• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    Usoplené kafe není hodno další diskuse
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    ERVIN: videnskou kavu neasi!
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    ZSIS: Jak teda pijou kafe v Rakousku? Vcelku by mě zajímalo klání tradičních vídeňáků a kávovejch snobů tady z některých mondénních kaváren.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    ERVIN: ne.

zkus si v nejake klasicke videnske kavarne objednat americano. v lepsim pripade pozvednou oboci a poslou te dal k starbucks pro limonadu.
    vetsi cast rakusanu bere kafe hodne vazne, jakoze.. hodne moc vazne. zhruba od konce 17teho stoleti. takze kterymu modelu nejaky hipster dal v poslednich letech fancy nove jmeno neni moc zajimave, a jako v tomhle zaprdnuta konzerva to celkem i chapu. dyt to je proste zredeny, slaby kafe.

liberecka radnice je mala kopie te videnske. ne, ze bych tim zde nekoho prekvapil, ale abych nebyl uplne OT.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    MUFLONEK: Je to zvláštní, protože kávoví mudrlanti americano dobře znaj.
    GECKO
    GECKO --- ---
    MUFLONEK: Si s nima běž podat ruku. Potíž nebyla v tom, popsat tomu omezenci co chce... potíž byla v tom, že ten chlápek začal vysvětlovat, že jeho mašina na kafe nic takovýho neumí vyrobit, pak že ani nemá žádný větší hrnek (tvářil se, že největší co má k dispozici je Duritka na čaj) a pak začal s tou přednáškou o gastrostandardech a tom, jak vypadá správný preso (a co si to teda jako dovolujeme chtít něco, co neodpovídá).
    CDR
    CDR --- ---
    angel dust
    CDR
    CDR --- ---
    tvl, včera jsem měl pocit, že část romů v lbc přešla na angel.
    Nejdříve po cestě z Azylu u baru Bocca mladej týpek strká do holky a strašně na ni řve.
    "Ty mě nezakleješ! Já jsem ďábel, mě nejde zaklít!"
    "Zkoušel mě zaklít tvé sestry a nezvládly to! Já jsem ďábel!"
    Stojím tam a přemýšlím, jestli volat fíky. Holka nekřičí o pomoc, křičí na týpka (obsah jsme nepostřehl). Postávám, ale jsou poblíž další lidé, odcházím, nechť se děje vůle boží (či ďáblova).
    Má cesta vede domů, jsme poněkud kocovinózně zavadlý z předchozího dne. Samozřejmě, má cesta nemůže být bez dalších nechtěných zážitků.
    U Husy stojí statný Rom, kuknu na něj a přemýšlím, proč má průhlednou igelitku plnou plechovek Heineken.
    "Ahoj! Vem si pivo. Výborný německý pivo!"
    "Nechci."
    Přilepil se na mě, neodbytně a trvale.
    Rezignovaně jsem pokrčil rameny.
    Podal mi plechovku, chtěl jsme si ji vzít, ale držel ji.
    ZAčal jsem se usmívat a čekal co bude dál.
    Požadavek na nehoráznou částku. Nebo rovnou celou peněženku. Pohádka a o rodině, která celá umírá na rakovinu brzlíku.
    "Drž ji se mnou. A podívej se mi do očí."
    Držel jsem. A pohlédl do očí.
    Jediné, na co jsem se zmohl, byla příprava na to, abych v případě hlavičky sklonil hlavu, aby šlo čelo na čelo.
    Ty oči byly zvláštní. Nebyly vyjetý, ale byly zneklidňující. Možná v nich byl kousek ďábla. Ale takového ďábla smíška, raracha.
    Hledět takhle zblízka do očí neznámému chlapovi je zneklidňující.
    "Máš úsměv. Jseš dobrej."
    Pustil plechovku ze sevření a nechal mě jít.
    Byl jsem trochu otřesený.
    Mé kroky mířily domů přes park u Krajského úřadu, věděl jsem, že tam bude, tak jako každý den, početný chumel ukrajinských výrostků.
    Pobavili mě.
    Hrály si s míčem v kolečku a ten míč jim samozřejmě spadl do Nisy.
    Už to maj nacvičený, rychle se rozeběhnou ke zbytku starého mostu (možná je to jen torzo držáku po parovodních trubkách), zavěsej se, zhoupnou a skočí do Nisy.
    Takový kopačák něco stojí ,)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    GECKO: No hele jako tak to popíšu jako slabší kafe a ne jako americano, když nějsem v nějaké fancy kavárně...
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    SONIC: achjo, první asociace co mě napadla: Synerovo oko :)))
    SONIC
    SONIC --- ---
    cmoudo mraky vcera moc hezky..

DOCENT
    DOCENT --- ---
    GECKO: Kafe znám jen turka - to už si hipsteři navymýšleli nějaký jiný?
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    NOIZER: Vám v tej Prase zase nepraží celej den do střešního okna a podkroví vůbec.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    KOOTCHA: vy spite s otevrenejma oknama, vid?:) to by nam tady v praze nemohlo stat!:D
    RSZ
    RSZ --- ---
    ..a teda mazec, fakt jak ohýnek z borovýho dříví
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Tak kouř tu byl už v noci.
    RSZ
    RSZ --- ---
    KOOTCHA: uvidím, jestli se po obědě vzbudím s taky s peřinama od popela
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Já se divim, že to sem dorazilo tak pozdě. My jsme to za Šenovem měli kolem půlnoci a ráno jsme se vzbudili s peřinama od popela. Když jsem přijel do LBC tak mi kolegové nevěřili a po obědě lup ho a je to tady taky.
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    CDR: Vidět je, ale ten dým je opravdu silnej :(( ach jo.

SONIC
    SONIC --- ---
    CDR: cernej CO flek je s toho solidni

Windy: Wind map & weather forecast
    https://www.windy.com/cs/-Koncentrace-CO-cosc?cosc%2C50.410%2C14.903%2C8=
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam