• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ADELHAIDA: jo, ja v tom taky peru, porad mam doma šamponu atd. dost, protože jsme to kupovali ve velkym v makru:). Ale to jsou šampony typu elseve. Zatimco k vanocum dostavam většinou trošku dražší kosmetiku, tak tu většinou rozdam či smenim. A já bižu ráda:)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    CAMELLA: Bezva, budu se těšit. Já k sobě naopak tuhle nechtěnou kosmetiku stahuju a vyzařuju obvykle nějakou nepadnoucí bižuterii:-) No fakt, v těch nejhorších koupacích pěnách a šamponech se dá nádherně vyprat jemné prádlo:-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ADELHAIDA: počkečj po vánocích:). Většina širší rodiny mi dává kosmetiku, kterou pak rozdávám :)
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    ADELHAIDA: :o))))))))
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Jestli se chce někdo takové kosmetiky zbavit výměnou za nějakou čokoládu, tak se hlásím:-) K chemii mám vztah kladný a mým vlasům je vcelku jedno, co se na ně patlá, jsou pořád stejně pěkné.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TALANKA: já myslím, že tolik nepění proto, že tam je ještě ten coco-glucoside, který právě tolik nepění - rsp. je tam toho laureth o to mene, protože je doplnený tim coco. Ale nevim, nejsem chemik, to je jen laicka uvaha...ten šampon nemusi byt špatný, imho to bude kvalitnější konvenční kosmetika. Ale přírodní prostě není.
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    CAMELLA: Zvláštní je, že to moc nepění (což jsem si vždycky spojovala s kvalitou)...

    Mno, hele, ona hned někam volala, a ty jí hned dali číslo na nějakou laboratoř Justu, kam se nedovolala.

    Byla z toho spárvně rozhozená, že někdo její božské výrobky, kterýma se cpe, který na sebe patlá, který každýmu nutí, pomluvil :oD
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TALANKA: jinak látky se v INCI řadí dle zastoupení, takže pokud je to na prvních místech, tak je tam toho pomerně dost (a neni to nic divnyho, ten s.laureth.s. je tenzid (pěnidlo a odmaštovadlo), takže vždycky byva ve velkym množství). A bez tenzidu by asi šampon udělat nešel, ale vždy jde o to, jaký druh tenzidu se použije, že:). A o tom to je, to kdyby ses chtěla s kolegyni dal přít:).
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TALANKA: nj. Asi to bude holt kvalitní chemická kosmetika, tot vše:). O přírodnosti ISO ani ten druhy nic neříká. Nejlepší je hledat BDIH.
    IKA
    IKA --- ---
    TALANKA: no tak ma pravdu aj kolegyna, aj ty:))
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    IKA: Tak na stránkách píšou, že jsou to certifikáty ISO a Certifikáty jakosti produktů
    IKA
    IKA --- ---
    TALANKA: hm, tak kludne moze mat nejaky certifikat geografickeho povodu, napriklad. :)

    tak skus pripadne zistit, aky presne je to certifikat.
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    IKA: Mno, ta kolegyně tvrdí, že jsou certifikovaní...

    Ale ona je vadná. Bo si stejně mlela svou, že to tam je určitě v minimálním množství, a že to tam musí být, jinak by to tam nebylo, atd, atd... Až jsem litovala, že jsem jí něco řekla, protože to do mne hustila pořád dokola :o)
    IKA
    IKA --- ---
    TALANKA: ked sa nevyznas v zlozeni, je jednoduchsie hladat na obale certifikaty:)
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    CAMELLA: To je vtipný :o)
    Děkuju moc...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TALANKA: JUST není přírodní kosmetika ani náhodou, je to normální chemka s přírodními výtažky. Máme doma několik vyrobku, protože to mame vnutila dýlerka, na všem jsou zvasty natural cosmetics atd. a všechno jsou to chemky.
    V tomhle šamponu kromě toho co psala skliba je spousta PEGu, disodium edta atd.

    Co se týče ceny, tak je to jen o značce - když se kouknete na složení šamponu za 1500 a šamponu za 50, většinou to složení bude v podstatě stejné. Jenže to první je šampon typu redken, to druhy no-name z supermarketu.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    TALANKA: na tu cenu by tam fakt ten sajrajt neměl být :-(
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    SKLIBA: Ty jo, na to, že to stojí čtyři stovky
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    TALANKA: Sodium Laureth Sulfate myslím mluví za vše - nebrat
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    Mám dotaz. Mám v nabídce šampon od Justu, kterej by měl bejt čistě přírodní, ale mně se to moc nezdá, tak jsem obšlehla složení. Co si o tom myslíte?
    Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Coco - Glucoside, Cocamidopryl, Betaine, PEG-4, Distearyl, Ether, Artemisia Umbelliformis Extract, Plumeria Acutifolia, Flower extract, Quaternium - 80, Panthenol, POlyquiatermium - 10, Hydrolyzed Pearl, Pentylene Glycol, Bisabolol, Biotin, Fragrance (Parfum), Sea Salt (maris Sal), Sodium Chloride, Citric Acid, Sodium Acetate, Sodium Citrate, Disodium EDTA, Lauryl Alcohol, Laureth - 2, PEG 40, Hydrogenated Castor, Oil, Trideceth - 9, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, PEG/PPG-120/10 Trimethylpropane Trioleate, Dicaprylyl Ether, Distearyl Ether, Propylene Glycol, Isopropyl Alcohol, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Benzoic Acid, Potassium Sorbate
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam