ARMADILLO: já to neprožívám vůbec, natož dramaticky. Problém je, že většina těchto článků spojuje vyložené nesmysly, polopravdy a fakta a mnoho lidí bez kritického myšlení a rozumného "rozhledu" to bere tak, že "to dává přece smysl". Zajímavé jsou k tomuto fenoménu příspěvky Dr. Koukolíka (a to neber prosím osobně) jako
Esej o stupiditě František Koukolík - zesílený zvuk
http://www.youtube.com/watch?v=Cvy5lJSHE5Q
Jestli jsi na to nekoukal, tak to nemá cenu řešit, já článek prolétl a jako pitomost mi to znělo už v druhém odstavci. Podobné věci produkuje na mnoho "eso" webů a trochu to nabourává (imho) seriózní diskuse o konspiracích elit atp. ,) Najednou se tam objeví reptiliáni z Orionu které z odvrácené strany měsíce ovládají svět a kolikrát je po diskusi.
Všechny síly nejsou v rovnováze (stabilitě), to je blbost, nastuduj pojem dynamická rovnováha, entropie, disipativní struktura, nebo rovnou teorii chaosu (deterministický chaos)
Princiup jinu a jangu mluví o dynamismu, ale i harmonii - o dvou komplementárních částech celku. Žádná věc totiž není čistě jin nebo čistě jang. Jin a jang jsou sice "obvykle" ve stavu rovnováhy: pokud jeden naroste, druhý ustoupí. Někdy může dojít k nerovnováze. Ale to sem moc nepatří