• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    ERVIN: Mě ten dům přijde důstojný a na úrovni. Není tam tak markantní zpoždění s dobovou estetikou jako například u celého dokončovaného komplexu na Rybníčku (to že nakreslíš projekt a pak 10 let čekáš na povolení a mezitím se odehraje dekáda změn v designu, potřebách, estetice atp.) Kéž by všechny ty bolestivé liberecké díry postupně mizely v podobné a vyšší kvalitě.
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    ERVIN: mě by to víc bavilo, kdyby to nebylo nalepené. Jinak jo, ta symetrie dvou polovin je příjemná.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    VICTO_REA: Jsou. Daný zákonem, územnim plánem, případně regulačním plánem. Vliv na to má třeba i oslunění (proto třeba ten barák za tim má tu fasádu takhle vytočenou)

MOZEK: Je to trochu brutál, ale za mě good. Navíc můj hood. A v Gennetu jsem jeden čas bydlel... teda než to vůbec Genet byl. Krásný výhledy na město jsme z toho podkroví měli.
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    Hm... Nejsou na ty mezery mezi baráky nějaký regule?
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    Nový liberecký přírůstek skoro hotov.

HAROLD
    HAROLD --- ---
    CDR: Já asi 30 :-D
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    RSZ: To by byl splněný sen! Teda ten je, že jeden ten byt jednou třeba někdo bude prodávat a nějakou vesmírnou náhodou se mi jej podaří koupit:))
    RSZ
    RSZ --- ---
    MOZEK: taková osoba je i tady v auditku a třeba se ti ozve:)
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    RSZ: Neznáš někoho kdo tam obývá ty terasové byty v posledním patře? Toužím poznat jejich dispozice, avšak neexistují ani fotky ani půdorysy, nebo neumím hledat:/
    RSZ
    RSZ --- ---
    MUFLONEK: z wolkeraku
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    RSZ: To je brané od Vesce? .o)
    RSZ
    RSZ --- ---
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    LUCKYMARY: nevim, jestli tam maji kafe a zakusky (imho by mit mohli) ale vcera sem byl ve Forkys a tam maji vegan vsechno a je to tam super :-)
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    LUCKYMARY: Myslim ze v Jednokafe by mohli mít (minimálně to kafe) a občas v Široký myslej na vgn. Pak bych tipovall Mikynu a Café Kytka...
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    Zdravím, je někde v centru kavárna, kde mají vegan cappuccino a zákusky? Děkuji
    HONXX
    HONXX --- ---
    MOZEK: Je to tak, bazén se bude rekonstruovat tak, aby zůstala zachovaná jeho historická podoba a zbaví se devadesátkových vylepšení. Tobogán a řeka zůstanou. Zbývá "drobnost" - najít peníze. Než se najdou, tak se bude flikovat to nejnutnější, aby se nemusel zavřít, tak jak to doporučil posudek ČVÚT.

Přestavba Tržního náměstí je hudba budoucnosti. Každopádně se brzy začne se stavbou Nové Pastýřské, která se dotkne části náměstí.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    MOZEK: ja byl v bazenu tak pre 20ti lety. vzpominky ale pekne, takovy old-school futurismus vychodniho bloku, ale zajimave proveden. kdekoli jsem a citim silne chlor, vzpominam na odpoledne v bazenu a saune s tatou. jedinecny :D ale je tam teda dost subjektivnich dojmu z mladi, asi bych to dnes vnimal jinak.

jsem teda zvedav na to reseni dopravy. chapu, ze na zapojeni parku k bazenu se ulice musi uklidnit, ale to bych vyhodil i tu MHD par metru dal. jezdivam tudy autem za babickou do rochlic kdyz jsem v LBC, tak uz mam strach, kudy me to bude hnat. ale asi to musi nejak byt, chapu. liberecke silnice jsou zaludne, a obcas jsem fakt rad, ze jsem tam delal ridicak, protoze jinak bych tam ted pravidelne zbusoboval neskutecnej bordel.
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    CDR: zajdi, stojí to za to ;)

Jako teoreticky by ta rekonstrukce měla být citlivá k původnímu návrhu:
    archiweb.cz - Rekonstrukci bazénu připravuje Liberec s jeho původním autorem
    https://www.archiweb.cz/n/domaci/rekonstrukci-bazenu-pripravuje-liberec-s-jeho-puvodnim-autorem
    Zároveň by měla zahrnout revitalizaci okolí:
    archiweb.cz - Liberec podle návrhu více propojí bazén s přilehlým náměstím
    https://www.archiweb.cz/n/domaci/liberec-podle-navrhu-vice-propoji-bazen-s-prilehlym-namestim

Uvidíme, jak to celé dopadne. Věřím v KAM :-)
    NOIK
    NOIK --- ---
    MOZEK:
    CDR: přesně tak, navíc je to skoro všechno dochovaný v původním stavu, což se dneska už moc nevidí, zvlášť v bazénu
    CDR
    CDR --- ---
    MOZEK: njn, jsem architektonický (nejen) barbar, fakt si zevnitř nevybavím nic extra :3
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam