• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    KORNELIE: Hennu nezesvětlíš. Jestli chceš risknout zničení vlasů odbarvováním, což je nejrychlejší cesta, můžeš. Já poslední zhruba rok a půl zesvětluju tak, ýe dávám do směsi převážně blond a méně rezavé. Hodně to zesvětlalo. A když jsem přes léto nasadila ještě nějaké blonďavé šampony z DMka, tak docela dobrý efekt. Pokud to chceš pak úplně na blond, tak bych s tím takhle pokračovala až do fáze, kdy budeš jen na čisté cassii nebo nebudeš hennit vůbec. Pokud chceš mít lehce rezavý nádech, tak cassia a tak jedna lžíce rezavé henny.
    AETHER
    AETHER --- ---
    KORNELIE: s chemií se Ti to podařit může, ale zašla bych k dobrému kadeřníkovi, jen s hennou se Ti zesvětlit nepodaří
    KORNELIE
    KORNELIE --- ---
    Má někdo z Vás zkušenost s přechodem (jakýmkoliv) ze zrzavé (henné color) na blond? Četla jsem pár diskuzí na netu a na dlouhevlasy.cz a vesměs narazila na dost různý reakce, někdo počkal pár měsíců a pak na to dal chemickou, někomu se to povedlo díky medovým zábalům nebo jak, někdo skončil se zelenou hlavou.. Vim že henna nezesvětluje, ale zas věřim že s vlasama nic neni nemožný)))
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    SUZUKI: a bylo by nějaké foto? :-)
    SUZUKI
    SUZUKI --- ---
    BOSSORKA: Promiň trochu opožděnější reakci, dostala jsem se na tohle auditko až teď. Já mám tuhle rezavou po Henne Color měděné. Přidávám dost citronu a trochu jabl. octa. Ale je to zpočátku dost výrazné, což také není pro každého. Takže tu měděnou občas míchám s trochou hnědé, to je pak takové teplejší a měkčí (nebo nevím, jak to přesně popsat) :-). Jednou jsem to zkusila pomíchat i s lískovým oříškem či jak se jmenoval ten odstín, to také nebylo špatné, ale bylo to už dost světlé.
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    MAGI: díky
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    Prosím vás, chtěla bych se zeptat, kde se v praze dá koupit henna na malování těla. Kamarádka by chtěla, abych jí to přivezla na slovensko. Příp. prosím do pošty.
    ISCH
    ISCH --- ---
    TERRA: Jen si nejsem jistá, jestli by tomu udělal dobře alobal.. Takže možná to bude chtít silnější prameny a nebo přes "fresh" folii... A nebo melírovací čepici - udělat barvu na celou hlavu a pak vytáhnout prameny a udělat je tmavší...
    TERRA
    TERRA --- ---
    ISCH: Pohoda...
    ISCH
    ISCH --- ---
    TERRA: No, jít by to asi šlo, ale bude to "na dlouho"...
    TERRA
    TERRA --- ---
    Ahoj:-)

    Myslite, ze by byl mozny melir z henny ?:-o...rikam si tak, "proc ne":-)...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ADELHAIDA: Diky, to som netusila.
    SWATKA
    SWATKA --- ---
    TERKA_ORANGE: okej to mám doma tak budu vyrábět díky moc za radu ... dobrá rada nad zlato
    TERKA_ORANGE
    TERKA_ORANGE --- ---
    SWATKA: hele kup si v papirnictvi takovy tvrdy plastovy obal na papiry (neco jako eurodesky, akorat tvrdsi), ustrihni, vytvaruj kornoutek a slep izolepou :). improvizovane, ale maximalne poslouzi!
    SWATKA
    SWATKA --- ---
    prosím, prosím kde koupím zdobící pytlíky na hennu (zdobit chci tělo) díky moc já to nikde nemůžu najít a normálním pytlíkem je to dost neohrabané .
    MAGRATKA
    MAGRATKA --- ---
    CAMELLA: Khadí henna s amlou mi právě dnes přišla poštou, tak jsem zvědavá. Objednala jsem si i olej na vlasy Amla, chci to zkombinovat podle doporučení - po smytí henny dát ještě olej. Jen je to celkem časově náročné :-)
    TERKA_ORANGE
    TERKA_ORANGE --- ---
    WOCKOO: nevsimla jsem si a v dohledne dobe se tam nechystam, nakoupim vzdy do zasoby
    SWATKA: neco takoveho jsem tam videla v regalu (jen ale od jedne znacky) :)
    SWATKA
    SWATKA --- ---
    TERKA_ORANGE: oni mají i blond ?
    LARAINEMARGOT
    LARAINEMARGOT --- ---
    BOSSORKA: jenže to bys musela dát velký poměr té blond, u mě při míchání převažovala stejně měděná 2:1, jako Caca Rouge mi přijde na přípravu jednodušší, ale zase Lush nemá světlejší odstín, musela bych to míchat s tou Henne Coor blond, možná vyzkouším a uvidím jakej to hodí odstín
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    TERKA_ORANGE: a prosímtě mají i nějaké nebarvící směsi jenom na posílení vlasů?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    já jsem předevčírem zkusila khádí henna&amla, musím ted říct, že jak je jemňounce mletá, tak se krásně nanáší i smývá, ale zas tak vyrazně mi nechytla. Přeliv od henne color mi chytl víc rozhodně, byla jsem po něm rezatá jak liška, na druhou stranu ted mám hezčí vlasy a lupy jsou taky pryč.
    Postupovala jsem podle navodu, namíchat s teplou vodou, ještě teplé nanášet, nahřívat fénem a za dvě hodiny jsem smyla. Použila jsem 75g a na moje vlasy kus pod ramena to bohatě stačilo :)
    Příště zkusím nechat odležet a nechat působit déle, jsem zvědavá :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam