• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)

Hotovo. Hirošima Hadr. Hasne Hulení, Hyeny Hodují.....

rozbalit záhlaví
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    KOOTCHA: Tak na cenu nedělám kalkulaci... to je od tebe s prominutím hloupá poznámka. Jen jako zákazník cítím, že cena neodpovídá tomu, co za ni dostanu, nebo mohu dostat. Ale asi jsem zhýčkaný stavem z rodného města.
    A o Opuscard+ jsem si psal i s panem jednatelem. Psal jsem k tomu dost poznatků a výtek.

Např. je to nepoužitelné pro děti - nemají mobil (mají ho omezený na základní funkce), nemají hodinky, nemají platební kartu.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    JONAS3: Tak adekvátní ti nepřijde, ale jak vysoká by být měla, to nevíš... OK.
    Btw opuscard+ právě znamená, že už identifikátor neni fyzicky spojenej s kartou a můžeš si to spárovat třeba s platební kartou, nebo chytrejma hodinkama. Jízdný si můžeš kupovat i na eshopu, nebo v mobilní aplikaci.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    KOOTCHA: Otázka se nevztahuje na krajské město, ale na rozsah sítě, která je dost mizerná, i když docela pochopitelná k místním podmínkám.
    Prakticky kamkoliv se chceš dostat, musíš na Fügnerku, a přestupovat. Takže jsou to takové krátké hopy v MHD doprovázené čekáním na přestupech. Prakticky chybí denní okružní linky.
    A na cenu se mě neptej, ale nepřijde mi adekvátní.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    JONAS3: No a co jako? A i kdyby tam dali papírovku za 24, tak zůstane Liberec v tom přehledu na úplně stejnym místě.
    Takže bych se znovu rád zeptal kolik by ti přišla adekvátní cena za použití MHD v krajskym městě.
    RSZ
    RSZ --- ---
    KOOTCHA: trochu mi pijou krev ty T3ky, pro šotouše dobrý, ale třeba v Brně je mají alespoň hloubkově modernizovaný, to už by fakt sneslo nějaký pokrok
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    KOOTCHA: S Opuskartou, ale ta není zadarmo. Takže to není základní jízdné.
    A to k tomu proběhly od 1. 9. další změny, Opuskarty jsou rušeny a nahrazovány za Opuskarty+
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    JONAS3: Ano opravdu, zrak tě nešálí, protože 22 korun stojí.
    RSZ
    RSZ --- ---
    NAILER: imho kryté místo s el. v praze za dvojku neseženeš, za dvojku vidím nekrytá
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    KOOTCHA: NO a taky jsem k tomu dával článek přímo z Drbny se Šolcem. To nás čeká od nového roku.
    A opravdu sem dáváš článek, ve kterém je jízdné v Liberci 22,-? Opravdu?
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    JONAS3: tyjo už jsi tu něco o nejdražším jízdnym v MHD psal a není to pravda (viz https://www.elogistika.info/srovnani-cen-mhd-ve-velkych-mestech/) a zóna Liberec je až do Bedřichova. Btw jezděj teď dva elektrický autobusy a tramvaje taky nejsou úplně všude. Neříkám, že nejezděj i starý herky, ale to se snad rychle změní i vlivem nedávno schválený legislativy.
    Velká proměna MHD. Od roku 2030 má mít 85 % nových autobusů nulové emise - Zdopravy.cz
    https://zdopravy.cz/velka-promena-mhd-do-roku-2030-ma-mit-85-novych-autobusu-nulove-emise-180779/

Mě teda cena MHD v LBC přijde pořád dost nízká. Když jsi zdejší a zaplatíš plnou pálku, tak máš na celej rok za 3650,- Kč pořešený dojíždění neomezeně kamkoliv s jakymkoliv dopravcem. Jednorázovka dospělej za 22/24,-. Kolik by sis představoval že by byla adekvátní cena za jízdu přes celej Liberec? Pětikábli? Stejně by ti reálnou ztrátu doplatilo zase město, jako to dělá i teď.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Prý minulý pátek proběhla zase nějaká velká rvačka na Fügnerce.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    NAILER: Praha není Liberec, čéče. Tady je, nebo bude, nejdražší všechno. MHD, parkování... A ten komfort, co za to dostaneš! Za stejnou cenu ujedeš v odrbaném a vyřazeném autobusu z Hradce, Olomouce, Ostravy tak polovinu kilometrů. A parkování? No co bys chtěl za ty prachy... ;)
    NAILER
    NAILER --- ---
    Dík, budu zvědavej na info. Je to teda docela raketa, v Brně a Praze jsou takovýhle plně zasíťovaný místa okolo dvojky...
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    je to plný, v listopadu se uvidí, jestli budou všichni pokračovat, 2500/měs, kdyby se uvolnilo, dá vědět
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    NAILER: Připojuji se.o)
    NAILER
    NAILER --- ---
    RSZ: aaaha. A nasdilel bys kontakt a detaily (kolik to stojí, jaká je max výška, je tam elektřina, dá se vyjet 24/7), že bych se zařadil do fronty?
    RSZ
    RSZ --- ---
    JESTEDMAN: parkujeme tam a není jediné volné místo
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    NAILER: Zkus SVED
    NAILER
    NAILER --- ---
    MUFLONEK: já bych právě rád jezdil i v zimě (obzvlášť když jsou teď tak teplý), a nechci auto nechávat na ulici, kde denně solí...
    NAILER
    NAILER --- ---
    JESTEDMAN: Dík, na to jsem taky dostal tip a hledám kontakt. Obchodní rejstříky nic neukazují, tak jsem plánoval tam zajet zabouchat.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    MUFLONEK: místa je tam hromada, ale nevím jak to má vytížený, až se mi ozve, tak to sem píchnu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam