• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    KACHITA: tak bordo se nakonec nekoná, ale momentálně sedím zaigelitovaná s dvojitou čepicí a čekám, co vznine z komba kaštan hennecolor+mahagon hennecolor... držte palce! :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    KACHITA: jestli to chces do cervena, pridej bily jogurt a vlasy s hennou pak zabal do igelitu
    ELODY_MELODY
    ELODY_MELODY --- ---
    KACHITA: ocet sám od sebe nic nezčervená, funguje jako kyselina a barva lépe chytá. Odhadnout směs různých hen je podle mě věštění z koule, ale šla bych do toho, je to dobrodružství :)
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    ahojte... prosim vas, co myslíte, že by mohlo vzniknout z kombinace kaštanu od Henne color a bordó z dm henny? ráda bych něco do červena.. ale né nic moc tmavého.... a mám právě jeden balíček henne color (samotný kaštan mi chytl docela dost do oranžova).. nebo by pomohl vinny ocet k zcervenani?
    AETHER
    AETHER --- ---
    STRIX: to mi kdysi delal nejaky hennovy sampon. Ale henna jako takova se vymyva maximalne jeste pri druhem myti hlavy a to tak, ze je ta voda lehce zelenohneda. Neplati to u Henne Color, protoze ta ty odstiny ma nahnane jeste dalsimi latkami, takze pri myti se barva skutecne jeste nekolik myti vymyva, ALE nikdy se mi to nestalo pri desti.
    STRIX
    STRIX --- ---
    ještě jeden dotaz, ted mi v praci kolegne rekly, ze henna je na prd protože když prší nebo tak, tak se vymejva a čůrá vám to barvu po obličeji,.. nebo prý pokaždy když si umyjete hlavu tak se zas kus vymeje,.. nejaky info o tomto? díky
    VORONDE
    VORONDE --- ---
    AETHER: Pečující účinky henny můžu jen potvrdit - před chvílí si mi zoufalá kadeřnice stěžovala, že mám až moc kvalitní vlasy (a tudíž si dělají co chtějí a brání se jejím snahám vytvořit mi něco na hlavě) :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    STRIX: mela jsem vlasy jemny a dole se desne trepily, rostlo to pomalu... pak jsem na to zacala davat hennu a od te doby je to bajecne:) s jednou vyjimkou, kdy mi asi pred rokem ruplo v bedne a dala jsem si na to chemku, holt jsem za tech sedm let zapomnela, jake to je... a honem rychle jsem se kajicne vracela k henne;) ale je fakt, ze to proste nekomu vyhovuje, nekomu ne, chce to vyzkouset. Kdyz si od henne color vezmes odstin, co se podoba Tvoji barve, myslim, ze by to snad nemelo dopadnout spatne;) Jen si nech odstup mezi tou chemickou barvou a hennou alespon nekolik tydnu.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    já jsem si vždycky hlavu obalovala potravinářskou smršťovací folií...
    STRIX
    STRIX --- ---
    holky, potřebuju pomoc,.. mam fakt hnusny vlasy! jemny, chcíplý a strašně špatně mi dorustají, resp. rostou ale dole se lámou,.. vždycky jsem takové měla. a to sem si je ani nebarvila,.. cca pred rokem sem na to dala přeliv, tmava hněda, a pak sem omylem sáhla po -něčem- zlevněnym a nedošlo mi vubec, že to je klasicka barva,.. ted mam nelesklý ošklivý vlasy. ve vedlejší diskuzi mi někdo poradil obarvit to hennou - radsi bych nejaký přeliv, aby se to postupně vymylo a ja mela zase svou barvu (nastestí mezi mojí barvou a tou co mám na hlavě, ted není takovy rozdil.

    můžete mi prosím dát nějaké typy po čem mám sáhnout. co se vlasů týče tak nemám nejmenší přehled,..

    díky
    MASOO
    MASOO --- ---
    PSYCHEE: kouknu na tu tvoji
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    máte někdo zkušenost s hennou od Five Fives? já používám právě tuhle http://www.henny.cz/product.php?id_product=11 , už tak rok a něco, a myslím, že je moc dobrá. přidávám teda citrón, což v návodu není.

    teď jsem koukala, že existují i jiné barevné odstíny téhle značky, což jsem nevěděla, třeba hnědá, měděná a blond....mě by zajímala ta měděná....zkusil jste někdo? http://www.henny.cz/product.php?id_product=12


    MASOO: já mám dermatitidu, takže taky citlivou kůži na hlavě, ale henna mě nikdy nesvědila, i když jsem ji měla přes noc, jako dneska....zkus třeba jinou značku?

    jo a jedna vychytávka, nevím, jestli to tu bylo, nebo ne, ale místo igelitu jsem si na vlasy po nanesení dala čepici do bazénu a přes to kulicha a paráda ,)
    MASOO
    MASOO --- ---
    CAMELLA: ja se muzu udrbat!!!!
    ale je pravda, ze mam citlivou kuzi na hlave a svedi me casto i normalne.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MASOO: mě tedy nikdy nic nesvědilo, takže spát v tom uplně klidně. Je klidně možné, že jsi na nějakou složku přecitlivělá...
    a co se týče toho nepořádku, tak to je imho hodně o konzistenci henny....

    ale já už jsem strašně dlouho nebarvila, naposledy před rokem nebo dvěma, od té doby ničím...tak to zas asi vyzkouším a uvidíme :)
    MASOO
    MASOO --- ---
    IKARIE:
    FLOE:
    ja byla spokojena, do vcera....mam vlasy rok nechavane odrustat po pokusu o stahnuti barvy, je tam docela plynuly prechod mezi mou a odbarvovanymi, ktere jsou ale stale do zrz (mela jsem cervenou drogerkovou), takze jsem poprve pouzila hennu nebarvici a ta to pekne ozdravila a zmirnila nadech do vinova, co zustal a prosvital.
    pak se mi zaclo libit to zrzave zabarveni, tak jsem zacla kupovat medenou
    viz nize
    2x to bylo supr, dokonce si toho vsimli lidi a to nejen zeny, ale i MUZI!!!!!:)
    jenze tentokrat, vcera, aplikace jako dycky, jen malicko ridsi jsem to udelala, 3 hodiny zabal a vysledek nejenze neni videt, ale akorat me potom svedi hlava....takze nechapu, jak s tim muzete spat?! ja to mela vsude, nejen po koupelne (mame ted sprchac, takze nic moc aplikace) a nevydrzela bych v tom ani o minutu dyl......
    navic mi prijde, ze mi to ty vlasy tentokrat spis vysusilo, nez vyzivilo.....

    takze hul nelamu, ale vynalozene usili vysoko prevysuje vysledek, takze zvazuju, ze zkusim stredni cestu a to je hennovy preliv - mate zkusenost?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    tak ja vcera poprve barvila sve stredne hnede vlasy hennou. koupila jsem lush caca brun a jsem nadsena. kamaradka mi to nanasela na suche vlasy, nechala jsem to pres noc zabalene v potravinarske folii a v kulichu, a parada. vlasy mam trosku tmavsi, cokoladove, krasna barva, ale hlavne jsou krasne na dotek, leskle. pri smyvani mi nevypal ani vlasek. jsem fakt nadsena a uz nechci jinak.

    davala jsem dve kosticky, ale mam vlasy po lopatky a huste a chtelo by to vic, tak priste asi o jednu kosticku navic. a teda nenahrivala jsem to ve vodni lazni, ale hned po zaliti a rozmychani horkou vodou jsem to jeste horke aplikovala. vysledek fakt super.
    FLOE
    FLOE --- ---
    23KACA23: cekas od henny vic nez nabizi realita :]
    23KACA23
    23KACA23 --- ---
    a z vlasů tu barvu už nevymeju? když se obravim černou a bude to třeba moc tmavý?
    MASOO
    MASOO --- ---
    nabizim nacaty sacek, odebrana cca tretina, dneska otevreno, zdarma
    http://www.cestaprirody.cz/www/published/publicdata/CESTAPRIRODYCZ11/attachments/SC/products_pictures/med_hc_enl.jpg
    odstin medena
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    PIKKMA: vidíš, já to mám s henou od lushe přesně naopak - po ní se mi vlasy mastí méně, než po henne color:-)
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    jo to je v pohode, taky sem mela leta barveny chemkove tm. hnedy a zacla sem s hennou. Jinak k ty barve hneda uplne bez cervenejch odlesku je ta cacabrun od lushe, barva dobra ale me se po ni trochu mastnili vlasy, tak sem zacla pridavat hnedou henne color (ta mi prijde co se kvality tyce nejlepsi aspon na moje vlasy) a taky bez cerveny.. teda ma to trochu teplejsi odstin ale cerveny bo oranzovy to jeste neni :)
    23KACA23
    23KACA23 --- ---
    to nemám, mám hnědý vlasy barvený na tmavě hnědo.. přijde mi to už dost vymytý stejně..
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    jen by se teda nemela davat na odbarvovany vlasy, to obcas dela dobrej brcal :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam