• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    PISISKVOR: díky, já si řekla, že teď nakoupím henny na dvoufázové, to mi vystačí na 2 barvení a pak se uvidí......a ten Naturigin se teda nevymyje tak rychle?
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    JUASINHA: no, ja nemam uplne jemne (kadernice rikaji, ze vubec), ale kdyz si vezmu jak se ty vlasy bezne chovaji a co s tim musim delat, abych s nema mohla zit, tak minimalne mam neco jako spise jemne nez cokoliv jinyho.
    jinak co se tyce stridani henny a chemky, tak ja s tim nemam zadnej problem. nechci te teda navadet, kadernik by ti jiste rekl svoje. kazdopadne hennu s chemkou stridam uspesne uz par let (nejdriv jen vyjimecne, ted pravidelne, driv ty hardcory z drogerky, aktualne zmineny Naturigin) a nikdy se to nijak negativne neprojevilo (stridam s odstupem asi 4 tydnu). ani na barve vlasu, ani na jejich kvalite (ze mi drogerkovy barvy do urcite miry spali vlasy a spravi se to az po par umytich, kdy se to poskozeni nejak zaplacne kondicionerem nebo jak si to vysvetlit, to je jina vec; proto uz to taky davno nepouzivam a pouzivam ten Naturigin, kterej mne osobne zadny zlo na vlasech nedela)
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    PISISKVOR: já mám vlasy celkem jemné, tak jestli to nebude tím....Mám to přesně pade na pade, risknout to a zkusit to, nebo přejít na chemku, kterou jsem ale nebarvila 18 let, takže vůbec nevím, jak se teď barvy a přelivy chovají a jestli nebudu řešit to samé
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    JUASINHA: jo, vyresila jsem to tak, ze uz nepouzivam hennu:D presneji receno pouzivam, ale stridam to s chemkou (Naturigin) podle toho, nakolik se s tim zrovna chci parat. na tohle proste nemam nervy (ani na dvoufazovy barveni ani na to pres noc).
    ja si myslim, ze je to asi snad typem vlasu, jinak fakt nevim. dvoufazovy barveni jsem zkousela presne dvakrat a nic to nevyresilo, vysledek uplne stejnej (proto si myslim, ze je to proste vlasama, ze to nejak nechteji pojmout a ten pigment se drzi az v tech delkach, kde je to barveny opakovane a porad dokola).
    presne jak pises, staci par umyti a uz jsou videt odrosty a vlasy nemaji lesk, proste se to nechytne a rychle se to smeje.
    akorat teda s tim rozdilem, ze ty delky mam kvalitni, nevysuseny, leskly, pevny.
    nevim no. jako to dvoufazovy barveni muzes zkusit, dle ostatnich prispevku to za nejakych okolnosti funguje, ale obavam se, ze jsme na tom dost podobne a dopadnes stejne.
    ovsem jestli zkusis, urcite dej vedet, jsem zvedava:)
    jo a zkousela jsem i ruzny haluze, napr. "zapect" hennu v troube a nechat to nejak ulezet (uz si nepamatuju detaily, nekde na netu jsem vycetla ze to pak lepe pusti pigment), a nic.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    JUASINHA: Za málo. A než to s hennou vzdáš, ještě tohle zkus.
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    IDENTITY: tak děkuji moc
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    P.S. Jenom je to větší voser s opakovaným vymýváním a nanášením.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    JUASINHA: Moje (zdůrazňuji MOJE, protože henna je fakt hodně individuální záležitost) zkušenosti: Dvoufázový barvení je časově kratší, než když si to necháš naráz na hlavě 6+ hodin nebo přes noc ;-) Ta červená chytne díky silný pigmentaci rychle (mně stačily dvě až tři hodiny) a ta hnědá na ní nemůže zůstat zas moc dlouho, aby to nebylo moc tmavý. Takže zatímco jednofázově mi to taktak chytlo po šesti hodinách, dvoufázově jsem to měla max tři hodiny přírodní (červená) a pak ani ne hodinu hnědá (Khádí to byla).
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    IDENTITY:
    CAMELLA: ufff...takže celovíkendová víkendová směna

    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    JUASINHA: Přesně jak říká CAMELLA.
    Než jsem se rozmalila hennováním u kadeřnice, dělala jsem to přesně tak. Anebo, když jsem na to neměla čas, tak jsem se smířila s tím, že se mi to holt rychle vymeje.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JUASINHA: ne. Když chces hnědou/černou a chces aby to drželo, musíš barvit dvojfazove, tj nejdřív červená henna a hned poté indigo
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    IDENTITY: Moc jsem to s tou červenou nepochopila......červenou jsem barvila naposledy tak před 8 lety a neměla s přikrytím problém, nebo jak jsi to myslela? Já řeším spíš rychlé vymytí hnědočerné u kořínků, vlasy hned vypadají jak odrostlé a plnou barvu mají jen od půlky, mohla bych je barvit každých 14 dnů. A lesk se mi vytratí tak po týdnu
    REDDAY8
    REDDAY8 --- ---
    Ty jo, ja hennu vždy dávala na suche vlasy, nikdy na mokré/vlhke.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    JUASINHA: Problém je v tom přejití z červených odstínů na hnědý a černý. Nejsilnější pigmenty mají ty červený. Chceš-li mít červený co nejmíň, musíš dát hnědou/černou na červenou. A tou červenou začít.
    Mám kadeřnici, která hennu nejen má ráda, ale dokonce mě i barví (ano po opravdu dlouhých letech jsem se rozhodla, že už mě patlání doma nebaví, a henny se vzdát nechtěla). Mně můj odstín zvládne dát najednou v určitém poměru určitých barev, ale běžně barví zákaznice tak, že napřed jim dá přírodní hennu, tu smyje a pak teprve nanese hnědou.
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    PISISKVOR: Koukám, že to už je rok starý příspěvek, tak se zeptám, zda se ti to podařilo vyřešit? Já teď totiž řeším úplně to samé, a to ve svý podstatě od té doby, co jsem přešla na černou nebo kombinaci hnědé a černé Khádí. Dřív jsem barvila Henne color červené odstíny. Hennu si nandám na vlhké umyté vlasy a většinou v ní spím nebo jí mám přes den kol.8 hodin. Pak jí smyji pouze vodou bez použití chemie. Vlasy mám po spláchnutí opravdu pěkné a lesklé, bohužel mi to vydrží tak 2 - 3 umytí. Pak mám to samé, u hlavy to vypadá jakoby odrostlé/vymyté a zbytek je černý, nehezký a přesušený.

    Teď jsem byla u kadeřníka, který si se mnou celkem povídal a i když vím, že kadeřníci hennu nemají rádi a já jí vždycky obhajuji, tak jsem začala přemýšlet, jestli od henny po 18 letech neopustit.
    ISCH
    ISCH --- ---
    Tak tu mam zase nejakou hennu z LUSH (marron), cela tabulka za 250,-

    Nedam si rict a nedam si rict...
    LLEENNTTIILLKKA
    LLEENNTTIILLKKA --- ---
    ISCH: bylo by možné hodit to do obálky a poslat? Teda tu hennu?
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    Ahoj holky, rada bych vyzkoušela Vonoo hennu. Mám kratší vlasy, nepotřebují celá balení. Nemáte některá uz nevyuzitou světlou a tmavou hnědou? Rose brown taky beru.
    ISCH
    ISCH --- ---
    ISCH: Odstin caca rouge :) Jsem sklerotik.
    ISCH
    ISCH --- ---
    Tak opet prodavam hennu z LUSH, cca 5 kosticek, necham za 200,-

    Plus teda sampuk copperhead, bojim se, ze by to s vybelenejma vlasama delalo neplechu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam