• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    ATAN
    ATAN --- ---
    Kulturak hori.
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    A hle, Labáček!

4/8 Liberecko - Příběhy starých hospod | Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/14292423175-pribehy-starych-hospod/221544160170004/
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    RSZ:
    DOCENT: Pánové, rozumim tomu, co říkáte, ale vy opravdu nejste cílovka... Tyhle špumprnágle jejich cílovka vyhledává a dneska už možná taky trochu vyžaduje. Každému, co jeho jest.
    Pivní flame tady byl asi půl roku zpátky. Podobně jako pivo se dá zbožšťovat i kafe a koneckonců je tu celá řada mudrlantů kolem toho nejlíp udělanýho vajíčka...
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    ERVIN: Na jedné straně je fenomén, který ovlivnil lidstvo více než všechna náboženství. Nápoj, co nejednou zachránil lidstvo. Nápoj, kvůli kterému se vymyslelo písmo a na kterém je stále o objevoval po tisíce let. A na druhé straně kafe a džuveč ....
    KOJB
    KOJB --- ---
    DOCENT: Tak na pivo si muzes skočit do kazdy knajpy, nebo do Azylu na nějaký speciály, když tomu holdujes. Kdo zase ma rad drinky ať už alko nebo nealko může do tohoto baru. Kazdy dle chuti pane Docente.
    RSZ
    RSZ --- ---
    MOZEK: já se na ten fb podíval a asi jsem už fakt starej, to někdo fakt sleduje a nějak se z toho těší jo? :)
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    DOCENT: A čim se níže jmenovaní liší od craftové komunity? Ptám se pro kamaráda.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    MOZEK: Každopádně když skončí v propadlišti dějin bar bez piva, nebude mě to mrzet :) Mixologové, to je jako kuchtíci nebo zalévači kávového zrna - dostanou se nejdál ke zkvašeným hroznům. Neuznávám, nerespektuji. A ještě tam někdo napíše, mějte alespoň lahvovou Plzeň ...
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    DOCENT: Hlavně tohle několikaměsíční lákání na projekt je IMHO hodně mimo. Chvilku tě to možná baví a říkáš si:"hm tajemství, hm možná exkluzivní, hm hm". A po půl roce:"hmm votevřou to vůbec, nebo je to nějakej divnej experiment na loajalitu zatím neexistující komunity??". Psát o tom jak vybíráš pomalu každý prkno a skleničku na drink je velmi zvláštní pokus o originální obsah.
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    má pravdu HAROLD!
    na mě si ten barák uzurpuje veškerou symetricky-dominantní pozornost ač se nachází v prostředí, který to podle mýho úplně nepodporuje. Tak trochu monument, ale vim, jak to třeba s investorama jako architekt chodí, na Liberec vlastně dobrý... :)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Mně ten barák připadá docela idiotskej. Jako sám o sobě takový nenadchne-neurazí, ale že architekt neni schopnej využít tu křivku zdi, vedle Gennet a prostě nevytvoří nějakej koncept, kterej by byl charakteristickej, unikátní, vycházel z kontextu a měl nějakej záměr, to mě mrdá. Místo toto tam prostě vlepim kocku, co by mohla stát absolutně kdekoli, včetně někde vole na Haný uprostřed polí, a nikdo by si toho nevšim nebo to považoval za ňákou random trafostanici, to mi příde takový... liberecký využití potenciálu fleku, no... Aneb dopadlo to jako dycky...
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    CDR: Ta jejich prážáčtina na FB, ta se nedá číst. Bolí z toho oči. Ale jsem zvědav, jestli se tu takový koktejlový bar chytí a prolomí ledy. Třeba craftové pivní vlně Liberec celkem obstojně odolává.
    CDR
    CDR --- ---
    ERVIN: nad tím jsem přemýšlel taky, ten bar je dost velkej a bude tam bugr. Ale ona je tam dost vysoká hladina hluku (například brzdící tramvaje, bydlel jsem v paneláku vedle ČIŽP a to ej fakt bengál), tak s eto možná schová .)
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    CDR: Sedrício! To máš z toho, že diskutuješ s idiotama na Facebooku! Pojď si hladit pytle na NYX, tady najdeš pochopení!

Souhlasím s tim, co psal MOZEK. Shodou okolností jsem zrovna byl v kanclu, kterej to tehdy kreslil, aby jim to pak při projednávání z pozice městskýho architekta tehdy Kousal vyfouk a kreslil to sám. V principu tohle území tohle řešení chce. Původní návrh byl ještě radikálnější. Estetika je diskutabilní (jak jsem psal za mě ok). Městotvérné to je dostatečně.

Jsem zvědavej, jak si tam bude povídat s rezidentama bar Bylo Nebylo, jehož logo a grafiku navrhoval jeden nyxí typobůh.

Jsem moc zvědavej jak nakonec dopadne dolní centrum, okolí papíráku atd. A tedy nová Pastýřská, která je mi sakro blízko. Není vo tom někde článek?
    CDR
    CDR --- ---
    ERVIN: mně za to trochu na fb šikanují, když to napíšu, ale mě se rosa komplex celkem líbí. Hlavně ten rohový ohlodaný barák.
    Celkem dost zeleně, je to průchozí, vznikla taková příjemná skrytá ulička.
    Teď se tam chystá velký bar - jestli bude náplavka (někdy) bude to doplňovat.
    Lem obchodů okolo, mám blízko večerku.
    Chápu, že to není žádná haut cuture architektura, ale neuráží mě to. Už jen kvůli tomu, že ta čtvrť směrem k IQ landii je dost osšklivá a zanedbaná, ostatně za vše mluví ulice mezi rosa komplexem a parkovištěm/barber shopem/prodejem kovových trubic, chodník sypaný válcovaným štěrkem se moc ve městě nevidí.
    Kousek od centra a největší industriální periferie.
    RSZ
    RSZ --- ---
    ERVIN: jo, třeba za obchodkou taky ten malej bytovej dům, docela mě to překvapilo..
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    ERVIN: Uplnej souhlas.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    VICTO_REA: Rozumím.

MOZEK: Já nejvíc kvituji to, že se staví v centru. Stále jsou v něm zastsvitelný plochy, díry v blocích atd. Dost baráků je v centru taky pořád prázdnejch (protože 90s divočina a nevypořádaný majetky Kendíků a dalších) o dolním centru nemluvě. Vlastně i za ten Rybníček jsem vcelku rád. Někdy si už v centru začínám připadat jako ve stotisícovém městě.
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    ERVIN: Mě ten dům přijde důstojný a na úrovni. Není tam tak markantní zpoždění s dobovou estetikou jako například u celého dokončovaného komplexu na Rybníčku (to že nakreslíš projekt a pak 10 let čekáš na povolení a mezitím se odehraje dekáda změn v designu, potřebách, estetice atp.) Kéž by všechny ty bolestivé liberecké díry postupně mizely v podobné a vyšší kvalitě.
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    ERVIN: mě by to víc bavilo, kdyby to nebylo nalepené. Jinak jo, ta symetrie dvou polovin je příjemná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam