CDR: Tak konspirační teorie typicky operují se spiknutím dovnitř.
A když stát sám šíří konspirační teorie, tak to bývá spiknutí zvnějšku (např. za ČSSR byla oficiální nota spiknutí západních imperialistů... no a podobně USA šířili teorii rudého spiknutí sovětského svazu udělat komunismus na celém světě, nebo dnes imho to spiknutí islámistů, na který je i celý zpravodajský aparát USA krátký, nebo ruské propagandy)
Já teda nemám moc důvod se zabývat, jestli je Putin tajně mimozemšťan nebo jestli Severokorejský diktátor potřebuje chodit na záchod, protože jsme teď součástí toho anglosaskýho světa. Možná kdybych se chtěl tímhle živit profesionálně a vyváženě, tak bych se učil Rusky, Korejsky, cestoval po světě ve snaze vytvořit ucelený objektivní obrázek o různých domnělých nebo skutečných spiknutích. (mně ale samy o sobě nutně tak nezajímají)
Ale já žiju tady.. kde mi už přes 10 let šijou do hlavy sračky o spiknutí nějakých islámistů (z jeskyň prej!) kvůli kterýmu tu Metro kupuje koše za 50 tisíc, stát pořizuje biometrický doklady atd. , teď čerstvě tu chce ČR zavést povinnou vojenskou službu, že prý kvůli Ukrajině a Islámskému státu, dvou kauzám a navíc z mého pohledu dost pochybným, tak to mě zajímá spíš, než jestli mají v Rusku svobodu. Jestli mi ji tady ještě máme :-)
A když se teď vehementně tvrdí, že VŠECHNY alternativní weby v ČR jsou placeny Ruskem resp. oblivněny ruskou propagandou, tak to opravdu nežeru.Původním zdrojem obav z NWO jsou, pokud vím, hlavně Američani už 50 let nazpátek.
Že to Rusko má zakomponovaný do své propagandy mi přijde logický. Putin prý vyhrožuje, že zveřejní satelitní snímky o 911. Nevím teda, co by tam mohlo být, ale "Rusko a Írán rozšířili spiklenecké teorie o 911, a teď jim to užiteční idioti žerou" mi přijde jako konspirační teorie sama o sobě. Rusko a Írán nějak tajně financovali všechny ty Američany, co se tím zabývali? Každopádně tohle je ta oficiální konspirační teorie mířící ven na Rusko a Írán - militantní islámisti zbořili barák v NY a kus Pentagonu a pak zmanipilovali půl Západu v myšlenku, že to hrdě neudělali oni, ale Amíci sami sobě? :-) Ale to je ta oficiální linka - vysvětlení, proč Arabové tvrdí, že jsme si to udělali sami sobě.
Dokonce se tu oficiálně (=masáž médií) tvrdí, že Muslimové podporují teroristické útoky a nikdy žádný veřejně neodsoudili. Přestože odsoudili, ale je to ignorováno. A když tisíc Muslimů nedávno obejmulo židovskou katedrálu(?), tak ne to je prý taktika, jak (lstivě) vytvořit dojem, že nejsou všichni stejní. Prostě je to linka, která chce abych cítil nenávist, a chtěl válku vůči někomu vnějšímu . A na základě střípků informací pochybného zdroje.To mě zajímá.Protiruská propaganda zatím nic moc nepředvedla, než obviňování z propagandy.A jaká je tam strašná nesvoboda - já nevim, ale ikdyby tam jedli děti, tak nevidím důvod to hnát k válce nebo vyostřovat vzájemné vztahy.
A pokud má být hrozba Rusko, tak čekám nějakou obstojnou Russian World Order theory :D