu v Bogatyni?
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    Neznáte někoho, kdo dokáže vyrobit repliky oken? V Liberci, nebo okolí? Pan Žižka (okna Marma), který to donedávna dělal, mi dnes říkal, že člověka, který pro něj vyráběl oblouková okna vyrazil, a tak dál vyrábí repliky pouze pravoúhlých oken. To není náš případ, a tak nově hledám někoho kdo toto dokáže a nebude to stát milion a půl.

MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Sborník dobré praxe rodinné politiky v Libereckém kraji - náhodou jsem na to před chvílí narazila, když jsem hledala něco úplně jiného

https://www.rodinalk.cz/webfiles/dokumenty/sbornik_dobre_praxe_web_02052022_final.pdf
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    RENOVACE DVEŘÍ

Ve spolupráci s mistrem restaurátorského řemesla, panem Václavem Havelkou, jsme se rozhodli spojit příjemné s užitečným. Na budovách v našich městech můžeme stále vidět bezpočet krásných, starých a skvěle řemeslně zpracovaných historických dveří. Některé ustupují různé náhražce, některé už jen vzdáleně odkazují na časy, kdy vstup do domu byl vizitkou majitele. Protože fandíme starým věcem a protože pan Havelka již pár takových dveří skvěle zrenovoval, rozhodli jsme se v naší dílně přispět k záchraně tohoto dědictví předků. Máte-li na svém domě historické dveře, které potřebují obnovu a nechcete je jen tak hodit do kamen, neváhejte a kontaktujte nás. Vypracujeme cenovou nabídku a vy se rozhodnete.

Kontakt: Jan Michel, micheljbcr@gmail.com, 776 760 191

odsud: https://www.jbvratislavice.com/
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    MOZEK: Souhlas, ale pokud jsi tam byl, víš, že stačí řádově menší zásah. Upravit/opravit doplnit stávající mobiliář, pořešit stávající obrubníky, cestičky atd. Ne to vymydlit, předláždit a udělat tam řady nesmyslnejch záhonů...
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    MOZEK: 2 věci zatim ve vývoji, jedna z nich po 4 letech opět ožila, ale za mě směrem k horšímu díky zadání investora.. .;)
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    Nehodnotím ten projekt. Snad jen, že park kolem muzea má stejný problém jako ten kolem zámku - je mrtvej a je potřeba do něj dostat život, i když zrovna není Anifilm.
    Co mě ale baví jsou ty mentální nesoulady ve vyjádření jedinců, kteří to komentují na úrovni politiků:

"A to je přesně případ parku u muzea. Místa, které je nádherné už samo o sobě, k němuž mají lidé vztah, které by se rozhodně v seznamu priorit, které lidi pálí a chtějí řešit, neprobojovalo ne do první desítky, ani stovky. Ale věřím, že by to nenapadlo v podstatě nikoho. Ovšem - kromě politiků."

V zápětí pak odkáže na článek pro více informací, který ve druhé větě říká: "Park u Severočeského muzea vedle Masarykovy třídy, který patří Libereckému kraji, ale v posledních letech viditelně chátrá."

Boží! :-)
    JIGGYBIGGIE
    JIGGYBIGGIE --- ---
    ERVIN: Ta vizualizace neodpovídá aktuálnímu návrhu, do kterého byly zapracovany připomínky všech možných stran
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    JIGGYBIGGIE: To je tedy opravdu otřesný návrh i prezentace. Celý se to nesmyslně vydláždí, v prezentaci židle stoly nesouvisle, nikde ani zmínka nebo aspoň grafika nějakýho konceptu nebu principu. Interierový fancy-shmancy stolíky s židličkama v úplně nesmyslný části toho parku, dvě grafiky loga, děti někde u plotu... dobrý, kluci z Valtic, serte na to dál. :-D
    JIGGYBIGGIE
    JIGGYBIGGIE --- ---
    Kopíruji z FB Sev. muzea: Veřejné projednání projektu na revitalizaci muzejního parku ve čtvrtek 19. května v 17 hodin v Severočeském muzeu.
    Projekt obnovy parku představí Přemysl Krejčiřík z Ateliér Krejčiříkovi (https://www.atelierkrejcirikovi.cz/zahradni-umeni). Po prezentaci a diskuzi budete mít příležitost v doprovodu autora projektu projít park a slyšet odborný výklad k jednotlivým plánovaným zásahům.

Jak bude vypadat park u muzea? Proběhne prezentace, část veřejnosti je proti | Společnost | Zprávy | Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje
    https://liberecka.drbna.cz/zpravy/spolecnost/29670-jak-bude-vypadat-park-u-muzea-probehne-prezentace-cast-verejnosti-je-proti.html
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    AQUALOCO: Jaké jsou tvé projekty?:)
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    Řekl bych, že nejvíc se v tom v oficiální rovině angažuje KAM (kanc. architekta města) v čele s J. Janďourkem, ale ze zkušenosti vim, jak na dlouho a jak marnej to je boj než se to někam posune. Tyhle snahy prostě u drtivý většiny lidí nenajdou pochopení. S Jirkou souhlasim, ač mi někdy ta jeho banda "až příliš" kecá do projektů, nejen v návaznostech na veřejnej prostor! :)
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    Díky za podněty! Přidej se a strhni to znám a fandím, zatím teda bez štípaček, jen mailem :) Ale každá guerilla má svoje omezené možnosti a většinou to působí pouze lokálně bez širšího zásahu, proto hledám nějaký náznak systémového řešení.
    Jako příklad: manuál povrchů KAM - ten má tu výhodu, že je dokonce závazný.
    Kdyby tedy existoval někdo, ideálně na radnici, kdo téma vizuálního smogu řeší, má k tomu podklady, strategii a cíle, bylo by to úúúúúplně bájo. Pak můžeme tou guerillou pomoct ten bordel mapovat, ověřovat a pak i odstraňovat. Každopádně je super, že to ve vás dříme a dějou se věci kolem toho nejen na nyxu ;)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    JESTEDMAN: To se dočteš i někde na tý stránce, ale já beru vesměs plachty ze zábradlí podél silnic, z autobusových zastávek apod. No a pak třeba na městech občas prudim úředníky s dotazama na některý posvařovaný konstrukce podél silnic. Je až s podivem kolik lidí si na prasáka postaví svařenou kostku vedle hlavní silnice a nabídne jí k pronájmu. Krom toho že je to hnusný, je to mnohdy i nebezpečný. Většinou to nikdo neřeší dokud nemají podnět.

Jo a pak ještě občas posbírám takový ty cedule "zmrzlina 200m", "zmrzlina 150m".... co si každej zapíchá podél silnice kde se mu zlíbí.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    KOOTCHA: jak se pozná evidentně nelegální reklama?
    SONIC
    SONIC --- ---
    MOZEK: Jindrouse znam..nevidame se pravidelne ale makaly sme spolu v elitronicu a obcas si vypomuzem s necim z elektro oboru..mam pocit ze tam dela technologa do dnes..
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Kurňa jsem tu řešil telefonát a Lucky man mě předběhl!
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    MOZEK: Jestli fakt chceš někde začít, tak jestli můžu radit, kup štípačky a sundavej evidentně nelegální bordel. Dělám to už druhym rokem a ty plachty se občas docela hoděj. Třeba paní Lucii z MM reality už jsem využil 2x pod písek a 1x pod štěrk. U plachet "vymáhání dluhů" mám sice občas obavy, že mi na rameno zaklepe nějakej pán bez krku, ale výsledek za to stejně stojí. Většinou je přestane po čase bavit to tam dávat znovu. Více viz https://www.facebook.com/pridejseastrhnito
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam