• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    RSZ
    RSZ --- ---
    Pád lanovky na Ještěd: Policie zahájila trestní stíhání Českých drah a čtyř fyzických osob - Zdopravy.cz
    https://zdopravy.cz/pad-lanovky-na-jested-policie-zahajila-trestni-stihani-ctyr-osob-a-jedne-firmy-182443/
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Liberec bleskově opraví kruhák u Globusu. Práce naplánovali na 38 hodin

Zajímavý systém výběru dopravních omezení která se řeší přednostně. Raději bych kdyby vyřešili bleskově centrum města a do globusu to můžou zavřít klidně na dva roky.
    RSZ
    RSZ --- ---
    LWEEK: já sem i po pár letech u vytržení z vyhřívaných zastávek, vždy čisto
    WELITELKA
    WELITELKA --- ---
    architektura 58-89
    5/8 SIAL
    5/8 SIAL - Architektura 58-89 | Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/11748097773-architektura-58-89/217562263100005/
    EDASX
    EDASX --- ---
    NAILER: Praha pod 2k měsíčně.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Tohle by se mohlo hodit i v Liberci. :)

Japanese Inventions Are Crazy! #shorts #japan
    https://youtube.com/shorts/nLTjP-Hqjbg?si=BulnNPPriFmiGSWG
    NAILER
    NAILER --- ---
    EDASX: Liberec nebo Praha?
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Repost. Myslim, ze na tom ma zasluhu nekdo zdejsi.

EDASX
    EDASX --- ---
    NAILER: tohle sleduju dlouhodobě a je to bez šance .)
    NAILER
    NAILER --- ---
    RSZ: Nedávno někdo v nějaký skupíně nabízel. Ofiko nabídky na netu jsou pravda vyšší.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    KOOTCHA: v praze to taky stoji 3650,-/rok:)
    CZEHUN
    CZEHUN --- ---
    JONAS3: pozor! Bedřichov - Křižanský sedlo dáš jenom v létě a o výkendu:-)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    MHD by melo byt bezplatne. vsude.

hit me.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    KOOTCHA: A mohl sis odpustit příklad "pohyb na mizerný síti z Bedřichova do Křižanskýho sedla". Nevím, jestli to tušíš, ale tahle cesta trvá 1 h 53 minut, a dáš ji tedy za 48 Kč. To se ti moc nepovedlo.
    Co jednodušší příklad, dostat se z Vesec samoobsluha k Lékárně, do Zeleného údolí...? Tady mi prostě chybí pravidelné okružní linky, aby člověk nemusel na Fügnerku.
    Taky mi chybí nepřestupní jízdenky. Klidně s krátkou dobou, na 20 minut (?). Na jednu jízdu do a z centra. Pokud chci jet dál, pořídím si za víc přestupnou. Napadá mě od pasu 15 Kč za 20 minut, 24 za přestupnou. To dává smysl? A myslím, že by se zvýšil i počet platících, co dnes kvůli 3 zastávkám riskují bez jízdenky.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Plánovaná cena jízdného už je opravdu za hranicí použitelnosti. Sám se po Liberci dopravuji převážně pěšky. S detmi občas jedeme MHD ale s novým ceníkem bude cesta pro dvě dospělé osoby a dvě platící děti z lidaku k radnici nebo nadrazi podobná i s Boltem. Cena roční jízdenky je IMHO v pohodě ale za na tu cenu se jako občasný uživatel nedostanu. A do města a zpět jet za 48 Kč pro něco do města to se radši projdu nebo si to objednám na netu :)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    KOOTCHA: Ach jo..
    Ad cena, pochopil jsem to tak, že po mně chceš konkrétní cenu. Proto jsem to považoval za hloupou poznámku. V tom případě se omlouvám.

Ale co se týká druhé části. Sorry jako bajky? Tak tos vůbec nepochopil, a to je ta chyba, kterou jsem řešil i s jednatelem koridu. A naopak tvoje poznámka je mimo.
    Já nejsem uživatel karty, já jsem jen jejím "správcem" pro děti. Takže já nemám šanci si zjistit stav v buse! Od toho jsem měl účet v aplikaci! Který je od 1.9. vypnutý, super. Nebo ledaže bych si koupil jízdenku za 24,-, svezl se s dítětem tramvají a zjistil stav. Super scénář.
    Na to, že děti tyhle "libovolné identifikátory" vůbec nemají, jste vůbec nemysleli. Teda s výjimkou Opuscard+, ale tam se dostáváme na začátek na nucenou placenou výměnu.
    "Takže je to asi něco podobnýho jako bys řekl, že ti v internetovym bankovnictví zakázali se podívat kolik peněz máš v kapse v peněžence."
    - tohle by asi bylo lepší, kdybys vůbec nenapsal, že?

A to se vůbec nechci vyjadřovat k webu iidol.cz. Ten se fakt "povedl". Výtky, cyklické odkazy, 404 atd už jsem popsal v emailu.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    RSZ: Jistě, výměna proč ne. Ale pokud mám zaplaceno za vydání jedné karty do konce platnosti, a přijde provozovatelem rozhodnutí systém (kartu) změnit, tak nemohou chtít poplatek za výměnu po mně.
    RSZ
    RSZ --- ---
    JONAS3: ad karty, přešli z Mifare na Desfire standard, to se děje jednou za mnoho let, výměně karet se nevyhneš no
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    JONAS3: Nevim proč by to měla být hloupá poznámka. Já právě ty vyhodnocení pak dělám, tak se ptám na názor z publika. Abych si dovedl představit jaká je adekvátní cena za pohyb na mizerný síti z Bedřichova do Křižanskýho sedla. Jistě ti je jasný, že se MHD vždycky dotuje, protože je to veřejnej zájem. Takže si můžeš vybrat mezi populistou, kterej ti nechá jízdný za tu pětikábli a doplatí to z rozpočtu města (takže z tvejch peněz), nebo tě na tom nechá v rozumný míře participovat. Ta cena se nepočítá tak, aby pokryla reálný náklady. To bys asi upadl na znak.

JONAS3: Takhle vznikaj bajky. Hele celej ten systém je v mnoha směrech fakt dementní. Ale třeba tahle tvoje poznámka je úplně mimo. Původní Opuscard má informace na sobě. Na čipu. Takže si můžeš zjistit stav peněženky někde v buse, nebo co já vim. Opuscard +, eshop, Idolka je cloud. Tam už karta slouží jen jako identifikátor. Máš svůj účet, kterej si spravuješ a páruješ s libovolnýma identifikátorama. Takže je to asi něco podobnýho jako bys řekl, že ti v internetovym bankovnictví zakázali se podívat kolik peněz máš v kapse v peněžence.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    RSZ: No dost vehementně mi tuhle formu tlačili. Pro děti 10 a 12 let. Dost těžko se jim vysvětlovalo, že to nechci (že ani nejde jsem nevěděl).
    Kartu (opuskartu) tě nutí za poplatek vyměnit za opuscard+, ačkoliv je platná. U staré opuskarty ale vypnuli aplikaci na přístup ke stavu účtu. I když ji nemusíš měnit do té doby, do kdy máš platný časový kupón.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam