• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)

Hotovo. Hirošima Hadr. Hasne Hulení, Hyeny Hodují.....

rozbalit záhlaví
    RSZ
    RSZ --- ---
    JESTEDMAN: parkujeme tam a není jediné volné místo
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    MUFLONEK: místa je tam hromada, ale nevím jak to má vytížený, až se mi ozve, tak to sem píchnu
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    NAILER: My teda přes zimu většinou nejezdíme. Zazimováváme koncem listopadu... a zpět auto bereme v dubnu...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    JESTEDMAN: Kdyby tam bylo víc míst, mohu o kontakt taky poprosit? Za zeptání nic nedáme...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    NAILER: Tak pak ještě jsme před Smržovkou stáli v Chrastavě... https://www.saabstance.cz/kontakt/ - Ale tam asi taky bude problém s výškou... My na průjezd počítáme 3,5 m výška...
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    NAILER: v textilaně, vjezd je naproti Termice, zkusím ti sehnat kontakt
    NAILER
    NAILER --- ---
    MUFLONEK: To je moc daleko, můžu to parkovat u rodičů na zahradě, u Mnichova Hradiště, a to je na víkendový výjezdy s dětma logisticky furt dost komplikovaný. Ten příspěvek jsem viděl, to bylo i nádraží, ale s omezenou výškou, kam se nevlezeme.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    NAILER: VLiberci teď někdo v nějaké skupině sdílel... ale kdybych si vzpomenula... jinak mi parkuje me obytku ve Smržovka na Nové vsi resp někde mezi.o)) v bývalém kravíně. Chce asi 1500 za měsíc...
    NAILER
    NAILER --- ---
    Sháním v Liberci garáž/halu/přístřešek na obytku, nevíte někdo o něčem?
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    CZEHUN: Ano, já vím... a taky má těžbu i jinde.o)
    CZEHUN
    CZEHUN --- ---
    MUFLONEK: Na Černý Studnici Toho moc netěžej. A majitel je Ligranit.
    RSZ
    RSZ --- ---
    MUFLONEK: O té žule mi to říkal Jirka J., když jsem chválil ty velký desky, ten by snad měl mít přehled. Možná je jiný dodavatel pro desky a pro obklad nábřežní zdi.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    RSZ: Hele, ta žula... zrovna co vím, tak pro přehradu se šutr láme na Černý Studnici. Bavil se o tom můj chlap s majitelem lomu...
    RSZ
    RSZ --- ---
    na přehradě už jsou žulové schody a ze zdi už je postavený pořádný kus, pěkné. Btw žula prý není liberecká, ale polská, že prý vyjde o třetinu levněji:)

EDASX
    EDASX --- ---
    KOOTCHA: mluvim z vlastní zkušenosti.... chteli jsme a troufnu si tvrdit, ze jsme furt ty hodní.... ale je to skutečně náročné a vidím, ze si ten projekt nakonec snad na sebe ani nevydělá .) ale je to tedy pražská zkušenost .)
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    ZSIS: No právě že to je výhoda našich sídlišť.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    ERVIN: a inženýr vedle zedníka je nějaký problém? co na to třeba truhlář?
    RSZ
    RSZ --- ---
    ..onehdy jsem četl Shuggieho Bainse, tak jsem se koukal jak vypadal takový Glasgow v 80s

ERVIN
    ERVIN --- ---
    LWEEK: Tak oni v Británii jsou taky paneláky a sídliště. Ale tam je to teda fakt hustoles. Tady komouši stěhovali do paneláků inženýra vedle zedníka. Tam to byl fakt ultralowcost pro imigranty a socky... a podle toho to taky vypadá. Takže tam ten tlak chápu. A řekl bych, že to taky bude souviset s tím, jak výkonná je ekonomika v tý daný zemi. Protože nejdřív potřebuješ zajistit věci základní a pak až je čas si vymejšlet, jak to mít hezký. V neposlední řadě to je taky o nabídce a poptávce a pokud je mi dobře známo, poptávka převyšuje a tak lidi, co chtěj vlastní bydlení buď jako investici na stáří nebo v tom chtěj opravdu bydlet, koupěj cokoliv.

Jinak ano, všechny tvou jmenovaný stavby nestárnou a stárnout pěkně nebudou. Ale vzhledem k tomu, že je o to furt zájem, tak se to prostě takhle bude stavět dál.

K tomu všeobecnýmu vkusu, vono to už začíná ve škole. Jak u vás na základce vypadala hudebka? O čem jste si povídali na výtvarce, na kolika výstavách jste byli?

GECKO: Jasný. Já se tim možná trochu neobratnym způsobem snažil říct, že už to je nějakou dobu. Snad už ti zmrdi vychcípaj. Doufám, že stopkou Fremra v létě zavanul novej vítr...
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    EDASX: Chceš tedy říct, že na vině jsou zákony a úřady? To já samozřejmě nevím, ale přijde mi, že baráky si lidi pizdí dobrovolně. Nějakou dobu jsem žil v Británii a tam se děje opačný směr. Vzhled baráků se brutálně reguluje a dokonce baráky z období betonového brutalismu tak nějak padají po celé Británii. Tam se lidi nebojí říct "Paneláky tu nechceme", a prostě postavit nové domy, přestěhovat lidi a panelák zbořit. A je to děsně znát. Neříkám, že je Británie nějaká dokonalá zahrada, ale jejich vesnice a městečka jsou opravdu malebné a nové většinou docela hezky navazuje na to staré. Jak u nás jsou vyjímky pěkných staveb, tak tam jsou vyjímky ošklivých.

U nás všichni říkají "fuj paneláky", a nejen že je neboříme, ale stavíme nové které jsou kolikrát horší než ty staré. Víz ten panelák na Rušičce u tramvajové trati. Ale i to nedaleké sídliště naproti domova důchodců. Vždyť jak je to staré? 10-20 let? To co se teď staví na Perštýně. Už teď to vypadá všeliak ... jak to bude vypadat za 10 let? Podle mne to nebude stárnout pěkně.
    GECKO
    GECKO --- ---
    ERVIN: No, něco na tom možná bude... trochu faktografie... je to necelých 34 let, zdaleka ne ještě 40. A ty zasr... komunisti, resp různý oportunisti komunistickýho režimu, fízlové, vexláci atd po revoluci získali ekonomickou moc (a s tím nešlo prostě nic udělat, to je sorta lidí, co bude něde u lizu víceméně za každýho režimu) a i po těch 34 letech máme jendoho komunistu za prezidenta (a málem jsme měli jiného, horšího, co byl navíc udavač a fízl) měli jsme ho za premiéra a bohužel to vypadá, že zase budeme a pořád jsou nalezlí všude možně... na tyhle škody prostě tři desetiletí nestačí, je potřeba otočit několik generací...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam