• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)

Hotovo. Hirošima Hadr. Hasne Hulení, Hyeny Hodují.....

rozbalit záhlaví
    MEDOVA
    MEDOVA --- ---
    LWEEK: Diky za obsahlou recenzi, kouknu na to, takhle z popisu to zni paradne:) Ted behem roku uz dve decka najednou asi nikam nenacpu (ikdyz z te Klasterni mi uz odpovedeli, ze se obcas mista uvolni a kdyztak daji vedet), ale od zari, by to snad klapnout mohlo. Dny otevrenych dveri pro me zatim vypovedni hodnotu moc nemely. Vsude se tvari, ze jsou nejlepsi. Idealni je mit nekoho kdo uz tam chodi, coz v Liberci nemam. Tak diky moc aspon takhle za zkusenost:)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Nejlepší školka v Liberci je podle mě MŠ Korálek na Kunratické. Není to klasické odkladiště pro děti, ale fakt s těmi dětmi pracují a využívají nejmodernější přístupy. U vnitřní prostory se potom stará jedna učitelka která je zároveň umělec, takže interiér je opravdu pěkný. A neposledně mají vlastní kuchyň a vaří fakt špicově.

Sídliště Kunratická navíc není úplně ošklivé místo. Je tam hodně zeleně, autobusem do centra je to kousek a pěšky se dá dojít i k té přehradě. Spíš problém bude místo v té školce.

Naopak velmi nedoporučuji libereckou Montessori školku. Krom toho že vůbec nepraktikují Montessori správně, tak ty učitelky většinou nemají ani pedagogické vzdělání. Fakt to za ty peníze nestojí. A něco podobného se dá říct i o soukromé školce Doctrina na náměstí Pod branou. Hromada peněz a vůbec se dětem nevěnují.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    NAILER: hele, to jsou takový klepy, netuším jestli jsou oprávněné. Objektivně tam v minulosti měli problém se šikanou, víc se zeptej spíš těch, co mají osobní zkušenost
    NAILER
    NAILER --- ---
    JESTEDMAN: A slýcháš nějakou kritiku? Co konkrétně?
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    RSZ: jop, zejména na prvním stupni je píuč důležitým faktorem, který může zamíchat kartami
    RSZ
    RSZ --- ---
    JESTEDMAN: Stejně nakonec stačí, aby dítě chytilo línou učitelku (stalo se nám "za covidu") a byl to průser.. ale jo, Husovka asi dobrý, teď už mají dokonce i normální jídelnu:)
    SONIC
    SONIC --- ---
    MEDOVA: Doubi a Vesec..dve zakladky a asi 4 skolky dohromady..s toho je tam i Waldorf skola - Vesecka pobocka ZS kaplickyho co je v doubi :) Mam tam dceru a je to dobry..do centra je to dal ale priroda hned coby kamenem..
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    NAILER: to je těžký :) Lesní bývala jedna z nejlepších, poslední dobou na ni ale chválu neslýchám, v dosahu Husovka je možná aktuálně lepší, na 5. květnu zkouší Montesorri (nevím jestli ve všech třídách), dle aktuálních ohlasů rodičů celkem úspěšně.
    NAILER
    NAILER --- ---
    RSZ: Tak to se rovnou zeptám jak se základkama. Spádovou máme Lesní, tak jestli hledat něco ještě jinýho v nejbližším okolí.
    MEDOVA
    MEDOVA --- ---
    RSZ: Samozrejme resim i zakladku. Ikdyz je to tema za 3 roky v budoucnosti. Nejake tipy?;)
    MEDOVA
    MEDOVA --- ---
    JESTEDMAN: Ted maji zlute vesticky, tak snad by si na ty oranzove rychle zvykli,)

Diky, poohlidnu se tedy i po zminenych.
    RSZ
    RSZ --- ---
    já bych možná spíš řešil základku, tam mi ty rozdíly přijdou podstatnější
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    MEDOVA: děti co se nikam nedostanou obdrží oranžové vestičky a chodí spolu s TS sbírat odpadky po městě, v zimě pak opravují městský mobiliář.
    podobné bydlení je od Králova Háje (Kristiánov) na sever až k ul. Gen. Svobody., podobný duch je i na Perštýně nebo Na bojišti. Případně klidná periférie - třeba Harcov, Horská (trochu Beverly Hills), Kateřinky, Krásná studánka, Ostašov, Karlinky. Špatný to není ani ve Vratislavicích.
    MEDOVA
    MEDOVA --- ---
    MORIARTY: No to je prave to, ze hledame bydleni i skolku naraz. A nevim, co najdem driv. Ono to na sebe bohuzel navazuje. Proto se snazim zjistit, jake jsou skolky okolo te Husovy, ktera by se mi libila (ze street view...:D) na bydleni ale problem je, ze tam vubec neni jiste misto ve skolce. Ale urcite je dobry point, snazit se to sondovat predem a zvysit tak sance na pristi prijimacky:)
    Takze celkove je v Liberci na skolky naval? Co se pak deje s detmi, co se nedostanou?
    Jsem v tom hrozny zelenac, decka chodily rok do soukrome skupiny, a pak jsme meli stesti, ze v Decine je rovnou vzali do supr statni malotridky. Tady s tou kapacitou ocividne problem neni. Ale nerada bych se prestehovala a zjistila, ze musim mit decka doma, protoze se nikam nevejdou a jeste nemaji prioritu protoze nejsou predskolaci:))
    MEDOVA
    MEDOVA --- ---
    JESTEDMAN: Díky, zatím se orientuju víceméně podle mapy a nabídky realitek. Je v Liberci ještě nějaká čtvť podobného typu? Kousek do lesa/v zeleni, vlastně kousek tak nějak všude?
    Nechci do panelákového sídliště ani přímo do centra. Ideální by byl byt v menším domě, nejlíp i s kusem zahady. A pobliz nejake fajn skolky kde vezmou dve deti najednou :D Vim, ze chci hodne... :))
    Diky za vsechy poznatky:)
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    My měli děti v MŠ Klášterní a to je myslím největší školka v Liberci, takže ne, to co hledáš, ale nebylo to tam špatný, naopak, děti byly spokojený. Doporučuju včas změnit trvalý bydliště na Liberec, ať na jaře v době zápisů mají i děti liberecké bydliště a pak dát do zápisu všechny preferovaný školky, ona jedna z nich snad vyjde vyjde. Když ne, tak volat a psát ředitelům, ony se na podzim nějaká místa neobsadí nebo uvolní.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    MEDOVA: Husovka jako taková je frekventovaná, ale v okolí to je prvorepubliková zástavba, takže to je dražší a klidné. Všude kousek - do centra, na nákup, do lesa, jednou i k vodě.
    Kdysi bych doporučil Klášterní, dělala tam ředitelku dr. Podrápská a ta bývala imho nejlepší didaktičkou na fakultě, ale už tam je někdo nový, tak nevím.
    MEDOVA
    MEDOVA --- ---
    MRDAC_BEDEN: Toho jsem se bala, ze tam bude naval. Obecne jsou tady v te oblasti ty skolky dobre? Psala jsem do te nad prehradou, do sedmimrasky a do klasterni, tak uvidime, nekdy jsou ty prestupy paradoxne snazsi behem roku:) V nejhorsim decka muzem dat do nejake skoukrome skolky, nez by se treba dostali do statni.
    Muzu jeste poprosit nejakou recenzi na bydleni v tomhle miste? Co jsem zatim tak slysela, tak je to spis lepsi ctvrt.

Diky za odpoved! Budu rada za jakekoliv info. Uz za sebou mame jedno stehovani naslepo z Ostravy do Decina, a na Liberec bych se rada trochu pripravila predem... :D
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    MEDOVA: Mam ctyri deti, takze vyzkouseli vsechny v teto oblasti. Mym jedinym kriteriem bylo, aby je vzali, protoze porad je vic zajemcu, nez volnych mist.
    MEDOVA
    MEDOVA --- ---
    Zdravim, znova mame na stole tema stehovani do liberce, ted uz vime, ze by se nam libilo nekde okolo Husovy nad prehradou, tak koukam na skolky v teto lokalite. Padla mi do oka MS "Nad Prehradou" a "Sedmikraska" hledam proste nejakou mensi skolku. Mate nekdo nejake zkusenosti s temahle? Pripadne tip na nejakou mensi sympatickou skolku v oblasti mezi prehradou a Starym mestem. Diky:)
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Máte někdo praktickou zkušenost s paní Capekovou?
    Fashion 1920 - Zakázkové krejčovství ✂️
    https://www.fashion1920.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam