• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)

Hotovo. Hirošima Hadr. Hasne Hulení, Hyeny Hodují.....

rozbalit záhlaví
    GECKO
    GECKO --- ---
    ERVIN: Ehm... jak má člověk najít, kdo to je a kde.. Vratislavice Svoboda autoservis mi moc nepomohlo...
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    MEDOVA: Jezdim s Doblem do Vratislavic ke Svobodovi a jsem spokojenej. Jen mi jednou nepřipomněli propadlou techickou, což mohl bejt na dovolený Rakousko-Itálie-Německo celkem průser. Jinak solidní velmi jednání. A já na tom mam firt takový 15k trable...
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    KOJB: Tak jak. Karel mi hlásil, žes včera dorazil. Shodou okolností jsem tam včera byl taky někdy před tebou.
    MEDOVA
    MEDOVA --- ---
    GECKO: Tak jeste jsem dostala jeste tip od kolegyne a pry FB servis v Krasne Studance je suprovni. Typek se kterym jsem tam telefonovala znel v klidu. Ale relevantni recenzi budu moct dat za tyden, az to tam budu resit osobne:)
    RSZ
    RSZ --- ---
    Nechcete klasickou oldschool zahradní lavičku? Byla to taková ta klasika s oranz+červ šprušlema. Nyní zelená, dřevo jsem měnil, ale už to pár let bude .
    GECKO
    GECKO --- ---
    MEDOVA: Tak Fiata asi zvládnou kdekoliv ne... ale jestli se ti podaří najít servis, kde se zákazníkem nekomunikují pitomci a nemají pocit, že jejich práce je dražší než neurochirurga tak napiš...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    MEDOVA: My s obytkou na podvozku Fiat Ducato byly v MK auto v Jablonci. Případně měchy nám montovali v servisu Hlídek taky v Jablonci. O)
    MEDOVA
    MEDOVA --- ---
    Tak další dotaz. :) Máte tip na autoservis, kde zvládnou fiata a ideálně rychle?
    Díky!
    1KA
    1KA --- ---
    MEDOVA: ja chodím k Vencálkovi. Stará se o sportovce z Dukly, ezo není a bolí to u něj. Efekt zarucen plus doporuci cvičení.

Dále layla Spa, to jsou thajský masaze, ale umej to dobře

Pokud mas nějaký specifický problém, ted jsem začala cvičit SM ( Spiralni mobilizaci) u Kamily Rajdlovy. Je to kombinace masaze a cvičení.

Plus mam ještě kontakt a pozitivní zkušenost na fyzio v Turnově, opět chlap.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ACHERON: Sorry za off topic ale běžně jsou tyhle služby součástí pojistky domácnosti. Takhle jsem nemohl sehnat v neděli tabulku skla abych zasklil okno a z pojišťovny dorazil sklenář z Nymburka za dvě hoďky a ještě byl hrazen z pojistky.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Měl bych nabídku, za odvoz a rum, třeba Flor de Caña, nebo dle vlastního uvážení.
    Koberec, vyklepaný na sněhu, že starého domu, rozměry cca 340x235, v celkem dobrém stavu.
    Pokud najde někde využití. Přijde nám škoda ho vyhodit.

ACHERON
    ACHERON --- ---
    Čau, nedoporučil by mi nekdo instalatéra na vodu, který by fakt jako po domluvě přišel dřív jak za měsíc a nebal bych se ho zavolat někdy znova? Jsem dva měsíce bez cirkulace na teplou vodu kvuli vadnymu čerpadlu a rad bych to už dořešil (plus nejaky drobnosti), nechtel jsem tu s tim otrvovat, ale uz me to nebavi :)
    Případně - pokud by nemělo jít o stejnýho člověka - o nekoho šikovného na opravu koupelny (praskla kachle na vytápěný zemi a vymena sifonu pod sprchovou vaničkou)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    SONIC
    SONIC --- ---
    MEDOVA: jo jeste link.
    Masáže Liberec – úleva, péče a regenerace těla i mysli
    https://www.studiovkruhu.cz/masaze/
    SONIC
    SONIC --- ---
    MEDOVA: Moje pani myslim presne splnuje tvoje pozadavky. Nevahej se ji ozvat :)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    MEDOVA: Můžeš zkusit Barču, ale asi už dělá jen děti.
    Dětská fyzioterapie a neurorehabilitace | KidsTherapy Labyrint
    https://www.kidstherapylabyrint.cz/
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    MEDOVA: Zkus kamarádku, myslím, že nabízí +- to o čem píšeš. Příjemná, milá, mladá - Markéta, má vlastní prostor, tel: 728 825 631, doporučuje Vojta
    VOD_KA
    VOD_KA --- ---
    MEDOVA: Známá dělá fyzio masáže u sebe doma v Turnově, což teda není úplně Liberec :)
    Kdyztak napiš zprávu, pošlu ti kontakt.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    MEDOVA: Byla mi doporučena dvě místa - Thajky. Kdesi na Masaryčce a na Broumáku, řešim kvůli zádů, zatím jsem neměl čas se tam dostat.
    MEDOVA
    MEDOVA --- ---
    Doporucite mi fajn misto, kde si muzu v Liberci zajit na masaz? Idealne hledam maserku s presahem do fyzioterapie, nebo aspon do zdravotni masaze. Zadne hlazeni, ezo a zahrivani caker:)) Vite o nekom dobrem? Diky!
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    Radary jako každé měřidlo mají odchylky v měření, maximální odchylka stanovená vyhláškou je ±3 km/h do 100 km/h a 3% nad 100 km/h. Nicméně třeba ty laserové jsou ve skutečnosti přesnější. Ale nemyslím si, že by se aktuálně používaly jiné, protože třeba mikrovlnné mají dost nevýhod, které měření můžou ovlivnit. Z toho vyplývá, že pokutovatelná na 50 je až skutečná rychlost 54 km/h.
    Auta mají dle evropské směrnice odchylku max. +10% od skutečné rychlosti. V praxi to výrobci dodržují kolem 5%, jde o to, že pokud se změní technický stav (i v rámci zákona), například vyšší profil pneumatik, tak výrobce potřebuje zaručit, že řidič nepřekročí rychlost, která je udávaná na tachometru.

Můj názor je takový, že ty ostré radary by měly být nasazovány na místech, kde je to vhodné pro zklidnění dopravy, například v místech s vyšší nehodovostí nebo na místech, kde to místní poměry vyžadují - více chodců, škola apod. Omezení rychlosti s postihem vede bohužel ke snížení pozornosti řidiče. Problémem je, že vlastníci komunikací tyto radary často nasazují na místa, která jsou přehledná a proto si tam mnoho řidičů dovolí rychlost nesledovat, případně překročit, záměr je pouze vysoká pravděpodobnost výběru pokut.

Dubice je dle mého jasným příkladem takové šikany řidičů. Není to místo, kde by v minulosti docházelo k nadměrným nehodám vlivem nepřiměřené rychlosti, není tam ani vyšší pohyb chodců nebo škola, ten jediný frekventovanější přechod se dá vyřešit efektivněji semaforem na 50, jak to příkladně funguje například v kopci ve Stráži. Dalším problémem toho místa je, že se jedná o poměrně prudký kopec, který při jízdě dolů sám zrychluje pohyb auta a naopak při jízdě nahoru řidič bojuje s tím, jestli motor vytočit nebo přeřadit. Zároveň je úsekový, tudíž je řidič zbytečně stresován delší dobu.

Nedávno byl článek, že místem s nejvyšší nehodovostí v kraji je napojení od Rychnova na I/35 u Jeřmanic. Důvodem nehod tu je v naprosté většině překročení rychlosti. Toto je místo, kde má dle mého názoru takový radar skutečný smysl. (ano vím, že to je silnice státní, ne městská, ani krajská, ale to na věci nic nemění)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam