• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    MORGYSZ: indigio jsem na hlavě měla, a bezpečně se do dvou měsíců vymylo a zůstala jen základní henna do červena. Kterou mám v odrostech do teď a to jsem nebarvila rok a půl. (jen bezbarvou)
    MORGYSZ: také jsem ze stejného zdroje (prodej bylin) a super.

    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    No rozdíl oproti barevné je ten, že tahle nebarví :). Khadí jsem v životě nepoužila, tak ti neporadím. Mám zkušenost s vitaminovou (dtto) z DMka - naprd, drolí se a žádný zázrak. Neutrální Hennécolor - drolí se míň, ale žádný zázrak. A už rok mám doma kilovku neutrální odsud http://www.prodejbylin.cz/henna_neutral_list_mlety/index.html, a ta mi vyhovuje nejlípe. Ale na khadí jsou obecně velmi dobré ohlasy, takže být tebou klidně to zkusím.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MORGYSZ: no, tak nějak jestli je nějaký rozdíl oproti barevné, nebo jestli mám do toho jednoduše jít, když mi jde hlavně o ostatní přínosy než o barvení (tedy to se teprve uvidí, zda to budou přínosy, a pak třeba přejdu i do barvení). uvítám i tipy, ale zatím mi jako nejlepší tak nějak vyšla ta khadi. tak že bych zkusila toto?
    Khadi rostlinná barva na vlasy NEUTRÁLNÍ - SENNA / CASSIA | Khadí, přírodní kosmetika z Indie
    http://www.khadi-cz.cz/...rvy-na-vlasy/khadi-rostlinna-barva-na-vlasy-neutralni-senna-2f-cassia.html
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    AOTEAROA: Jako jaké? Jak s ní zacházet, nebo kterou značku koupit? :) A ne, bát se nemusíš ničeho, barevný šok nehrozí.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    máte nějaké doporučení na bezbarvou hennu, nebo se nemusím ničeho bát?
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    IDENTITY: Do Khadi. Jinou už nepoužívám - Lamda taky nebyla špatná, ale blbě se vymývala z kůže - krk, uši a tak.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    MYS_USATA: Do které(ho druhu henny) konrétně?
    SUZUKI
    SUZUKI --- ---
    TICHTICZKA22: Ano, tento. Chytla tmavěji a dočervena.
    AETHER
    AETHER --- ---
    Děvčata, dochází mi pomalu bohaté zásoby henny od Manifee, nemáte některá tip, kde by se v Praze dala koupit nějaká srovnatelné kvality?
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    Zkusila jsem teď přidat do barvy kapku ricinového oleje a barva skutečně chytla výrazně líp.
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    SUZUKI: a to jsi měla přesně tenhle odstín?
    IKA
    IKA --- ---
    TICHTICZKA22: "patlánkovala"?
    SUZUKI
    SUZUKI --- ---
    TICHTICZKA22: Ano, chytla mi hodně tmavě, vlasy jsem po ní měla mastnější. Je v ní, myslím, velký podíl amly.
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    Za jiné situace bych to prostě nechala zesvětlit u kadeřníka chemicky a po časovém odstupu se vrátila k hennování. Teď bych se chemickou barvou dorazila. Každopádně je to poučení, že na světlé vlasy už nikdy indigo a nikdy dvoufázové barvení na tmavě hnědou.
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    Souhlasím, já indigo nestáhla, nakonec jsem rezignovala a odrosty zase vzala na tmavě hnědou. Nechci tu tmavou barvu, ale nevím, co dělat... Indigo už nikdy, ale ořechově hnědá mi odrosty neobarví, jsou tam viditelné přechody, prostě děs. No, asi to nakonec stejně vyřeší nůžky, protože jsem přestala kojit a během čtyř měsíců ztratila polovinu vlasů. A padají a padají dál, čili barva mě teď tolik nes.... jako to padání :(
    AETHER
    AETHER --- ---
    MORGYSZ: ono obecně dostat hennu dolů není jen tak a taky není kadeřník jako kadeřník - asi před třemi lety mě přestala bavit moje hennová zrz a hodila jsem na to černou barvu (chemickou), pak ještě jednou na dobarvení odrostů a když jsem to chtěla stáhnout, výsledek byl, že mi kadeřnice kdesi na Šumavě totálně zničila vlasy a odbarvit se to zas až tak moc nepovedlo (logicky, vlastně tam bylo několik vrstev henny obarvených chemkou na černo). Když jsem ale zašla za Kenzem, tak to dal do pořádku (i v minulosti mi do henny dělal melíry, takže vím, že to umí), prostě rozumí tomu chemickému procesu a umí to nadávkovat. Jestli by uměl dostat dolů indigo, netuším, ale obecně odbarvit hennu je prostě nestandardní záležitost...
    ISCH
    ISCH --- ---
    MORGYSZ: Mně se to osvědčilo... Abych zase začla barvit čím? No hennou, samozřejmě.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Teď jsem na fóru zachytila dobrý postřeh, dovolím si přímo ocitovat:

    "mě stahovač dostal dolů černou chemickou barvu, ale když jsem s ním chtěla později sundat červenou hennu, tak už nezabral (byla jsem na to u kadeřnice, žádné domácí pokusy).
    Kdo není rozhodnutý nechat si černou nebo tmavě hnědou z henny (indiga) nadosmrti, tak bych tyhle odstíny už raději nikomu nedoporučila, protože když chce člověk pak změnu, tak to jde jen těžce nebo výměnou za zničení nebo zkrácení vlasů.
    Mě se sice povedlo indigo odbarvit zesvětlovačem, ale považuju to za zázrak a navíc to byla jen jedna malá vrstva. A chtěla jsem jen hnědou, ne blond - u blond to bude zlobit asi vždycky, pokud bylo někdy na vlasech indigo. "

    Bo jsem si vzpomněla, jak se tu někdo ptal, čím dostane nejspolehlivěji dolů hennu a myslím, že to byla Isch, která odpověděla, že strojkem :). Tak jen abyste věděli.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    moc vám děkuji za rady! :) prostudovala jsem to fórum a rozhodla se zkusit khadí. chci ty vlasy co nejméně do červena, spíš takovou prostě teplou hnědou... teď je mám pěkný a myslím že se dostaly docela do formy, na to čím si prošly, i když samozřejmě jsou vysušené a ideální by bylo je ostříhat, do toho ale nejdu. poslední vyložená chemka agresivní na nich byla někdy v červenci, tak si myslím že to bude bezpečné. a jde mi víc o výživu, lesk a obalení vlasu, než vyloženě o barvu. tu si stejně chci víceméně držet svou, maximálně trošku oživenou.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    AOTEAROA: za mě rozhodně nedoporučuju hennecolor .. oproti jiným (třeba khadí) je v ní příliš mnoho příměsí a s tou chemií co máš by to mohlo (ale taky nemuselo, to záleží jak citlivé máš vlasy) reagovat nezvykle .. ale je to henna, takže je všechno těžce individuální - což je jeden z opěvovaných i zatracovaných účinků henny
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    AOTEAROA: Mírný(!) zvětšení objemu očekávat můžeš. Ale jak říká MORGYSZ, není to nijak extrémní. Spíš celkový, fakt mírný efekt, kdy je každej vlas obalenej filmem, čímž všechny vlasy naráz jaksi "ztloustnou". Pokud chceš použít Henné color, tak mají odstínů dost, i hnědavých, ale chceš-li se vyvarovat zrzavosti/červenosti, jdi do té khádí... Na rozdíl od HC, kterou je třeba mít na vlasech aspoň tři hodiny, khádí tě za 45-50 minut obarví stejně kvalitně. Jo, a ty oleje a silikony bych před plánovaným barvením vynechala fakt nejmíň týden, klidně i dýl, protože jestli se nacucaly do vlasů poničených chemií, tak by mohla henna chytat dost blbě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam