• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // free world order! ... part 5 ::
    MTO
    MTO --- ---
    Generál kontrarozvědky proti světovým bankéřům Vzdělávací TV, Valentin Katasovnov titulky CZ
    http://www.youtube.com/watch?v=hRo77vdmv5A


    Valentin Jurjevič Katasonov (1950) je doktor ekonomických věd, předseda Ruského ekonomické společnosti S. Šarapova, profesor katedry mezinárodních financí Moskevské státní univerzity mezinárodních vztahů.

    Alexandr Dmitrijevič Něčvolodov (25. března 1864 – 5. prosince 1938) – historik, vojenský a veřejný činitel, ekonom. Člen Imperátorské ruské vojensko-historické společnosti. Autor čtyřdílného historického díla „Vyprávění o Ruské zemi“.
    Práce Něčvolodova A.D. „Od bankrotu k blahobytu“ je jednou z nejvýznamnějších analytik ruské rozvědky z ekonomické oblasti. Práce obsahuje vědomě a dlouhodobě skrývané informace o skutečných příčinách ekonomického a politického krachu Ruského impéria.
    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    ad Kurdove (nejvetsi narod sveta bez vlastniho statniho utvaru) a jim podobne pripady:
    Politici hoří ropnou horečkou, co se jí říká svoboda a demokracie | Publicistický portál Skutečnosti
    http://skutecnosti.cz/politici-hori-ropnou-horeckou-co-se-ji-rika-svoboda-a-demokracie/

    ... a v te souvislosti celkem trefne shrnuti i k Libyi, ktera byla cerstve (a prekvapive) shledana jako nefunkcni a rozvracena zeme
    Na co ti bylo NATO, Libye? Zcela vyrabovaná nejbohatší země Afriky? | Publicistický portál Skutečnosti
    http://skutecnosti.cz/na-co-ti-bylo-nato-libye-zcela-vyrabovana-nejbohatsi-zeme-afriky/
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    http://www.blisty.cz/art/75158.html
    WikiLeaks' free trade documents reveal 'drastic' Australian concessions | Australia news | theguardian.com
    http://www.theguardian.com/.../17/wikileaks-trans-pacific-partnership-drastic-australian-concessions
    MTO
    MTO --- ---
    Ján Čarnogurský: USA si kúpili Havla a Walesu
    https://www.youtube.com/watch?v=7wrR7Ft1o58
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    Berlín proti transatlantické smlouvě | A2larm
    Protesty proti TTIP dokazují, že koalice nespokojených je velmi pestrá. Pouze spojením různorodých sil je možné zabránit komunismu pro bohaté, k němuž mezinárodní smlouva směřuje.
    ...
    Na 3700 místech v Evropě se sbíraly podpisy pod petici proti Transatlantické dohodě o obchodu a spolupráci, která se označuje zkratkou TTIP. Cílem je sesbírat jeden milion podpisů v sedmi různých zemích Evropské unie. Jen během soboty se jich na papíře podařilo sesbírat 250 tisíc (internetová petice jich má už půl milionu).
    ...
    Berlín proti transatlantické smlouvě | A2larm
    http://a2larm.cz/2014/10/berlin-proti-transatlanticke-smlouve/
    MTO
    MTO --- ---
    Byznys s nemocemi a se smrtí: Největší podvod v historii lidstva. „Výroba pacientů“ je pro farmaceutický průmysl životně důležitá. 16 zákonů dr. Ratha | PROTIPROUD
    http://protiproud.parlamentnilisty.cz/...rmaceuticky-prumysl-zivotne-dulezita-16-zakonu-dr-ratha.htm
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    Dr Udo Ulfkotte, journalist and author, on RT
    http://www.youtube.com/watch?v=yp-Wh77wt1o
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    hodne zajimavy kontext

    David Graeber - Proč svět ignoruje revoluční Kurdy v Sýrii?
    11. 10. 2014

    Uprostřed válečné vřavy v Sýrii probíhá demokratický experiment, který se nyní ocitl v ohrožení kvůli ISIS. Je skandální, že o tom svět neví.
    ...
    Proč svět ignoruje revoluční Kurdy v Sýrii? | A2larm
    http://a2larm.cz/2014/10/proc-svet-ignoruje-revolucni-kurdy-v-syrii/
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    jo a samozrejme i blisty
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    GORG: V médiích to i je, asi nejvíc se tomu věnují Deník Referendum (třeba zde a sekce Související) a A2larm, občas něco proběhne i těmi většími, tam se ovšem dá narazit i na podobné perly: Ondřej Houska (zpravodaj ČRo v Bruselu): Zachraňte obchodní smlouvu s USA

    Referovala o tom i ČT, ale nevím, že by to bylo nosným tématem nějakých debat, vetšina asi preferuje spektákl typu kdo je a není komunistický fízl apod.
    Nedej se plus: Tajná dohoda — iVysílání — Česká televize
    Nedej se plus — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10782831463-nedej-se-plus/214562248410015-tajna-dohoda/

    Sledujeme to i zde:
    cesky: search results
    https://www.reddit.com/r/cesky/search?q=ttip&restrict_sr=on

    Přestože volby jsou důležité, jinde v Evropě jde o ještě větší věc: zítra budou protesty proti #TTIP
    http://www.stop-ttip-ceta-tisa.eu/en/
    GORG
    GORG --- ---
    SCHWEPZ: Prý to není projednáváno v utajení a naopak je to prý "jedno z nejtransparentnějších jednání v historii a text dohody je na webstránkách EU veřejne k dispozici".
    Ani média to neignorují, naopak jsou toho prý plné noviny.

    Nevím, já o tom v českých médiích nic nezahlídl, jestli je někde k dispozici znění nevím.

    Když jsem teď kouknul na webtránky EU, tak tam ale píšou cosi, že ano, do nějaké míry tajíme
    Questions and answers (TTIP) - Trade - European Commission
    http://ec.europa.eu/trade/policy/in-focus/ttip/questions-and-answers/
    Are the negotiations being held in secret?
    For trade negotiations to work and succeed, you need a certain degree of confidentiality, otherwise it would be like showing the other player one's cards in a card game.


    Tak nevím, vypadá to, že ta veškerá podezření jsou naopak pravdivá. I Kellerovo o farmářských trzích, za což on sklidil ohromné bůůůů od mnoha lidí, protože prý "mele sračky", že tam nic takového explicitně zmíněno není.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Trochu shrnutí, ale myslím, že je to podstatné

    Dohoda o transatlantickém obchodním a investičním partnerství (TTIP) - Transatlantic Free Trade Area (TAFTA) - je ohrožena, pokud Německo odmítne obdobnou dohodu s Kanadou. Tato dohoda je označována jako "bezprecedentně nejvýznamnější bilaterální obchodní dohoda všech dob" a má za cíl „ochránit“ investice a odstranit „zbytečné regulační bariéry“ - samozřejmě také pevněji připoutat ekonomiku Evropy k ekonomice USA a více rozdělit EU a Rusko (což je také otázka diverzifikace energozdrojů - případná re-orientace na dodávky břidličného plynu z USA atp.).

    Jenže! Věc má několik háčků. Nebo spíše háků, ne-nepodobných těm, na které za žebra věšeli Jánošíka, kterým bohatým bral a chudým dával. Tady je to naopak. Jednání jsou zahalena tajemstvím a jsou více méně držena mimo řádné veřejné přezkoumání. Proč? Evropské země čelí reálnému riziku, že jim bude nařízeno, aby podle podmínek vyplácely americkým multinacionálním korporacím miliardy dolarů. Vyplývá to z analýzy obdobných, už platných dohod *. Vlády zemí EU většinou opakovaně bagatelizují obvinění, že tajné tribunály soukromých právníků, jejichž ustavení umožní dohoda TIPP, povedou k tomu, že velké množství amerických korporací bude v obchodních sporech žalovat evropské vlády. Pokud bude podepsána tato smlouva, která má "odstranit regulační rozdíly mezi Spojenými státy a evropskými zeměmi", umožní to velkým mezinárodním firmám porazit u soudů vlády, které se pokusí před nimi ochraňovat práva svých občanů. Umožní tajnému panelu podnikatelských právníků vynutit si rozhodnutí proti vůli parlamentů a zničit právní ochranu občanů v jednotlivých evropských zemích **.

    Mechanismus, jímž bude tohoto dosaženo, se jmenuje "řešení sporů mezi investory a státy". V mnoha částech světa se už tohoto mechanismu používá s cílem zlikvidovat předpisy, které ochraňují lidi i živoucí planetu.V El Salvadoru se místním komunitám podařilo zabránit otevření dolu na zlato, který hrozil zničit jejich vodní zdroje. Kanadská firma, která tam ten důl chtěla otevřít, nyní žaluje El Salvador o 315 milionů dolarů.Mezinárodní obchodní tribunály, které rozhodují v těchto záležitostech, nemají záruky, jaké očekáváme u evropských nezávislých soudů. Slyšení a rozhodování jsou tajná a prováděná u mezinárodních soudů ve Světové bance ve Washingtonu. Soudci jsou podnikatelští právníci a většina z nich je zaměstnána firmami, v jejichž prospěch rozhodují. Občané, kteří se stávají obětí těchto rozhodnutí, nemají právo na odvolání. Nový systém má možnost zlikvidovat suverenitu parlamentu a rozhodnutí Nejvyšších soudů.

    Z údajů z OSN vyplývá, že americké firmy žalovaly za posledních 15 let vlády jiných zemí ve 127 případech. Jak varovalo Centrum pro demokracii, toto je "zprivatizovamný soudní systém, který prosazuje zájmy globálních korporací" ***.

    Alex Scrivener, poradce organizace Světové rozvojové hnutí, varoval: "Tyto údaje z OSN dokazují, že korporace běžně používají těchto mechanismů k tomu, aby agresivně získávaly miliardy liber od vlád po celém světě jako trestné platby za to, že vlády zmrazily ceny energií, zvýšily minimální mzdu anebo zvrátily privatizaci zdravotnictví." Např. britské odborové svazy se obávají, že obří americké zdravotnické koncerny by mohly žalobami donutit britskou vládu, aby zrušila státní zdravotnictví v Británii a zprivatizovala ho.
    Co dělají naši volení zástupci? Tvrdě spí, nebo mlčí. Již nyní je zřejmé, že dohoda bude ku prospěchu obřím korporacím v Evropě i v Americe a tvrdě k neprospěchu občanů - je nebezpečím demokracii a ochraně veřejných zájmů a ničí princip subsidiarity - rozhodování zdola. Evropská komise a její členské vlády nevysvětlují, proč vůbec potřebujeme nadnárodní arbitráž. Tvrdí, že domácí soudy mohou být "zaujaté a nejsou nezávislé". Ale o kterých soudech to tvrdí? To nesdělí. Minulý měsíc se britský ministr Kenneth Clarke pokusil smlouvu hájit a tvrdil, že "ochrana investorů je standardní součástí dohod o volném obchodu - účelem je ochraňovat investory v prostředí, kde nevládne zákonnost". Takže proč je tento instrument v dohodě o volném obchodu mezi USA a EU?

    Rada Evropy včera ustoupila požadavkům, aby byla při vyjednáváni dohody TIPP otevřenější a zveřejnila svůj vyjednavací mandát pro dohodu TIPP. Jenže! Evropská komise nyní seznala, že o věci už nemůže mlčet, a tak si vypracovala strategii jak "neříkat celou pravdu", kulantně řečeno. Unikl interní dokument**** z něhož vyplývá, že "celou komisí je nyní koordinována" "cílená komunikační operace". Její součástí je, řečeno děsivým jazykem Evropské komise "zvládání podílníků, sociálních médií a otevřenosti". Evropská komise by si měla dát výraz "zvládání otevřenosti jako svoje motto

    Evropská komise se snaží tvrdit, že obchodní dohoda se týká "vytváření růstu a pracovních příležitostí" a "neohrozí regulaci a existující míru ochrany v oblastech, jako je zdravotnictví, bezpečnost a životní prostředí". Má to celé jediný problém: Prostě to není pravda.

    * http://www.independent.co.uk/...-firms-could-make-billions-from-uk-via-secret-tribunals-9785924.html
    ** http://www.theguardian.com/...mentisfree/2013/nov/04/us-trade-deal-full-frontal-assault-on-democracy
    *** How Corporations Use Global Investment Rules to Undermine a Sustainable Future - http://democracyctr.org/wp/wp-content/uploads/2013/05/Under_The_Radar_English_Final.pdf
    **** http://www.monbiot.com/2013/12/02/managing-transparency/
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    Shut Up, Conspiracy Theorist!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=2jyY6rqP_3Q
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    „Chceš-li chápat, co se děje, sleduj peníze“.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SCHWEPZ:

    Dohoda o transatlantickém obchodním a investičním partnerství (TTIP) je ohrožena, pokud Německo odmítne dohodu s Kanadou.

    Německá spolková vláda možná odmítne již vytvořenou dohodu o volném obchodu mezi EU a Kanadou (CETA), na základě obav, že by „zahraniční koncerny dostaly přílišnou moc“, píše bruselská zpravodajka deníku Süddeutsche Zeitung Cerstin Gammelinová.

    Němečtí diplomaté Evropské unie v pátek v Bruselu potvrdili, že spolková vláda dohodu v tom znění, „v jakém se nyní nachází“, nemůže podepsat. Německo je sice v zásadě připraveno dohodu v září podepsat, ale kapitola o právní ochraně investorů je podle něj „problematická“ a pro Německo v tuto chvíli nepřijatelná.

    Podle zprávy souvisí s podepsáním CETA osmadvaceti státy Unie úspěch dohody o transatlantickém obchodním a investičním partnerství (TTIP) mezi EU a USA.

    Dohoda o volném obchodu EU-USA: „Berlín prozatím dohodu o volném obchodu s Kanadou odmítá“ | VoxEurop.eu: European news, cartoons and press reviews
    http://www.voxeurop.eu/...ews-brief/4802269-berlin-prozatim-dohodu-o-volnem-obchodu-s-kanadou-odmita
    Námitky Berlína ohrožují klíčový pakt Kanada-EU o volném obchodu — Ekonomika — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/...307-namitky-berlina-ohrozuji-klicovy-pakt-kanada-eu-o-volnem-obchodu/
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    "Státní dluh USA 17 triliónů dolarů visí damoklovým mečem nad americkou ekonomikou a může vést ke globální krizi. (...) Pokud Amerika bude muset devalvovat dolar, zbavovat se dluhů (v případě, pokud jiné způsoby řešení dluhové otázky nenajde), celý svět se pohrouží do hluboké ekonomické krize, protože dolar je světovou měnou, na kterou je navázána všechna světová produkce. Ihned se přeruší světové ekonomické vazby. Pád produkce ve všech zemích bude nevyhnutelným důsledkem destrukce mezinárodní spolupráce. Kvůli zastavení výroby se objeví obrovská nezaměstnanost. Poté nevyhnutelně příjde pád životní úrovně ve všech zemích světa.

    (...) .co je příčinou všech kroků Ameriky za poslední roky. Když jsme si uvědomili perspektivy zničení lidské civilizace na zemi, začali jsme hledat mírové cesty řešení té situace.

    (...) Bylo nabídnuto zajímavé řešení, jehož podstatu se pokusím vyložit. Pro řešení finančních těžkostí musí USA přijmout extrémní opatření, srovnatelné snad se světovým kataklyzmatem. Problém je v tom, jak vybudovat takové kataklyzma bez ničivých důsledků pro samotné Spojené státy a jejich spojence. To znamená je nutné rozehrát takovou kartu, aby byla řešena otázka dluhů a nevyvolána světová jatka, ve kterých bychom mohli shořet i my. Možnost uhasit dluhy USA bez radikálního pádu životní úrovně je realizovatelná jen na cizí účet, jakkoliv cynicky to zní. Je nutné najít toho, s jehož pomocí by Amerika mohla řešit své finanční problémy

    (...) Přirozeně, žádná země světa by to nemohla udělat, aniž by byla proměněna v poušť. Proto je třeba organizovat události tak, aby celý svět, každá strana v té či oné míře, se účastnila na řešení finančních problémů Ameriky. Taková globální kooperace nejen dovolí zachovat mír na planetě, ale i dá silný impuls následujícímu rozvoji.

    (...) proto pro řešení společných finančně-ekonomických problémů je jednoduše třeba spojit obě hlavní ekonomiky Země v jedinou ekonomiku. A pro to je třeba přeorientovat ekonomiku Evropy k těsnější spolupráci se Spojenými státy. (...) e tedy třeba vytvořit v Evropě takovou situaci, aby se Evropané „sami zřekli“ energetické spolupráce s Ruskem a s dalšími dodavateli energozdrojů, a spojili by své ekonomické zájmy s dodávkami energozdrojů z USA.

    (..) Mírové řešení problémů žádá ze strany všech silnou účast, a Evropa se sama dostala do pasti, když podmínila svou ekonomiku dodávkami surovin z problémových regionů. Spojené státy vždy pomáhaly Evropě, pomáhali jsme obrodit Evropu po Druhé světové válce, a nyní Evropa musí, na znamení díků Spojeným státům za desetiletí svého rozkvětu, se podílet na obnovení americké ekonomiky.

    (...) Politika USA, pokud si pamatujete, byla v posledních desetiletích namířena právě na to, vybudit blízký Východ a přiblížit národy toho regionu k „demokracii“. Blízký Východ v dnešní době zažívá bouřlivé společensko-politické změny, a v budoucnu ty změny budou jen narůstat, proměňujíc tento region v krajně neklidné místo, což se velmi pravděpodobně projeví na stabilitě dodávek surovin.

    (...) Zdali zůstane na mapě světa jediná Ukrajina, nebo se rozpadne, to nemá pro řešení základního problému absolutně žádný význam. Hlavní úkol událostí na Ukrajině je rozdělit Evropu a Rusko natolik, aby se Evropané naplno zřekli spolupráce s Ruskem a přeorientovali svou ekonomiku na kompletní spolupráci s USA. Hlavním cílem je pevněji připoutat ekonomiku Evropy k ekonomice USA.

    Rekordní dluh USA a Ukrajina jako prostředek řešení. O Ukrajinu vůbec nejde, jde o likvidaci ekonomických vztahů Evropy s Ruskem. A o záchranu US krachu Evropou. Transatlantická unie a odříznutí Evropy od Ruska to mají vyřešit | AE News
    http://aeronet.cz/...s-ruskem-a-o-zachranu-us-krachu-evropou-transatlanticka-unie-a-odriznuti-evrop/



    MTO
    MTO --- ---


    :-)
    GORG
    GORG --- ---
    Německý satirický pořad 'Die Anstalt' Informační válka o Ukrajině titulky CZ
    https://www.youtube.com/watch?v=q0FIhgBY8Aw


    MTO: Na ČT tomu věnovali 20 sekund, imho dobře shrnuli ty 2 hodiny projevů :-)
    MTO
    MTO --- ---
    GORG: jako sileny, kdyz sem cetl o tech motorkach, tak mi teda zatrnulo...
    u ty demonstraci dle guglu informovali britske listy, halo noviny, parlamentni listy, nwoo, protiproud. asi nova taktika, za komancu kdyz byla nejaka demoska, tak byl aspon odstavec ze se sesli vlasatci...

    co je opravdu zrudny, je ta petice kocabova a bursikova.po stopach jelit v cesku...no pri predstave ze na hrade sedi karel, tak gripeny uz svistio pres bratislavu...

    Kteří zrůdní spojenci z řad Čechů pracují pro nadnárodní mafii?
    http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/...udni-spojenci-z-rad-cechu-pracuji-pro-nadnarodni-mafii-.aspx

    "Protože my, Češi si válku nepřejeme a sankce proti Rusku považujeme za hloupé a krátkozraké!

    Odmítáme fašizmus na Ukrajině a odmítáme fašizmus v Čechách! Děkujeme petentům, za seznam českých fašistů, nyní celý národ konečně ví, kdo jsou ti vlastizrádci, kteří za rekordních 25 let tento stát přivedli na mizinu, zaprodali a zhuntovali, pod krásnými a uměleckými slovy, která vydávala celému našemu národu lež za pravdu, a nenávist za lásku. Dejme si na ně pozor a nespouštějme je z očí. Hlavně jim už proboha nedávejme žádné mandáty! Stačí přece, že zastupují vrahy, nemusí zastupovat nás, slušné lidi!"
    GORG
    GORG --- ---
    NE válce, ANO míru – volná diskuze – 28.9.2014 – Praha | NWOO.ORG
    http://www.nwoo.org/2014/09/30/ne-valce-ano-miru-volna-diskuze-28-9-2014-praha/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam