AQUALOCO: To je právě to... Co mi na tom vadí, jsou prázdná politická hesla neopírající se o realitu. A dojení dotací, což je jenom dláždění cesty ke korupci (nejenom v Liberci, to je obecný jev, kde jsou dotace, roste korupce). Další co mi na tom vadí, je opět někoho privilegovat na úkor jiných. Proč Liberec, proč ne Turnov, všichni? Proč mají někteří platit jiným jejich komfort?
Jinak se spoustou tezí obecně souhlasím, ač si mě kolega ZSIS asi zaškatulkoval jinak (No jo, taková hezká vlastnost. Jen pro info, roušku nosím i bez nařízení a jsem celoživotní nekuřák). Už třeba proto, že se ochraně přírody snažím věnovat reálně, a ne o tom kecat a mávat transparenty. Každý den, kdy to jde, jedu do práce na kole, i hnusném počasí, snažím se v tom našem bytovém domě prosadit soláry (což je vzhledem k některým důchodcům docela těžké), fandím novým technologiím pro pohon aut ...
S čím ale nemohu souhlasit, je prostě tlačení přes závit, jako se to děje teď pod záštitou klimatické změny. Ale to je na delší debatu... Jen by mě zajímalo, jestli tady horlivý kolega zprávu AR6 od IPCC alespoň zběžně prolétl, nebo jen papouškuje teze a nesmysly, které produkují politici a aktivistické skupiny na základě Summary for policymakers z této zprávy.