• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    JONAS3: dal bych ti plusicek za prvni cast, ale za tu druhou bohuzel nemuzu
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Místní architektonické okénko. Na tohle jsem hleděl jako puk. Jakože někdo opravdu obnovil fasádu úplně do původního stavu? Jako klobouček. Teda ještě vypráskat toho vietnamce s taškama a bude to dokonalé.

RSZ
    RSZ --- ---
    JONAS3: naštěstí ne, tohke je u autoškoly, křižovatka s hálkovou
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    MOZEK: Myslím, že na to odpoví vyšetřování a BOZP. Pokud dobře vidím, vypadá to na zavřenou Vítěznou (jen omezení, je to tak RSZ?), což bude trochu větší mrzení :D ;)
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    RSZ: No typyco, jak se tohle stane?
    RSZ
    RSZ --- ---
    ..v Ondříčkové uz to začíná vypadat, jen se jim tam dnes vyklopil náklaďák:)

RSZ
    RSZ --- ---
    MAGGIE: koukám, že na "Učitelská platforma" mají odkaz na petici vyjadřující souhlas s jejich otevřeným dopisem, ta má 20tis. podpisů https://www.ucitelskaplatforma.cz/2023/11/08/petice-na-podporu-otevreneho-dopisu/
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Rodiče podporují učitele svých dětí a souhlasí se stávkou proti devastaci školství | e-petice.cz
    https://e-petice.cz/petitions/rodice-podporuji-ucitele-svych-deti-a-souhlasi-se-stavkou-proti-devastaci-skolstvi.html?
    POTRAT
    POTRAT --- ---
    jo, bejval svet, jako kvet, zabak, panenka...

MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    JIGGYBIGGIE: JO třeba Heinewalde, to je úžasné... Jinak já to tam mám strašně ráda na kola. Jonsdorf, Oybin...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    JIGGYBIGGIE: Ty jo.o) Nepotřebujete náhodou nějakého psavce? .o)
    RSZ
    RSZ --- ---
    JIGGYBIGGIE: Teď hrozně makaj na "dálnici" za městem, potom bude definitivně vyřešené napojení na A4, to by taky třeba trochu mohlo pomoct.
    TBC
    TBC --- ---
    no zkrátka to trpí vylidněním, je to na dlouhou trať.... ale to už je osud Sudet na všech stranách....
    TBC
    TBC --- ---
    JIGGYBIGGIE: tak fajn ze se vam dobře bydlí, na mns to právě také působí opuštěně, a i v tom centru co jsem koukal na.zvonky spusta Arabů a Turků, a když mi bylo líný v jejich kavárně udělat kafe do džezvy co nabizej s tím že je to moc práce a a ť jdu jinam, kolektivně jsem je odsoudil.. ale třeba ty městský lázně super..
    JIGGYBIGGIE
    JIGGYBIGGIE --- ---
    RSZ: Jj, souhlas, vždyť to píšu. Jen už to asi nevnímám tak silně, jako ty, nebo jako jsem to vnímala, když jsem tu nebydlela. Nedávno tu byl lampionovy průvod a s kámoškou jsme si říkaly, kolik tu je deti, že je běžně nevidame, když jdu na hřiště, tak potkám max. 2 další rodiny, to je trochu smutný. V některých ohledech je to fajn, např. je tu bazén a super sauna a nikdy v nich není narvano, což mě fakt líto není. Víc lidí by se sem urcite vešlo, Němci se sem nehrnou, Češi a poláci se (podle my zkusenosti) tolerujou a "uprchlíky nechceme", takže ta tendence je, že se zitava vylidnuje a vylidnovat pravdepodobne bude. Mně se třeba víc líbí v Gorlitz, umím si představit tam bydlet, ale to už je zas moc z ruky do Čech, v tom je Zitava pro mě výhodná.
    RSZ
    RSZ --- ---
    JIGGYBIGGIE: kasárna, kulturak, celá prázdná brunnenstrase, paneláky na bruckenstrase museli radši zbourat, já se tam rád projdu, ale v těch ostatních saskych městech tak zoufalý pocit nemám. Jinak jsme v Německu fakt pravidelně, máme luzici rádi, o tom to není.
    JIGGYBIGGIE
    JIGGYBIGGIE --- ---
    JESTEDMAN: Zrovna jsem natáčela video o Opolno Zdroj. Před válkou lázeňský krásný městečko s mnoha lázněmi. Teď bez léčivý vody, protože turow. Tam je ta pokrivena historie cítit z každého domu, místa...
    JIGGYBIGGIE
    JIGGYBIGGIE --- ---
    RSZ: Ještě v 90. letech tu žilo, myslím, 50.000 lidi. Spousta domu se tu renovuje, některý se bouraj a některý chatraj a mají majitele bůh ví kde. Já už si asi zvykla a miluju zitavsky centrum, i když to tam tak nežije. Taky mam rada okolni vesnice, hrazdeny, krasne opraveny domy. Což je pořád obrovský rozdíl, oproti cz a pl už total.
    Tím, jak pracuju v tom kalendáři akci, tak zjišťuji, že se tu toho děje celkem dost a zas tak mrtvý, jak jsem si myslela, to město není. Ale vím, co myslíš, měla jsem stejný pocit, když jsme uvažovali nad stěhováním.
    Ja se zas cítím nepříjemne v libereckym centru, myslím tím ten nevkus a "levnej" vizual, kam se podívám. Škoda..
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    RSZ: takovej západní Chánov, ale před válkou to muselo být krásný, stejně tak jako hromada kdysimalebných městeček nyní v Polsku
    (čímž neříkám, že mi přijde Liberec o tolik hezčí)
    RSZ
    RSZ --- ---
    TBC: nevím jak se tam bydlí, ale na mě to prostě v žitavě trochu padá, ty prázdný vybydlený okna
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam