• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    SUIOR
    SUIOR --- ---
    Zauhlovacka byla fajn. Jakmile to neni ve vlastním, tak to proste nejde dlouhodobe.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MAMBA: Areal jen doji a nechavaji chatrat a nanednou se musi zahojit any bylo na rekonstrukci. Doposud vsechno resili tak ze kde pada stukova omitka jebneme ytong.
    MAMBA
    MAMBA --- ---
    Škoda, že Zauhlovačka končí... aspoň že dílna zůstává:/
    Desetiletá cesta Zauhlovačky končí. Dobrovolníci se loučí, dílna pojede dál - Liberecký deník
    https://liberecky.denik.cz/zpravy_region/zauhlovacka-liberec-dilna-vez-dobrovolnici.html?
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Probíhá tam rekonstrukce, tak zřejmě ta stavební firma...
    KOJB
    KOJB --- ---
    RSZ: Kdo tam takhle idiotsky úřadoval?
    RSZ
    RSZ --- ---
    hele tady u PKO, to se fakt nedalo dělat nic jinýho, než tu cestu úplně dokurvit? vždyť to je hlavní trasa z centra směr les, lidi to teď obchází jako debilové..

RSZ
    RSZ --- ---
    to je fakt jako parodie z indiana jonese nebo hanebných panchartů, úlet

a teď mi dejte jednu šokoláte prosím

CDR
    CDR --- ---
    CDR: done
    CDR
    CDR --- ---
    hele, neznáte někdo nějakého Tomáše Mrkvičku? Asi trochu technař, chodí s hezkým velkým kocourem na vodítku, okolo 40 let (vypadá ale mladší).
    Na fb ho nemůžu najít. Propadla mu u mě dražší věc a půjčil si na ni málo, tak bych ho chtěl... No dát mu šanci si to vyzvednout.
    Sice je v popisu mé práce maximalizovat zisk, ale je mi ho trochu líto, tvl, Native Instruments MAschine + orig gamepad PS za 1500, to je trochu škoda o to přijít.
    CDR
    CDR --- ---
    RSZ: to zní jako dobrej nápad, LePavlovice :)
    RSZ
    RSZ --- ---
    ZSIS: onehdy v sezóně jsem se divil, co se to k nám (na druhej konec města) nese za duneni/hučení jako když letí bombardovaci svaz a potom jsem zjistil, že v pavlovicich se jede plochá drahá, vostrej bordel
    ..štěstí, že nejezdí 24h LePavlovice
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    LWEEK:
    samozrejme ze 3 dny festak neni tak uplne prima pro lesni zver.
    a samozrejme, ze tyden motokrosu je mozna i horsi, ci prinejmensim srovnatelny.

jako vzdy je problem sam o sobe clovek a jeho cinosti. nekdy neni tak jednoduche se vzdalit dostatecnbe daleko aby nebyl slyset hluk silnic/dalnic, a kdyz uz to clovek dokaze, tak nad nim proleti letadlo.

imho jde o to najit nejakou rovnovahu, no, jak uz tak casto. 1-2x do roka se jeste zkousnout da, kazdy vikend nebo furt je o zdravi a prirode. zakazet vsechno je zas svet, ve kterem se asi malokomu bude chtit zit. ale komu to vypravim, zejo..
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Jde o to že kdyby tam byli na hnízdě mladý a rodiče by se vylekali a nevrátili se na hnízdo, tak bude alespoň možné je třeba zachránit umělým odchovem.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    ZSIS: To by bylo fajn, ale letos to opravdu asi vyřeším tak že budu pryč. Teď už to jde, tak se tím nebudu trápit. Ale kdybych byl nemocný nebo třeba na mém místě žil někdo kdo si to nemůže dovolit, tak by to bylo blbé. Kdyby to šlo akusticky vyřešit tak by to určitě pomohlo. Alespoň kdyby to nějak redukovalo šíření basů. Výšky neprojdou zavřeným oknem a když jo tak to špunty vyřeší. Basy bohužel cítíš fyzicky.

Jinak osobně bych nejraději omezil celkově hluk ve Veseckým areálu, protože to ovlivňuje živou přírodu v lesoparku co je směrem na Císařský kámen. Ale mnohem víc než Benátská jsou problém každoroční motokrosové závody. V době kdy probíhají, tak jsou celkem hodně slyšet i v lese pod Císařským kamenem, což může být klidně 2-3km daleko a to v cestě stojí minimálně kilometr stromů. Samotného mě to dost překvapilo. Letos se to tam chystám monitorovat a budu zkoumat jak moc to ovlivňuje zejména hnízdící ptáky. Zrovna nedávno jsem tam objevil obrovské hnízdo. Netuším co to postavilo, ale je možné že to bude nějaké káně nebo dokonce něco většího.Budu se tam teď pravidelně vracet a monitorovat jestli se tam něco zahnízdí. Ale to už je skutečně zase nějaký můj zájem a problém který nemusí mnozí sdílet.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    LWEEK: chapu, a je mi to lito. mozna by stalo za to se pokusit domluvit s mestem nejaky kompromis, nebo se zasadit o to, aby se cela akce navrhla s co mozna nejmensim dopadem akustickeho znecisteni na okoli, cesty na svete rozhodne jsou. (bohuzel stoji penize, ktere na konci dne nikdo nema)
    NoizCalc | d&b audiotechnik
    https://www.dbaudio.com/global/en/products/software/noizcalc/
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    ZSIS: Žil jsem víc jak rok v Londýně. Vím co to je hlučné město. Ale budeš se divit, hluk města není to samé. Nejsou to konstatní vibrace. Mě se fakt během benátské třese postel. I když si vemu špunty do uší, tak nejde spát. To se mi v Londýně nikdy nestalo a to jsem tam bydlel na čtyřech různých místech v centru.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    LWEEK:

loni jsem byl v barcelone. myslim, ze lide, co maji radi klid, si ve vetsine stredni evropy vlastne nemaji na co stezovat.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    ZSIS: Tři dny v kuse nikdo fyzicky nedá. Kdyby to bylo jednu noc, tak ten argument beru. Ale oni se asi potom nevrací domu k dvouměsíčnímu miminu co většinu dne řve a kde je v baráku 36°C protože nemůžeš větrat. Navíc existují na světě místa, kde se jede nonstop a nikomu to nevadí protože to je prostě v oblastech, které jsou k tomu určené. Opravdu není mou povinností se každý rok na tři dny vystěhovat ze svého domova aby si jiní mohli na tři dny zapařit. S touhle logikou by mohlo být v pořádku rušit domovní klid. Docela by mě zajímalo jak by ses tvářil na to kdyby ti sousedi dělali bengál tři dny v kuse a ty měl jít druhý den na zkoušku nebo do práce.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    LWEEK: chci tim rict, ze kdyz se dostatecne velke mnozstvi lidi shodne na tom, ze si chce vyzkouset jake to je jednou do roka protancovat 3 dny v kuse, tak to nekde nejspis zkusi. ani nechci zacinat s tim, jak se do toho promita doprava ci nejake vydelky z prodeje napoju a jidla. taky si nemyslim, ze bych byl velky fanousek pravidelneho randalu az do rannich hodin. ale kdyz se kouknu, kolik kolem me (rakousko) uz zavrelo podniku a hospod, jen protoze se nad ne nastehoval jeden (!) negramotny clovek, tak pokazde koukam s obdivem a zavisti na mista, kde je mozne si udelat jednou za cas "block party". ono to muze pomahat i nejakemu pocitu "spolecenstvi".

TLDR:
    permanentni klid je na hajence.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    ZSIS: Chceš říct, že když ten fesťák bude končit před půlnocí, že to zabije místní "kulturu"? :) Já ti nevím, ale mě přijde, že muzika zní úplně stejně přes den. I to je pro mnohé forma tolerance, protože musí poslouchat všechny ty Kabáty a jiné vysoko hodnotové hudební produkce. A že to slyší v podstatě celý Liberec. Ale nezlob se na mě, pokud nedáš někomu možnost se vyspat, tak to je týrání a daleko za hranou toho co se dá považovat za nějakou svobodu a už vůbec bych s tím nespojoval kulturu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam