• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    ZUZANA: oki, radsi ji koupim uz nejak prubezne. Vubec me nenapadlo, ze budou takhle vybrany... :(
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    MANIFEE: Jo, určitě.
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    ZUZANA: ahoj, priletela jsem vcera, ale privezla jsem jenom 3 pulkilovy cisty (cerveny). :( Asi jim nejak dosli zasoby, v celym souku (trzisti) se dali sehnat jen ty tri cisty pulkilovky a 4 cerny henna pasty na barveni na telo + nejaky obrazkovy sablonky, ktery jsem teda taky koupila. Bida :( Zkusim privest jeste neco v cervnu, jestli budes mit jeste zajem.

    THE_ID
    THE_ID --- ---
    holky, mate nektera zkusenosti s tim samponem, co obsahuje i hennu a ma i vlasy o neco ztmavit?
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    MANIFEE: chystáš se někdy v dohledné době do Čech a můžeš pro mě přívézt hnědou hennu?
    IKA
    IKA --- ---
    ULILIA: diky:)
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    JULIANNE: Ak ide o hennu z DM a spol., tak tú určite kombinovať môžeš. Sama som to tak pred časom robila, každopádne výsledkom bol aj tak skoro vždy takmer rovnaký odtieň. Ak chceš výraznejšiu farebnú zmenu, rozhodne odporúčam hennu od Hennecolor (napr. mahagónovú), tá farbí oveľa silnejšie a s výraznejším výsledkom (http://www.hennecolor.cz/index.php?template=produkty.html).
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    IKA: Osobné skúsenosti zatiaľ nie, ale nejaké info, návod na použitie a skúsenosti dám, ktorá shikakai používajú, sú napr. tu: http://www.cestaprirody.cz/index.php?productID=6149
    IKA
    IKA --- ---
    uz som sa pytala vedla v prirodnej kozmetike, a nikto sa neozval, tak skusim aj tu: mate prosim niekto skusenost s shikakai?
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    ADELHAIDA: Díky, zkusím. Přinejhorším budu na Sconu opravdu hodně upoutávat pozornost :D.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    JULIANNE: Jo, můžeš je zkombinovat. Já hennu z drogerky kombinovala roky do aleluja. Ale nějaký extra zázrak na počkání nečekej. Požadovaného odstínu dosáhneš možná tak při třetím barvení, když jde o takovou změnu. Nebo si to nech na hlavě aspoň osm hodin.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    Chtěla bych se tu zeptat na radu: Je možné smíchat černou a mahagonovou hennu? Jsou koupené v drogerii a na obalu není přesné složení, tak jen abych nezkombinovala rostliny, které se navzájem nerady... Mám středně hnědé vlasy a chtěla bych je trochu ztmavit, hodit do sytě hnědočervené, a samotný mahagon mi na nich nebyl skoro vůbec vidět.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    YENNEFER: díky :)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    ECLECTICA: tak to je myslím bez problému :-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    YENNEFER: Já nechci měnit odstín, jen způob barvení :)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    když jsem si 10 letech barvení hennou nabarvila chemkou, tak trvalo asi tři barvení, než chytla výsledná barva... sla jsem z rudé na černou, napřed to bylo tmavě hnědé, potom hnědočerné s rudými odlesky a až pak úplně černé ale odbarvovani bych si asi netroufla :-) vlastně mi ta černá přijde jako jediná možnost, jak hennu překrýt...
    CERNY_KOCOUR
    CERNY_KOCOUR --- ---
    no já nevím, mám asi nějaké divné vlasy či co... ale palettku jsem na odrosty používala běžně když nebyl čas hennovat a vždycky úplně v pohodě. A teď když mě přestala červená hlava bavit, jsem na ní vrzla chemku - černý Lóreal Casting a chytlo to úplně dokonale. Jen proti sluníčku hází ta černá malinko červené odlesky.
    a to jsem ty vlasy několik let barvila jen hennou... takže ono to tak horké s tím nechytáním nebude, respektive, člověk od člověka :o) chcet to nebát se a zkoušet.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    KOCKKA: Já mám po 20 letech používání henny tutéž zkušenost - chemie už na to jen tak nechytne, i když to vypadá jako prakticky vymytý. Asi dvakrát za tu dobu se mi stalo, že vlasy už byly pro ostudu a dostatek času na hennu nikde. Tak jsem koupila chemii, místo předepsaných "až 45" minut jsem ji tam měla hodinu a prostě nic.
    KOCKKA
    KOCKKA --- ---
    ECLECTICA: jsem to ted taky resila (hennou se barvim pravidelne a uz dlouho),tze sem si koupila paletku na 24 umyti ale teda cervenou no a henu mam pod tim taky do cervena , jsem si jen potrebovala na rychlo nabarvit ofinu a nemela jsem doma hennu.
    V navodu psali v jakejch pripadec nepouzivat a bylo tam prave :
    Pokud je mate nabarvene hennou.
    Tak sem to ryskla a cajk nic to neudela, jen teda rikam ja pod tim mam vlasy taky do cervena.

    Nevim jakou barvu na to chces dat?Jednou jsem je taky potrebovala z hennovanejch na cerveno , do uplne tmavo hneda kvuli pseudo dreads a vim ze mi to tak nejaky chytlo ale prave jak se to smejvalo tak ta henna tam dost prosvitala nejvic u konecku.

    Proste mi prijde ze kdyz pouizivas hennu dyl tak uz jsou ty vlasy obaleny, tak ze tolik tu polotrvalou barvu nevstrebaj teda?Ale to je moje dedukce:)

    Takze asi fakt nejlepsi na ten test na praminek
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    ECLECTICA: zkus to, ale obsahuje peroxid, takže jak píše AETHER, radši nejdřív na pramínku
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    AETHER: mně to chytá bohužel hodně postupně, takže mám tak 1-2 cm u hlavy postpně varevné od světle hnědé přes rezavou až do tmavě hnědé, a opravdu to nevypadá dobře (a nepomáhá ani několikahodinové barvení hennou jednou týdně, tak jsem se to rozhodla vzdát).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam