• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    NYXYN
    NYXYN --- ---
    RSZ: no ty krávo, to jsem měl albrecht za docela fajn pivovar, i to tam je hezký a tak, pivo v poho.. Sladká nevědomost.
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    RSZ: sám nevím jestli se mu vysmát nebo mě ho má bejt líto ... Každopádně asi má co chtěl nebo co musel chtít aby mohl mít ...
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    CDR: U těchhle barev to může bejt třeba nedodržení technologického postupu. Zředí se to víc, než má, aby se ušetřilo a dělá to tyhle neplechy. Totéž to může bejt i u těch štuků. Je to technologie, kterou dřív dělalo spousta firem. Dneska to je to méně žádané upadající řemeslo. A šlendrián na každym rohu. Kór u státních zakázek.
    CDR
    CDR --- ---
    samozřejmě "fascinuje"
    Vždy se mi vybaví kamarád chválící nové "kosmické" technologie ve stavebnictví.
    Proč se třeba rozpadají opravené fasády po deseti letech (typicky secesní fasády, které vydržely do renovace cca 100 let), vysvětlit nedokázal.
    CDR
    CDR --- ---
    ZSIS: má být znovuotevřená asi do 14 dnů pod novým majitelem.
    Zámeček je zajímavý, fascinujou mě ta stečená červená barva na fasádě .)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    RSZ: pro lidi za barem synonym. aspon v nemcine. ale dik za dulezitou pripominku, zachranila den.

nedavno jsem si v liberci vyrizoval pas, a zas si uvedomil, jak se mi to mesto vlastne libi. vyjma toho jsem si prosel i ten zamecek, mel jsem trosku casu. mira chatrani me celkem prekvapila, ze se neco takoveho deje s takovym objektem v centru mesta jako je liberec je prinejmensim podivne. uz se to tu resilo, ja jen, at se tu neresi furt kafe.

funguje vlastna jeste v nejake forme stamina? ja tam pred 20ti lety travil dost casu o prazdninach, ale pres pandemii se clovek docetl pomatenych veci, neni z toho (fb) uplne jasne, jestli to jeste v nejake forme jede. za me by to byla dost skoda, i kdyz to pro hodne lidi byla stale vetsi a vetsi dira.
    RSZ
    RSZ --- ---
    ZSIS: Ackchyually, základem je espresso, ne presso.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    ERVIN: zaklad prakticky vsech modelu je presso, o kterem se tu lidi umi bavit jako chlapi v ceske hospode o spravnem cepovani piva. podle mnozstvi kafe/vody/mlika/smetany a evtl. dalsich jednoraznych prisad (rum, cognac, zmrzlina..) si to deli na citenych 321 druhu. ani jeden z nich neni videnska kava ;) [no, mozna "wiener melange", ale tu si vetsina objednava jen jako "melange"].

jinak mea culpa, zda se, ze vsude jinde je cafe americano opravdu vicemene znamy pojem pro... zredeny kafe. ve vidni by to nejspis odpovidalo modelu "Verlängerter" (="Prodlouzeny").

a uz koncim.
    RSZ
    RSZ --- ---
    MUFLONEK: Frýdlant nevynechal

MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    TVL jsem tak ráda že Bureš na své trase vynechává Jablonec.o)))) Se nemusím stydět...
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    Usoplené kafe není hodno další diskuse
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    ERVIN: videnskou kavu neasi!
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    ZSIS: Jak teda pijou kafe v Rakousku? Vcelku by mě zajímalo klání tradičních vídeňáků a kávovejch snobů tady z některých mondénních kaváren.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    ERVIN: ne.

zkus si v nejake klasicke videnske kavarne objednat americano. v lepsim pripade pozvednou oboci a poslou te dal k starbucks pro limonadu.
    vetsi cast rakusanu bere kafe hodne vazne, jakoze.. hodne moc vazne. zhruba od konce 17teho stoleti. takze kterymu modelu nejaky hipster dal v poslednich letech fancy nove jmeno neni moc zajimave, a jako v tomhle zaprdnuta konzerva to celkem i chapu. dyt to je proste zredeny, slaby kafe.

liberecka radnice je mala kopie te videnske. ne, ze bych tim zde nekoho prekvapil, ale abych nebyl uplne OT.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    MUFLONEK: Je to zvláštní, protože kávoví mudrlanti americano dobře znaj.
    GECKO
    GECKO --- ---
    MUFLONEK: Si s nima běž podat ruku. Potíž nebyla v tom, popsat tomu omezenci co chce... potíž byla v tom, že ten chlápek začal vysvětlovat, že jeho mašina na kafe nic takovýho neumí vyrobit, pak že ani nemá žádný větší hrnek (tvářil se, že největší co má k dispozici je Duritka na čaj) a pak začal s tou přednáškou o gastrostandardech a tom, jak vypadá správný preso (a co si to teda jako dovolujeme chtít něco, co neodpovídá).
    CDR
    CDR --- ---
    angel dust
    CDR
    CDR --- ---
    tvl, včera jsem měl pocit, že část romů v lbc přešla na angel.
    Nejdříve po cestě z Azylu u baru Bocca mladej týpek strká do holky a strašně na ni řve.
    "Ty mě nezakleješ! Já jsem ďábel, mě nejde zaklít!"
    "Zkoušel mě zaklít tvé sestry a nezvládly to! Já jsem ďábel!"
    Stojím tam a přemýšlím, jestli volat fíky. Holka nekřičí o pomoc, křičí na týpka (obsah jsme nepostřehl). Postávám, ale jsou poblíž další lidé, odcházím, nechť se děje vůle boží (či ďáblova).
    Má cesta vede domů, jsme poněkud kocovinózně zavadlý z předchozího dne. Samozřejmě, má cesta nemůže být bez dalších nechtěných zážitků.
    U Husy stojí statný Rom, kuknu na něj a přemýšlím, proč má průhlednou igelitku plnou plechovek Heineken.
    "Ahoj! Vem si pivo. Výborný německý pivo!"
    "Nechci."
    Přilepil se na mě, neodbytně a trvale.
    Rezignovaně jsem pokrčil rameny.
    Podal mi plechovku, chtěl jsme si ji vzít, ale držel ji.
    ZAčal jsem se usmívat a čekal co bude dál.
    Požadavek na nehoráznou částku. Nebo rovnou celou peněženku. Pohádka a o rodině, která celá umírá na rakovinu brzlíku.
    "Drž ji se mnou. A podívej se mi do očí."
    Držel jsem. A pohlédl do očí.
    Jediné, na co jsem se zmohl, byla příprava na to, abych v případě hlavičky sklonil hlavu, aby šlo čelo na čelo.
    Ty oči byly zvláštní. Nebyly vyjetý, ale byly zneklidňující. Možná v nich byl kousek ďábla. Ale takového ďábla smíška, raracha.
    Hledět takhle zblízka do očí neznámému chlapovi je zneklidňující.
    "Máš úsměv. Jseš dobrej."
    Pustil plechovku ze sevření a nechal mě jít.
    Byl jsem trochu otřesený.
    Mé kroky mířily domů přes park u Krajského úřadu, věděl jsem, že tam bude, tak jako každý den, početný chumel ukrajinských výrostků.
    Pobavili mě.
    Hrály si s míčem v kolečku a ten míč jim samozřejmě spadl do Nisy.
    Už to maj nacvičený, rychle se rozeběhnou ke zbytku starého mostu (možná je to jen torzo držáku po parovodních trubkách), zavěsej se, zhoupnou a skočí do Nisy.
    Takový kopačák něco stojí ,)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    GECKO: No hele jako tak to popíšu jako slabší kafe a ne jako americano, když nějsem v nějaké fancy kavárně...
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    SONIC: achjo, první asociace co mě napadla: Synerovo oko :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam